Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

5 acai-marjan kiistämätöntä terveyshyötyä

Acai-marja on superfood, jonka suosio kasvaa kasvamistaan sen anti age -ominaisuuksien sekä laihdutusta tukevien vaikutusten ansiosta. Mutta itse asiassa ennenaikaisen ikääntymisen merkkien estämisen ja painonhallinnan lisäksi acai-marjat tarjoavat myös muita terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Acai-marja sisältää tärkeitä vitamiineja, mineraaleja, ravintokuitua, hiilihydraatteja, proteiinia sekä terveellisiä rasvoja - se on siis todellinen supermarja, jonka vaikutukset tukevat ihon, hiusten ja koko kehon hyvinvointia.

Esittelemme 5 acai-marjan terveyshyötyä, joista löytyy eniten tutkimuksia:

 1. Painonpudotus

  Runsaasti luonnollisia rasvahappoja ja kuitua sisältävä acai-marja on todistetusti tehokas aineenvaihdunnan vilkastuttaja, rasvanpolttaja ja ruokahalun hillitsijä. Acai ja laihdutus ovatkin päässeet tutkijoiden tarkasteluun, ja kun acai-marjaa käytettiin terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan ohessa, saatiin tutkimuksista posiitivisia tuloksia.

 2. Immuniteetti

  Yksi acai-marjojen tärkeimmistä terveysvaikutuksista on sen kyky tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa. Runsaasti antioksidantteja sisältävä acai-marja auttaa suojelemaan kehoa vapailta radikaaleilta sekä infektioilta. Tutkimus, jossa keskityttiin testaamaan acai-marjojen vaikutusta immuniteettiin paljasti, että acai voi auttaa ehkäisemään elimistön infektioita. (1)

 3. Ruoansulatus

  Kuiturikas acai-marja tukee ruoansulatusta luonnollisella tavalla, ja edesauttaa ravinteiden imeytymistä elimistöön. Tämän vuoksi perinteinen acai-marjajauhe sekä -mehu ovat olleet käytössä myös ummetuksen hoidossa. Lisäksi acai-marjan uskotaan puhdistavan ruoansulatuselimistöä epäpuhtauksista.

 4. Energia

  Acai-marjaa sisältävät ravintolisät tarjoavat keholle proteiineja, hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, ja nostavat näin energiatasoja sekä parantavat kestävyyttä. Tämä supermarja tunnetaan myös nimellä “Amatsonin viagra”, sillä sen uskotaan nostavan libidoa ja parantavan verenkiertoa - ja vaikka näille väitteille ei löydy tieteellisiä todisteita, ovat acai-marjakapselit ja -jauheet saaneet runsaasti positiivista palautetta nettiarvosteluissa.

 5. Ihonhoito

  Acai-marjat suorastaan pursuavat antioksidantteja, joiden tiedetään ehkäisevän vapaiden radikaalien aiheuttamia ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Koska altistumme jatkuvasti ilmansaasteille, stressille, huonolle ruokavaliolle, auringonvalolle ja ympäristön saasteille, tarvitsemme antioksidantteja korjaamaan näiden tekijöiden elimistölle aiheuttamaa vahinkoa. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa acai-marjojen tarjoama hyöty kauniin hehkuvalle iholle.

  Eräässä toksiologiatutkimuksessa havaittiin, että acai-marjauute osoitti potentiaalia haavojen parantumisen edistämisessä. Tämä on marjan sisältämien antosyaanien ja polyfenolien ansiota. (2)

Acai-marjan ravinteet

Acai-marja on ravinteikas lisä fitness-arsenaaliisi, sillä siitä löytyy huikea määrä välttämättömiä vitamiineja sekä mineraaleja. Acai-marjojen ravintosisältö näyttääkin seuraavanlaiselta:

Ravintotiedot Arvo (per 100 g)
Energia 60 kcal
Hiilihydraatit 6 grammaa
Kuitu 3 grammaa
Proteiini 2 grammaa
Sokeri 2 grammaa
Rasva 5 grammaa
Natrium 7 mg
Rauta 1.51 mg
Kalsium 40 mg
A-vitamiini 1400 IU
C-vitamiini 13.4 mg
Kupari 8% päivittäisestä tarpeesta
Manganeesi 130% päivittäisestä tarpeesta

Acai-jauhe vai Acai-kapselit - Kumpi kannattaa valita?

Sekä acai-marjajauhe että acai-marjakapselit on saatavilla vegaaniystävällisessä muodossa. Acai-marjajauhe tulee sekoittaa smoothien tai mehun sekaan, kun taas acai-marjakapselit voi ottaa sellaisenaan - helposti nieltävät kapselit ovat helppo lisä päivärutiiniin. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, ettet kuitenkaan muistaisi ottaa paria kapselia, mutta nautit smoothien tai virkistävän mehun joka päivä, on jauhe sinulle täydellinen valinta!

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046208/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426502/

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa