Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

6 tapaa puhdistaa elimistö toksiineista

Mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa detox? Yksinkertaisesti sanottuna, detox tarkoittaa muutoksia elämäntavoissa, jotta elimistö voitaisiin puhdistaa toksiineista. Nämä muutokset edellyttävät tyypillisesti pidättäytymistä tietyistä haitallisista asioista ja kehon toimintojen optimointia. Toiset muutokset ovat hetkellisiä, kuten erilaiset luonnolliset puhdistuskuurit, kun taas toiset muutokset ovat pysyvämpiä.

Mitä ovat toksiinit?

Toksiinit ovat elimistölle haitallisia aineita

Toksiinit ovat elimistölle myrkyllisiä tai muuten terveydelle haitallisia aineita. Toksiinilla voidaan viitata metalleihin, kemikaaleihin, saasteisiin, käsiteltyihin ja keinotekoisiin elintarvikkeiden ainesosiin, torjunta-aineisiin ja myrkkyihin, jotka aiheuttavat haittaa keholle. Toksiini on hyvin laaja käsite, ja tämän vuoksi se voi olla käsitteenä myös melko vaikeaselkoinen. Toksiineiksi kutsutaan keinotekoisesti syntyneitä kemikaaleja, mutta myös luonnossa esiintyvät aineet voivat olla myrkyllisiä. Esimerkiksi arseeni on luonnollinen toksiini. Teknisesti, niin on myös cobran myrkky (vaikka tämä vähemmän todennäköisesti saastuttaakin kaupungin vesivarastot).

Kehomme on jatkuvassa yhteydessä haitallisiin kemikaaleihin ja saasteisiin, sillä näitä löytyy juomastamme vedestä, syömästämme ruoasta sekä ilmasta, jota hengitämme; on hyvin haastavaa päästä niistä eroon. Monien terveysongelmien taustalla onkin toksiinit, jotka ovat kertyneet elimistöön vuosien mittaan.

Ei ole olemassa käytännöllistä tapaa, jolla suojata itsensä kaikilta ympäristön toksiineilta. Onneksi on olemassa keinoja, joilla näitä myrkkyjä ja epäpuhtauksia voidaan kuitenkin ehkäistä. Kehon omat järjestelmät puhdistavat luonnollisesti näitä myrkkyjä, joita emme voi välttää. Voit tukea ja tehostaa näiden kehon luonnollisten järjestelmien toimintaa säännöllisen detoxin avulla.

Keho ja detox

Detox teksti ja hedelmiä

Ihmiskeholla on luonnollinen kyky puhdistaa itsensä. Itse asiassa elimistössämme on useita järjestelmiä jätteiden poistamiseksi. Erottamisjärjestelmällä on tärkein rooli detoksifikaatiossa. Tärkeimmät elimet, jotka muodostavat ulosvirtausjärjestelmän ovat iho, maksa, keuhkot, paksusuoli ja munuaiset. Saatat yllättyä kuullessasi, että iho on osa tätä erittymistä, mutta se on totta - Iho auttaa eliminoimalla toksiineja hikirauhasten kautta. Hien tarkoituksena on säädellä kehon lämpötilaa, mutta sillä on myös muita tarkoituksia. Hiki poistaa kehosta lämmön mukana myrkkyjä.

Muiden elinten rooli on ihan yhtä tärkeä. Maksan tehtävä on suodattaa ja erittää jätteet, hormonit ja vieraat aineet. Keuhkot auttavat poistamaan hiilidioksidia. Suolistolla on useita tehtäviä - se imee vettä ja ravinteita ravinnosta elimistön käyttöön. Se myös muuntaa jätteet ulosteeksi. Munuaiset puolestaan suodattavat veren ja auttavat poistamaan jätteet kehosta virtsaamisen kautta. Koko kehon terveys perustuu tämän järjestelmän tehokkaaseen toimintaan. Keho puhdistaa itseään kellon ympäri ja jopa aivot puhdistuvat myrkyistä unen aikana, joten on tärkeää huolehtia näistä elimistä ja antaa niille mahdollisuus tehdä työtä.

6 tapaa puhdistaa kehoa

Detox ruoka-aineet
 1. Valitse oikeat ruoka-aineet

  Yksi parhaista asioista, joita voit tehdä kehon puhdistumisen tukemiseksi on keventää kuormitusta ja vähentää kehoon syötettyjä toksiineja. Valitse luomulaatuisia vihanneksia ja mahdollisimman vähän käsiteltyä luomu ruokaa eineksien ja jalostettujen elintarvikkeiden sijaan. GMO-tuotteet ja torjunta-aineilla saastutetut elintarvikkeet lisäävät haitallisia myrkkyjä ruokavaliossasi.

 2. Urheilu ja meditaatio

  Liikunta ja meditaatio auttavat ylläpitämään kehon terveyttä. Aktiivinen liikkuminen tehostaa hikoilua, joka vapauttaa toksiineja ihon kautta. Tutkimukset ovat löytäneet esimerkiksi arseenin, kadmiumin, lyijyn ja elohopean jäämiä hiestä. Meditaatio auttaa sinua selkeyttämään mieltäsi ja vähentämään stressiä. Stressi voi olla terveydelle yhtä myrkyllistä kuin kemikaalit. Ahdistunut mieli voi aiheuttaa fyysistä pahoinvointia kehossa.

  Puhdas Detox ruokavalio
 3. Ruokavalio

  Kehon puhdistamisessa ei ole kyse ainoastaan siitä, mitä vältät, vaan myös siitä mitä kulutut. Terveellisen ruokavalion noudattaminen kantaa pitkälle. On myös useita ruoka-aineita, jotka tehostavat puhdistumista, kuten valkosipuli, sitruuna, parsakaali, inkivääri ja vesipitoiset melonit. Monet ruokavaliot edistävät detoxia ja puhdistumista. Suosituin vaihtoehto on orgaaninen, vaihteleva, ajoittain paastoava ruokavalio, mutta on myös monia muita toimivia vaihtoehtoja. Hyvä vaihtoehto on myös hetkellinen kuumentamattoman ruoan ruokavalio, joka sisältää esimerkiksi kypsentämättömiä vihanneksia ja hedelmiä sekä raakoja pähkinöitä, siemeniä ja ituja. Tämä sopii esimerkiksi paksusuolen ja maksan puhdistamiseen. Suosittu detox-dieetti on myös puhdistava mehudieetti, jonka aikana keskitytään kuluttamaan tuoreita hedelmä- ja vihannesmehuja.

 4. Hengitä puhdasta ilmaa

  Hengitysilman puhdistaminen on yksi tapa vähentää altistumista haitallisille toksiineille. Vaikka et voi hallita ympäristöä ja sen saasteita, voit vaikuttaa kodin ilmeeseen. Savu, höyryt, lemmikkieläinten hajut, home ja mikro-organismit voivat tehdä kodin ilmasta ulkoilmaakin likaisemman. Laadukas ilmanpuhdistuslaite on paras tapa pitää kodin ilma puhtaana ja myrkyttömänä. Jos laadukas ilmanpuhdistuslaite ylittää budjettisi, voit korvata tämän ostamalla muutaman sisäkasvin sen sijaan. Kasvit toimivat luonnollisina ilmanraikastimina suodattaen ilmaa ja poistaen toksiineja.

  Puhdasta vettä sitruunalla
 5. Puhdista kehosi juomalla runsaasti vettä

  Vesi on ehkä arvokkain keino kehon puhdistamiseen. Kaikki kehon perustoiminnot vaativat vettä. Keho käyttää vettä myös syljen ja hien erittämiseen sekä jätteiden poistamiseen. Veden juomisella tarkoitetaan tässä puhtaan veden juomista, ei kahvia, urheilujuomia tai virvoitusjuomia. Jos olet yksi heistä, jotka kokevat veden maun tylsäksi, voit esimerkiksi lisätä veden joukkoon jääpaloja ja sitruunaa, limeä tai kurkkua.

 6. Detox ohjelma

  Täydellinen elimistön puhdistus on asteittainen prosessi, joka keskittyy erikseen kehoa puhdistaviin elimiin. Detox-kuurit keskittyvät haitallisten kemikaalien ja metallien poistamiseen puhdistaen suolistoa, maksaa ja munuaisia. Esimerkiksi suoliston intensiivipuhdistus auttaa maksimoimaan kehon luonnollisen kyvyn puhdistaa itseään vähentäen samalla turvotuksen ja ilmavaivojen oireita. Detox ohjelmia löydät useita erilaisia, ja tämä takaa jokaiselle sopivan muodon. Detox-kuurin voi nauttia esimerkiksi tee- tai kapselimuodossa. Herkullinen detox-tee on luonnollinen ja usein varsin vaivaton tapa puhdistaa elimistöä.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa