Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Superfoodit

5 helppoa kurpitsareseptiä Halloweenin herkkuhetkiin!

Halloween on nurkan takana, ja tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa… kurpitsoja! Kurpitsan kaiverrus on hauskaa puuhaa, mutta mitä tehdä kaikelle jäljelle jääneelle hedelmälihalle? Kurpitsaa ei kannata jättää käyttämättä, ja tätä varten olemme keksineet muutaman herkullisen Halloween-reseptin, johon uppoaa kurpitsa jos toinenkin! Näin vältyt ruokahävikiltä, ja tarjoat kehollesi samalla tärkeitä ravintoaineita, kuten:

  • A-vitamiinia
  • B2-vitamiinia
  • C-vitamiinia
  • E-vitamiinia
  • Rautaa
  • Kuparia
  • Manganeesia
  • Kaliumia

Lisäksi meiltä löytyy runsas valikoima luonnollisia lisäravinteita talven varalle, tutustu muutamaan suosikkiimme, joiden avulla buustaat kehosi puolustusjärjestelmää. (https://www.weightworld.fi/immuuni-jarjestelman-hyvinvointi.html)

Ja nyt itse reseptien kimppuun:

1. Vegaaninen kurpitsakeitto

Aloitetaan täyteläisellä kurpitsakeitolla, joka lämmittää sekä vatsaa että mieltä.

Ainekset:

  • 1 kurpitsa (noin 1.5-2kg)
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 iso sipuli hienoksi pilkottuna
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 litra kasvilientä
  • 3 rkl kasvikermaa
  • 1 rkl inkivääriä silputtuna
  • 1 limetin mehu
  • Tuoretta korianteria
  • 1 tl chilihiutaleita
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Tyhjennettyäsi kurpitsan esilämmitä uuni 200ºC/180ºC asteeseen. Uunin lämmetessä poista hedelmälihasta kurpitsansiemenet, ja kaada hedelmäliha foliolla peitettyyn uunivuokaan.
  2. Valuta hedelmälihan päälle puolet kasviöljystä, ja ripottele päälle maustepippuria. Sekoita hyvin, jotta maku jakautuu tasaisesti. Anna paahtua uunissa kunnes kurpitsa on pehmeää ja kultaisen sävyistä (noin puoli tuntia).
  3. Kurpitsan kypsyessä kaada loput kasviöljystä suureen kattilaan, ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja jatka kypsentämistä minuutin ajan. Lisää sitten kasvisliemi. Kun ainekset on sekoitettu tasaisesti, voit lisätä joukkoon uunissa paahdetun kurpitsan.
  4. Kun sekoitus kiehuu, poista kattila levyltä ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Aseta soseutettu keitto takaisin liedelle ja anna kiehua. Voit halutessasi lisätä kasvislientä saadaksesi haluamasi koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää viimeiseksi limetin mehu.
  5. Tarjoile keitto kulhosta, ja koristele ripauksella chilihiutaleita ja tuoretta korianteria. Tarjoile kuumana, ja lisää sekaan loraus kasvikermaa.

2. Kermainen kurpitsapasta

Kun tehdään ruokaa kurpitsasta nousevat monen mieleen lähinnä makeat herkut ja leivonnaiset. Mutta miksi kurpitsasta ei saisi myös maukasta illallista?

Ainekset:

  • Puolikas kurpitsa (noin 500g)
  • 350g pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 75ml maitoa (täysmaitoa tai soija/kaura/kookosmaitoa)
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • Ripaus suolaa ja pippuria
  • 1/4 tl chilihiutaleita (halutessasi)
  • 1 keltasipuli hienoksi pilkottuna
  • 2 rkl mascarponea tai vegaanista vastiketta
  • 40g raastettua parmesaanijuustoa tai vegaanista vastiketta

Valmistus:

  1. Lisää reilusti suolattua vettä 2 kattilaan, ja lämmitä kiehumispisteeseen. Lisää pasta toiseen kattiloista, ja kypsennä kunnes se on “al dente” - älä anna pastan pehmetä liikaa. Säästä kupillinen pastan kypsennysvettä myöhemmäksi, ja siivilöi loput.
  2. Pastan kypsentyessä lisää kurpitsa toiseen kattilaan, ja anna kypsyä 10-15 minuuttia, tai kunnes kurpitsa pehmenee (kokeile haarukalla). Jätä kurpitsa odottamaan myöhempää käyttöä.
  3. Pastan ja kurpitsan kypsentyessä kuullota sipuli suurella paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja sekoita hyvin.
  4. Tässä vaiheessa sinulla tulisi olla valmiina pasta, kurpitsa sekä sipuli-valkosipulisekoitus. Soseuta erillisessä astiassa kypsennetty kurpitsa, sipuli-valkosipulisekoitus, chilijauhe ja chilihiutaleet sekä noin 50ml maitoa. Lisää maito vähitellen ja tarkkaile koostumusta. Soseen tulisi hennosti peittää lusikan kupera pinta.
  5. Siirrä sekoitus takaisin suureen paistinpannuun (voit käyttää samaa pannua kuin sipulia kypsentäessäsi). Lisää joukkoon tomaattisose ja mascarpone, ja kypsennä pienellä lämmöllä.
  6. Kun sekoitus alkaa kiehua, lisää sekaan pasta ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos tahdot kastikkeesta juoksevamman, jatka sitä tarpeen mukaan pastan kypsennysvedellä.
  7. Tarjoile koristeltuna parmesaanijuustolla (tai vegaanisella juustolla) ja nauti!

3. Kurpitsainen Smoothie

Mausteinen kurpitsalatte on valloittanut maailmaa viime vuosina… mutta maistuisiko sinulle vaihteeksi kurpitsainen smoothie?

Ainekset:

  • Kurpitsaa (haluamasi määrä)
  • 120ml/64g kreikkalaista jogurttia (tai maustamatonta kasvipohjaista jogurttia)
  • 1 omena viipaleina
  • 1 kypsä banaani viipaleina
  • 1 tl kaupan kurpitsapiirakkamaustetta
  • 1.5 rkl vaahterasiireppia tai hunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 kupillinen jääkuutioita

Valmistus:

  1. Kurpitsasoseen valmistus on työläin vaihe, mutta saatuasi sen päätökseen voit käyttää sitä myöhemminkin. Sose säilyy noin viikon jääkaapissa, tai 4 kuukautta pakastimessa. Kurpitsasoseen voi valmistaa kahdella eri tavalla - valitse itsellesi parhaiten sopiva. Ensin sinun täytyy poistaa hedelmälihasta kurpitsansiemenet, minkä jälkeen voit valita toisen seuraavista vaihtoehdoista:

    • Aseta hedelmäliha foliolla päällystetylle uunipellille ja paahda sitä 200ºC noin 30 minuuttia, tai kunnes kurpitsa pehmenee. Älä anna sen kärähtää. Anna sitten kurpitsan jäähtyä. Aseta hedelmäliha tehosekoittimeen ja soseuta pehmeäksi. Jos nestettä on makuusi liian paljon, voit asettaa kurpitsan kankaan päälle ja puristaa ylimääräisen nesteen pois.
    • Aseta kurpitsa pannulle, peitä vedellä ja kiehauta. Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes hedelmäliha on pehmeää. Siivilöi hyvin ja aseta kurpitsa takaisin pannulle, lämmitä kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Soseuta kurpitsa tehosekoittimessa. Voit vielä asettaa kurpitsan kankaan päälle ja puristaa liian nesteen pois.
  2. Kun kurpitsasose on valmis, laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi! Koostumuksesta riippuen voit lisätä joukkoon maitoa tai vettä oman makusi mukaan.
  3. Tarjoile ja nauti! Jos tahdot smoothieen pientä twistiä, voit lisätä joukkoon kaurahiutaleita, pähkinöitä tai pähkinävoita!

4. Pehmeät vegaaniset keksit kurpitsasta

Kukapa ei rakastaisi pehmeitä ja herkullisia keksejä??? Nämä kaurakeksit on valmistettu huippuaineksista, ja niiden maku on ainutlaatuinen!

Ainekset:

  • 135g kaurahiutaleita
  • 200g yleisjauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta/ruokasoodaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 2 tl kanelijauhetta
  • 1/2 tl muskottipähkinää jauhettuna
  • 170g kurpitsasosetta
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • 1 tl suolaa
  • 120ml kookosöljyä
  • 110g ruskeaa sokeria
  • 100g valkoista sokeria
  • 75g tomusokeria
  • 1.5 rkl kaura- tai mantelimaitoa

Valmistus:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, kaura, leivinjauhe, inkiväärijauhe, kaneli, muskottipähkinä ja suola, ja sekoita hyvin.
  2. Sekoita toisessa kulhossa valkoinen ja ruskea sokeri sekä kookosöljy. Kun sekoitus on tasainen, lisää joukkoon kurpitsasose (sama kuin smoothien reseptissä!) ja vaniljauute. Lisää kuiva-ainesekoitus pikkuhiljaa samalla sekoittaen, ja sekoita aineksia kunnes saat taikinamaisen koostumuksen. Aseta seos sitten jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Seoksen jäähtyessä esilämmitä uuni 200ºC. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, ja ota sitten taikina jääkaapista. Pyörittele noin 1.5 rkl kokoisia palloja (noin 24 kappaletta) ja aseta ne tasaisin välein uunipellille. Jätä leviämisen varaa. Litistä pallot käsin.
  4. Anna keksien kypsyä noin 10 minuuttia (tai kunnes niiden alapinta on saanut hieman väriä) ja ota ne uunista. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan.
  5. Sekoita tomusokeri ja maito kuorrutusta varten. Kun seos on tasainen, voit kuorruttaa kurpitsakeksit lusikan avulla. Anna kuorrutuksen asettua noin puoli tuntia - ja tämän jälkeen keksit ovat valmiit syötäviksi! Syö keksit 3 päivän kuluessa, tai laita ne pakastimeen jossa ne säilyvät kolmisen kuukautta.

5. Suuhun sopiva kurpitsapiirakka

Ei kurpitsareseptejä ilman klassista kurpitsapiirakkaa! Tavallisen kurpitsapiirakan sijaan päätimme luoda helppoja ja minikokoisia pikkupiirakoita.

Ainekset:

  • Piirakkataikinaa (kaupasta ostettua tai kotitekoista)
  • 100g ruskeaa sokeria
  • 1.5 tl kanelijauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 tl maustepippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • Kermavaahtoa (tai vegaanista korviketta)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 320g kurpitsasosetta
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kasvimaitoa
  • Muffinssivuoka

Valmistus:

  1. Esilämmitä uuni 200ºC. Sekoita kaikki ainekset (kermavaahtoa ja piirakkataikinaa lukuunottamatta) tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi.
  2. Leikkaa piirakkataikinasta noin 10 cm kokoisia ympyröitä. Voitele muffinsivuoka, ja painele taikinaympyrät varovasti paikalleen.
  3. Kun muffinssivuoka on valmis, kaada täyte aukkoihin. Kypsennä pikkupiirakoita noin 25 minuuttia (uunista riippuen). Kun taikina alkaa värjäytyä ja halkeilla, ovat piirakat valmiita. Ota muffinssivuoka uunista ja anna jäähtyä.
  4. Kun minipiirakat ovat jäähtyneet, koristele ne kermavaahdolla ja kanelilla - ja nauti!

WeightWorldin tiimi haluaa kannustaa sinua kohti parempaa elämää. Kokeile siis näitä maukkaita reseptejä, ja selätä Halloweenin kurpitsahävikki! Tätä päätöstä et tule katumaan!