Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

5 tehokasta laihdutusruokaa

Vaikka liikunta on tehokas keino pudottaa painoa, myös erilaisten ruokien on todettu edistävän laihtumista. Tutkijoiden mukaan erinäisillä ruoka-aineilla on suuri vaikutus sekä ruokahaluun että rasvanpolttoon ja aineenvaihduntaan. Siksi on hyvä idea ottaa nämä ruoat osaksi päivittäistä elämäntyyliä ja ruokavaliota painonpudotuksen tueksi.

Millaiset ruoka-aineet vaikuttavat painonhallintaan? Tutkimukset ovat osoittaneet runsaasti sokeria tai rasvaa sisältävien ja prosessoitujen ruokien vaikuttavan lihomiseen, ja tämänkaltaisia ruokia tulisikin välttää mikäli tavoitteena on laihtuminen. Sokeripitoiset juomat, perunalastut ja punainen liha tulisi jättää suosiolla kaupan hyllylle, ja valita sen sijaan vihanneksia, täysjyvätuotteita, pähkinöitä, luonnonjogurttia sekä hedelmiä. Näistä jälkimmäisten on todettu tukevan painonpudotusta, ja niitä tulisikin nauttia säännöllisesti. Lisäksi on olemassa tiettyjä ruoka-aineita, jotka edistävät laihtumista tehokkaasti. Näitä ovat:

Vihreä tee
1. Vihreä tee

Vihreää teetä on saatavilla monenlaisina vaihtoehtoina, ja tämä juoma onkin keholle hyödyllinen ja laihtumista tehostava. Tutkimusten mukaan vihreän teen sisältämät kofeiini sekä flavonoidit edistävät rasvahappojen oksidaatiota, parantavat aineenvaihduntaa sekä lisäävät insuliinintuotantoa. Lisäksi eräs tutkimus osoitti vihreää teetä nauttivien ihmisten pystyvän pudottamaan painoaan 1,3 kg verran 12 viikossa! Kyseessä on kuitenkin ainoastaan yksi tutkimus, joten tulos saattaa vaihdella yksilöstä riippuen. Yksi parhaimmista vihreän teen laaduista on Matcha, jonka tiedetään olevan paras antioksidanttien sekä ravintoaineiden lähde, sillä teen valmistamiseen käytetään kokonaisia lehtiä.

Kananmunat
2. Kananmunat

Kananmunat ovat suosittu laihdutusruoka, ja toimivat erinomaisesti osana rasvanpolttodieettiä. Kananmunat ovat ravinteikkaita, ja sisältävät vain vähän kaloreita, mutta sitäkin enemmän proteiinia, hyviä rasvoja sekä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja. Kananmunat ovat loistava rasvanpolttoruoka myös siksi, että ne ovat erittäin täyttäviä. Lisäksi ne tukevat aineenvaihduntaa sisältämiensä runsaiden aminohappojen ansiosta. Kananmunien syöminen aamulla antaa hyvän alun koko päivälle!

Vihreät lehtikasvikset
3. Vihreät lehtikasvikset

Vihreät lehtikasvikset ovat hyvä laihdutusruoka lukuisista syistä. Ne sisältävät erittäin vähän kaloreita ja hiilihydraatteja, ja niistä löytyy runsaasti hyödyllistä kuitua. Vihreät lehtikasvikset ovat ravinteikkaita, ja täynnä antioksidantteja, vitamiineja sekä mineraaleja, esimerkiksi kalsiumia. Lisäksi niitä voi syödä runsaita määriä, sillä ne eivät sisällä juuri lainkaan kaloreita. Rasvanpolttodieetti voi siksi sisältää runsain määrin mm. pinaattia, lehtikaalia, lehtimangoldia sekä rehuydinkaalia.

Lohi
4. Lohi

Lohesta löytyy laadukasta proteiinia, hyviä rasvoja sekä lukuisia muita ravintoaineita. Lohen tapaiset kalat ovat terveellisiä, ja tarjoavat kylläisyyden tunteen pitkäksi aikaa, vaikkei niiden kaloripitoisuus ole suuri. Lohi on loistava rasvanpolttoruoka, sillä sen sisältämä runsas jodi tehostaa kilpirauhasen toimintaa ja tätä kautta aineenvaihduntaa. Omega 3 -rasvahappo on hyödyksi painonhallinnassa, ja auttaa samalla säilyttämään hiusten, ihon, kynsien, sydämen sekä aivojen terveyttä!

Chilipippuri
Chilipippuri

Chilipippurit ovat hyvä lisä rasvanpolttodieettiin, sillä ne tehostavat aineenvaihdunnan toimintaa. Chilipippurin sisältämän kapsaisiinin tiedetään estävän lihomista jo silloin, kun sitä lisätään ruokaan vähäisiäkin määriä. Uudet tutkimukset ovat osoittaneetkin chilipippurin olevan tehokas laihdutusruoka. Ja lisäksi ne ovat oiva tapa tuoda ateriaan hieman lisämakua!

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa