Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

5 detox-kuurin yllättävää hyötyä

Kaupungissa asuvat ihmiset altistuvat yhä useammin ilmassa pyöriville saasteille sekä myrkyllisille aineille, jotka kulkeutuvat kehoomme hengitysilmassa tai tarttuvat äärimmäisen pieninä hiukkasina ihoomme pölyn ja pakokaasujen muodossa. Elimistön detox puhdistuskuuria suositellaankin siitä hyvästä tehtäväksi vähintään kaksi kertaa vuodessa. Puhdistuskuuri on kuin elimistön nollaus, se parantaa energiatasojasi, tasapainottaa hormoneja, nopeuttaa aineenvaihduntaa sekä tehostaa ruoansulatusjärjestelmää. Lisäksi detox kuuri tehostaa kehon toimintamekanismeja ja auttaa nostamaan vireystasoasi, puhumattakaan hehkuvasta ihosta sekä terveemmistä kynsistä ja hiuksista. Suurimmalle osalle ihmisistä detox kuurin vaikutukset ovat vain fyysisiä, mutta paastolla on havaittu olevan myös paljon henkiseen hyvinvointiin liittyviä ominaisuuksia. Paastoaminen lujittaa mieltä ja auttaa taistelemaan addiktioita sekä ruokaan liittyviä himoja vastaan, mutta tämä on vain yksi osa paaston henkisistä vaikutuksista. Myös mieli puhdistuu, kun keho puhdistuu. Tärkeintä mehu- ja keittopaaston aikana onkin kärsivällisyys, oman kropan kuunteleminen ja riittävä valmistautuminen. Näin muutaman viikon paastosta saat kaikki hyödyt irti, etkä puhdista vain kehoasi vaan myös mieltäsi. Alla listaamme 5 detox kuurin yllättävintä hyötyä sinun hyvinvointiisi.

Stressaantunut ja väsynyt
1. Helpotusta stressinsietokykyyn
Alkoholi, sokeri, prosessoidut elintarvikkeet sekä kofeiini ovat kaikki jossain määrin osallisina krooniseen väsymykseen ja stressiin. Koska paaston ja detox puhdistautumisen aikana näihin ainesosiin ei tulisi koskea, myös elimistömme saa hetken levätä eikä se turhaan käy ylikierroksilla niin kuin normaalissa arkirytmissämme. Mehupaaston aikana elimistöömme virtaa orgaanisten mehujen ja vihersmoothieiden kautta paljon ravintoaineita, jotka saavat häiritsemättä ravita elimistöämme sisältäpäin. Liitä vihreään detox kuuriin myös syvät ja meditatiiviset hengitysharjoitukset ja kevyet joogaliikkeet ja näin virkistät kehon lisäksi myös mieltä. Terveelliset juomat piristävät myös munuaisten toimintaa ja auttavat kehoasi ja mieltäsi toimimaan päivittäisissä arkirutiineissa ilman turhaa stressiä.
Emotionaalinen irtiotto arjesta
2. Emotionaalinen irtiotto
Kun kehostasi vapautuu toksineita sekä muita myrkyllisiä aineita, voi puhdistus vaikuttaa myös positiivisesti tunne-elämääsi. Kun kropan hormonitoiminta muuttuu detoxin yhteydessä, saattavat tunteetkin kuohua. Detox puhdistuksen ideana on kehon ja elimistön kokonaisvaltainen puhdistautuminen, ei siis vain fyysiset muutokset. Myrkylliset tunteet kuten ahdistus, pelko, viha ja stressi saattavat nousta pintaan, mutta älä pelkää tunteitasi! Henkisen puhdistumisen luonnollinen osa on tunteiden läpikäyminen ja siten niistä irti päästäminen. Kehon varastoimat tunteet ja stressi liittyvät tutkitusti myös kehon fyysiseen oireiluun. Turhaan ei sanota, että esimerkiksi suru ja menetys tuntuvat kehossamme jopa fyysisenä kipuna. Tällaiset varastoidut stressipesäkkeet voivat vaikuttaa muun muassa maksan toimintaan, masennukseen sekä muihin vakavampiin sairauksiin. Harjoita kehon ja mielen vireyttä esimerkiksi hellillä jooga asanoilla, etenkin ustrasanalla, mikä lisää joustavuutta sekä child’s pose asanalla, jossa lattialla polvilla rentoudutaan kädet pitkälle pään yli venytettynä. Syvä ja tasainen hengitys sekä esimerkiksi paastopäiväkirjan kirjoittaminen auttavat myös tunnistamaan tunteita sekä käsittelemään niitä tarvittaessa.
Uusien ajatusten syntyminen
3. Uusien ajatusten syntyminen
Kun ruokavaliomme koostuu ainesosista, jotka tunnetusti parantavat terveyttämme, tehostavat elintoimintojamme ja puhdistavat kehoamme niitä raskauttavista aineista, kroppaamme mahtuu myös uusia ajatuksia. Tehokkaan puhdistautumisprosessin jälkeen mieli on kirkas ja avoin uusillekin ajatuksille ja asioille, ja detox kuurilla saattaa siten olla positiivisia vaikutuksia myös tulevaisuuden tarkastelussa. Uudet ideat saavat tilaa vanhojen ja tunkkaisten ajatusten sijaan ja voit löytää arkisistakin asioista uusia ja syvällisempiä ulottuvuuksia. Tämä voi olla juuri se hetki, kun elämänlaatua ja unelmiaan voi pohtia tarkemmin, jotta hyvänolon tunne jatkuisi mahdollisimman pitkään.
Lisää energiaa ja yhteys luontoon
4. Lisää energiatasoasi ja tunne yhteys luontoon
“Olet mitä syöt” ei ole mikään turha sanonta. Kun paaston aikana elimistösi täyttyy hyvistä raaka-aineista, orgaanisista tuotteista sekä ravintopitoisista terveyttä edistävistä elementeistä myös kehosi kiittää. Entsyymirikkaat ruoat, jotka on tuotettu lähelläsi tai poimittu suoraan omasta puutarhastasi tuovat luonnon myös lähemmäs sinua. Kun kehomme kohtaavat luonnon kanssa ja aistimme ravintomme luonnollisuuden sekä nautimme raaka-aineista, myös energiatasomme nousevat ja puhdistuvat kun hyvät ravintoarvot kiertävät kehossamme vapaasti. Mitä enemmän ajatuksesi ja kehosi kohtaavat syömäsi ruoan kanssa, sitä enemmän saatat kohdata myös itsesi.
Mindfulness - läsnäolo
5. Syvempi tietoisuus ympäröivästä maailmasta
Kehomme puhdistaminen ja siten detox kuurit ovat erinomainen tapa aistia uusia energioita kropassamme. Elimistömme tarvitsee sen läpi virtaavaa puhdasta energiaa. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat käyttäneet paastoa saavuttaakseen suuremman ymmärryksen suhteessa heihin itseensä, luontoon, yhteisöönsä sekä maailmankaikkeuteen. Olivat paaston syyt sitten hengellisiä tai eivät vesi- ja mehupaastot ovat erinomainen tapa virkistää kehoasi, ja ne saavat olosi tuntumaan enemmän valveutuneelta ja ymmärtämään ympäristöäsi aivan erityisellä tavalla. Hellävarainen jooga, syvät hengitysharjoitukset, kävely tai oleskelu luonnossa sekä meditoiminen ja mindfulness ovat kaikki detox kuuriin liittyviä elementtejä, jotka auttavat kehoasi päästämään irti sille haitallisista toksiineista, mutta myös auttamaan sinua löytämään yhteyden itsesi ja ympäristösi kanssa.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa