Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

5 helppoa hierontatekniikkaa verenkierron parantamiseen

Hieronta on ihana tapa rentoutua ja palautua pitkän päivän jälkeen - mutta tiesitkö, että hieronta on myös loistava apu silloin, kun huono verenkierto aiheuttaa epämukavaa oloa? Jos mietit kuinka parantaa verenkiertoa tämä uutinen on taatusti mieleesi, sillä tarjolla on runsaasti erilaisia hierontatekniikoita joiden avulla koko kehon, ja erityisesti jalkojen verenkierto paranee. Mikä on siis paras hieronta verenkierron parantamiseen? Esittelemme 5 parasta hierontatekniikkaa, joiden avulla voit kohentaa oloasi jo tänään!

 1. Jalkojen hieronta

  Leg massage

  Kuinka saada jalkojen verenkierto paremmaksi silloin, kun jalat tuntuvat raskailta ja turvonneilta? Vastaus on yksinkertaisuudessaan jalkojen hieronta! Myös suonikohjujen ehkäisemistä tukeva hieronta parantaa jalkojen verenkiertoa, ja olosi helpottuu hetkessä.

  Jalkoja kannattaa hieroa sivelemällä niitä nilkasta ylöspäin kohti polven takana ja nivusissa sijaitsevia lymfapisteitä. Hiero tämän jälkeen reisilihaksia stimuloidaksesi kehon lymfaattista järjestelmää. Tämäntyyppinen hieronta tehdään hellävaraisesti painaen, joten varo käyttämästä liian kovia otteita.

 2. Ruotsalainen hieronta

  Swedish Massage

  Klassinen ruotsalainen hieronta rentouttaa lihaksia ja luo painetta syviin lihaksiin ja luihin asti. Kehoa hierotaan veren laskimokierron mukaisesti sydämeen päin, jolloin myös verenkierto tehostuu. Lisäksi ruotsalainen hieronta tukee lihasten tuella toimivaa lymfajärjestelmää, ja vauhdittaa verenkiertoa koko kehosta takaisin sydämeen.

  Muita ruotsalaisen hieronnan hyötyjä verenkierron tukemisen lisäksi ovat esimerkiksi aineenvaihdunnan vilkastuminen sekä lihasten tehokkaampi palautuminen rasituksen jälkeen, sillä tämä hierontatekniikka poistaa lihaksista maitohappoja.

 3. Pfrimmer Deep Muscle Therapy

  Pfrimmer Deep Muscle Therapy

  Tämän tekniikan on kehittänyt kanadalainen Therese C. Pfrimmer, ja sen tarkoituksena on parantaa verenkiertoa jäykkiä lihaksia korjaamalla. Tämänkaltainen lihasterapia poistaa verenkiertoa estäviä lihasjumeja koko kehosta ja lisäksi siitä voi olla apua hermon jäätyä puristuksiin, sekä lymfakierron vauhdittamisessa ja lihaksista löytyvien toksiinien poistamisessa.

 4. Syväkudoshieronta

  Deep Tissue Massage

  Tämä länsimainen hierontatekniikka on tarkoitettu ehkäisemään ja poistamaan lihasten jäykkyyttä. Hieronnassa paikallistetaan ensin lihasjumit, ja keskitytään sitten hoitamaan kyseisiä alueita. Tämä hieronta lisää hapen kiertoa koko kehossa ja auttaa saamaan koko kehon, ja erityisesti jalkojen verenkierron paremmaksi. Lisäksi syväkudoshieronta poistaa epäpuhtauksia kehosta ja tukee näin immuunijärjestelmän toimintaa.

 5. Manuaalinen lymfahieronta

  Manual Lymphatic Drainage

  Tätä jo 1930-luvulla kehitettyä tekniikkaa käytettiin alunperin immuunijärjestelmän häiriöiden hoitamista varten. Vasta myöhemmin havaittiin siitä olevan hyötyä myös lymfahoidossa, minkä jälkeen tekniikkaa on käytetty kehon verenkierron tukemisessa. Manuaalinen lymfatekniikka perustuu hellävaraiseen ja rauhoittavaan hierontaan, joka saa lymfanesteet liikkeelle. Lymfahieronnassa ihoa venytetään hellävaraisesti lymfakierron mukaisesti verenkierron parantamiseksi.

Tiivistetysti

Verenkierron parantaminen on tärkeää koko kehon hyvinvoinnin kannalta, joten jos huono verenkierto vaivaa, kannattaa sinun kokeilla erilaisia hierontatekniikoita ennen kuin lähdet kirurgin työpöydälle. Nämä 5 hierontatekniikkaa sopivat kokeiltaviksi sekä kotona että ammattitaitoisella hierojalla, ja niistä voi olla iso hyöty verenkierron parantamisessa. Ja jos yhdistät hierontahoitoihin myös luonnollisen verenkiertoa tukevan ravintolisän tai jalkojen hierontalaitteen, olet jo matkalla kohti parempaa oloa!

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa