Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Detox- & puhdistuskuurit

Kärsitkö turvonneesta ja sameasta olosta? Detox on monille tuttu, ja yleisesti käytetty sana, jolla tarkoitetaan elimistön luonnollista puhdistuskuuria. Detox-kuurit on suunniteltu elimistön kuona-aineiden, haitallisten kemikaalien sekä ei-toivottujen epäpuhtauksien tehokasta poistamista varten. Puhdistuskuurin avulla voit päästä nauttimaan entistä virkeämmästä ja kevyemmästä olosta. Kehon luonnollisella puhdistuskuurilla on todettu olevan suotuisia ja kokonaisvaltaisia vaikutuksia sekä fyysisen hyvinvoinnin, että hyvän mielen kannalta.

Olipa tavoitteenasi vähentää turvotusta, pudottaa painoa, virkistää mielialaa, tai saada lisää energiaa arkeen ja liikuntaan, löytyy WeightWorldin tuotevalikoimasta varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopiva Detox! Vain sinä tiedät, mitä tarvitset tämänhetkisessä tilanteessasi, ja voidaksesi paremmin. Tutustu siis valikoimaamme, ja valitse itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto jo tänään!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä tarkoittaa Detox-puhdistuskuuri?

Detox tarkoittaa elimistön luonnollista puhdistuskuuria. Detox-kuurien tavoitteena on poistaa elimistöstä kuona-aineita ja kemikaaleja käyttämällä kausittaisesti ainoastaan kevyitä ja luonnonmukaisia ruoka-aineita. Moni alkaa kehonpuhdistuskuurille etenkin kesän korvilla, koska elimistön suursiivouksen uskotaan tehostavan aineenvaihduntaa ja auttavan painonhallinnassa ja laihtumisessa. Detox-kuureilla nähdään olevan myös kokonaisterveydelle ja henkiselle hyvinvoinnille suotuisia vaikutuksia. Detox-nimitys kattaa valtavan laajan kirjon erilaisia kuureja. Oli tavoitteesi sitten pudottaa painoa, virkistää mielialaa tai saada lisää jaksamista arkeen ja liikkumiseen, voit varmasti löytää Detoxin, joka sopii juuri sinulle!

Detox-kuuri ei ole dieetti, vaan näiden termien välillä on merkittävä ero. Detox on pikemminkin erittäin lyhytkestoinen paasto, jonka tarkoituksena on puhdistaa elimistö kertaheitolla. Dieettejä tulisi noudattaa pitkäkestoisesti, mutta monen ongelma on, että jaksaminen ja tahdonvoima loppuvat kesken. Detox-kuurin ei ole tarkoitus olla pitkään jatkuvaa kituuttamista, vaan korkeintaan noin viikon mittainen elimistön suursiivous. Nykyään moni vannoo “pätkäpaastojen” nimeen, ja tutkimuksissa on jo saatu näyttöä siitä, että niillä saattaa olla suotuisia vaikutuksia esimerkiksi painonhallintaan. Detox-kuurilla on paljon yhteistä pätkäpaaston kanssa: molempien tavoitteena on väliaikainen raskaasta ruoasta luopuminen elimistön puhdistamisen toivossa. Detox-puhdistuskuurin aikana tosin ei olla kokonaan paastolla, vaan raskaat ruoat vain vaihdetaan esimerkiksi mehuihin tai terveellisiin kasviskeittoihin.

Paastolla ja elimistön puhdistuskuureilla on pitkä historia. Ihmisillä on aina ollut tarve puhdistaa kehoa esimerkiksi talven jälkeen tai uskonnollisista syistä - Detox ei ole mikään uusi muotihömpötys. Nykyisin, kun altistumme jatkuvasti ilmansaasteille ja kaupasta ostettu ruokamme on täynnä lisäaineita, kehonpuhdistus on tärkeämpää kuin koskaan. Ei ole mikään ihme, että Detox-kuurit ja pätkäpaastot ovat niin suosittuja.

Miksi Detox kannattaa?

On monia syitä alkaa Detox-kuurille, ja vastaavasti monia eri tarkoituksiin soveltuvia puhdistuskuureja. Detox-kuurien käyttäjät kokevat, että elimistön puhdistaminen virkistää oloa ja mieltä. Toisille elimistön puhdistuskuuri on keino saada lisäpotkua laihdutukseen, toisille taas tapa päästä parempaan kosketukseen itsensä kanssa ja oppia jälleen arvostamaan arkiruokaa.

Kehonpuhdistus voi tasapainottaa elimistöä ja palauttaa henkistä ja fyysistä balanssia. Oikeanlainen kehonpuhdistus voi virkistää mieltä ja kohentaa ihon sekä ruoansulatuselimistön terveyttä. Elimistön puhdistaminen kuona-aineista, ilmansaasteista ja kemikaaleista voi myös suojata kehoa solutason vaurioilta. Jokaisen ihmisen elimistö tekee töitä kellon ympäri puhdistaakseen kehoa kuona-aineista. Maksalla on tässä erityisen tärkeä rooli, koska se pilkkoo haitalliset aineet. Myös esimerkiksi iho on avainasemassa elimistön puhtaanapidossa, koska hien mukana poistuu runsaasti elimistöön kertyneitä haitta-aineita. Ihmiset kuitenkin altistuvat nykyään niin suurelle määrälle lisäaineita, ilmansaasteita ja kemikaaleja, että monen keho on yksinkertaisesti ylikuormittunut. Tällöin Detox-kuuri voi antaa keholle kauan kaivatun tilaisuuden rauhoittua ja valmistautua tulevaa varten.

Lisäksi Detox-kuuriin kuuluu oleellisesti oma kokemus siitä, että keho ja mieli puhdistuvat. Kun tiedät, että olet siivonnut kehosi turhista kemikaaleista ja vapauttanut elimistösi raskaista ja epäterveellisistä ruoista, on helpompi kääntää uusi lehti ja siirtyä pysyvästi terveellisiin elämäntapoihin. Lyhyestä Detox-kuurista voi saada pitkäkestoista lisäpotkua arkeen ja painonhallintaan!

Erityisesti maksan puhdistuskuuri voi parantaa oloa

Maksalla on oleellinen rooli elimistön puhdistamisessa. Tämä elin työskentelee ympäri vuorokauden ja tekee kaikkensa, jotta kuona-aineet poistuisivat kehosta. Nykyään ihmisten elimistöön kuitenkin tunkeutuu jatkuvalla syötöllä valtavia määriä kuona-aineita ilmansaasteiden, lisäaineiden sekä epäterveellisten ruokailutottumusten vuoksi. Kemikaalit, torjunta-aineet, säilöntäaineet ja jopa raskasmetallit joutuvat elimistöön elintarvikkeiden, kodinhoitotuotteiden, ilman ja veden kautta. Nämä haitta-aineet ja myrkyt kerääntyvät suolistoon, verisuoniin, rasvakudoksiin, munuaisiin - yksinkertaisesti sanottuna kaikkialle elimistöön. Tämän vuoksi monen meistä maksa on ylikuormittunut. Kun elimistöön on kertynyt liikaa haitta-aineita, ei maksa enää kykene puhdistamaan elimistöön kertyviä kuona-aineita riittävän tehokkaasti.

Myrkkyjen kertyminen elimistöön heikentää tarpeellisten ravintoaineiden imeytymistä, jolloin olo muuttuu voipuneeksi ja vastustuskyky heikkenee. Myös painonpudotus voi olla vaikeaa, kun elimistö on kuona-aineiden tukkima. Erityisesti silloin, kun epäterveellinen ruokavalio on yhdistynyt raskaaseen alkoholinkäyttöön, voi maksa joutua koville. Tällöin väliaikainen Detox-kuuri voi auttaa kääntämään uuden lehden ja antamaan maksalle tilaisuuden hengähtää. Maksan puhdistuskuuri voi kohentaa oloa pitkäksi aikaa!

Mistä tiedän, että maksa tarvitsee puhdistuskuurin?

Nämä 7 merkkiä kertovat siitä, että maksasi - ja sitä myöten kokonaisterveytesi - voisivat hyötyä Detox-kuurista:

  • Maksan alueen kipuilu tai epämukavat tuntemukset
  • Erityisesti rasvaisten ruokien aiheuttamat ruoansulatusongelmat
  • Vatsan turvotus
  • Närästys ja refluksioireet
  • Liiallinen hikoilu ja “ylikuumentunut” olo
  • Punoittava iho
  • Selittämätön painonnousu, joka ei taitu edes kevyemmällä ruokavaliolla

Maksan toiminta voi saada lisätukea luonnonmukaisista vitamiineista, hivenaineista ja lisäravinteista. Esimerkiksi maarianohdake tunnetaan yrttinä, joka voi tukea maksan tehokasta toimintaa. Monet Detox-valmisteet sisältävätkin maarianohdakeuutetta.

Muista kuitenkin, että jos oireet ovat voimakkaita, on syytä tutkia asia lääkärissä. Jos kärsit esimerkiksi korkeasta kolesterolitasosta ja verenpaineesta, uniapneasta tai kellertävästä ihosta, voi kyseessä olla pidemmälle edennyt maksan sairaus, kuten rasvamaksa. Tällöin on syytä aloittaa viipymättä lääketieteellinen hoito. Kuitenkin moni perustervekin ihminen saattaa toisinaan kärsiä maksan ylikuormittumisen aiheuttamasta voipuneesta olosta, johon voi tehota pikainen koti-Detox. Kun maksa toimii tehokkaasti, olo on kevyempi ja virkeämpi!

Miten valmistaudun Detox-puhdistuskuuriin?

Elimistön puhdistuskuuri on hyvä suunnitella tarkkaan, jotta se sujuu mahdollisimman hyvin. On olemassa monia eri kuureja, jotka on suunniteltu eri tarkoituksiin - kaikkia kuitenkin yhdistää sama yleisperiaate olon ja mielialan keventämisestä. Mieti, mihin kaikkein eniten haluat vaikuttaa Detox-puhdistuskuurin avulla. Haluatko puhdistaa maksaa tai ruoansulatuselimistöä? Tavoitteletko erityisesti henkistä hyvinvointia ja virkistynyttä oloa? Tarvitsetko lähtölaukauksen pysyvälle elämäntapamuutokselle? Kun tiedät, mihin tarkoitukseen käytät Detox-kuuria, voit pitää motivaation tehokkaammin yllä. Tunne itsesi ja tavoitteesi, niin puhdistuskuuri sujuu kuin tanssi!

Oleellisia käytännön seikkoja ovat myös esimerkiksi vuodenaika sekä tarvittavien reseptien ja ruoka-aineiden kokoaminen. Jotkut Detox-kuurit pohjautuvat spesialistien valmistamiin lisäravinteisiin, keittopusseihin tai vastaaviin tuotteisiin, kun taas toiset hyödyntävät kotitekoisia keittoja ja mehuja. Tehokkaimmat Detox-puhdistuskuurit usein yhdistelevät lisäravinteita ja itsetehtyjä sekoituksia. Suunnittele, mitä tuotteita ja ruoka-aineita aiot käyttää, ja hanki tarvitsemasi elintarvikkeet. Näin sinun on helppo noudattaa Detox-suunnitelmaasi, kun kaikki tarvittava löytyy jo käden ulottuvilta.

Kiinnitä huomiota siihen, mikä on sesongissa ja millainen säätila ulkona on. Vuodenaika vaikuttaa mielialaan ja kehon toimintaan, joten hyvä Detox-kuuri ottaa myös huomioon nämä seikat. Talvinen Detox-dieetti voi sisältää erityisesti lämmittäviä mutta kevyitä kasviskeittoja, kun taas kesäinen elimistön puhdistuskuuri voi perustua viilentäviin mehuihin tai smoothieihin. Mieti myös omia henkilökohtaisia mieltymyksiäsi - Detoxin ei ole tarkoitus olla kidutuskuuri. Käytä ruoka-aineita ja makuja, joista pidät, niin paljon kuin mahdollista. Näin Detox voi olla sekä hyödyllistä että hauskaa!

Kun olet päättänyt, millainen elimistön puhdistuskuuri soveltuu parhaiten sinun elämäntilanteeseesi ja mieltymyksiisi, voit alkaa konkreettisesti valmistautumaan. Puhdistautumisen voi aloittaa asteittain muutamaa päivää ennen varsinaisen Detox-kuurin alkua, jolloin keho ja mieli ehtivät paremmin tottua siihen. Pienennä haitta-aineiden määrää elimistössäsi vähentämällä alkoholin, tupakan, tyydyttyneiden rasvahappojen ja lisätyn sokerin käyttöä, kun olet valmistautumassa puhdistuskuuriin. Vältä myös kemikaalipohjaisten puhdistusaineiden ja hoitoaineiden käyttöä, jolloin elimistösi altistuu haitta-aineille mahdollisimman vähän. Jos mahdollista, vaihda shampoot ja deodorantit luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin.

Myös mielen puhdistaminen kannattaa, kun olet valmistautumassa Detox-kuuriin. Stressihormonit voivat aiheuttaa adrenaliinitasojen nousua, mikä puolestaan voi heikentää maksan toimintatehokkuutta, kun se poistaa elimistöön kertyneitä kuona-aineita. Näin ollen mielen rauhoittaminen stressistä voi tehdä hyvää koko keholle. Jos aloitat Detoxin tyynellä mielellä, sinun on helpompi sopeutua muutokseen, jonka se elimistössäsi aiheuttaa. Mielen tyynnyttämiseen voivat soveltua esimerkiksi jooga tai yksinkertainen meditaatio. Hyvä Detox-kuuri puhdistaa holistisesti sekä kehoa että mieltä.

Millainen on hyvä Detox-ruokavalio?

On olemassa valtava kirjo erilaisia Detox-puhdistuskuureja, jotka on kehitetty eri käyttötarkoituksiin. Kun haluat puhdistaa elimistöäsi, sinullekin varmasti löytyy juuri sopivanlainen Detox! Suosituimpia elimistön puhdistuskuureja ovat juomapohjaiset kuurit, joiden aikana juodaan esimerkiksi yrttiteetä tai mehuja. Tehokas Detox-kuuri sisältää ravintoaineita, jotka tukevat jaksamista ja antavat keholle voimaa puhdistua ja uudistua. Se on myös lyhytkestoinen - Detox-kuureja ei koskaan tule käyttää pitkäaikaisena ruokavaliona, vaan niitä tulee ajatella väliaikaisena keinona antaa elimistölle lisäpotkua. Yleensä Detox-kuurit kestävät noin 7 päivää, mutta on olemassa myös viikonlopun mittaisia pika-Detoxeja.

Hyvä Detox voi kääntää uuden lehden elämässä, ja sen jälkeen voi olla helpompi siirtyä pysyvästi terveellisempiin elintapoihin. Detox-ruokavalio on eräänlainen paasto, koska se ei sisällä kaikkia elimistön normaalisti tarvitsemia ravintoaineita, kuten proteiinia ja hiilihydraatteja. Detox-kuuri voi kuitenkin tarjota elimistölle runsaasti hivenaineita, vitamiineja ja kehon normaalia toimintaa tukevia bioaktiivisia yhdisteitä. Näin kehosi puhdistuu ja uudistuu, ja muutaman päivän puhdistuskuurin jälkeen voit jälleen syödä monipuolisesti ja tuntea olosi entistä ehommaksi!

Suunnittele tehokas puhdistuskuuri näiden 8 ruoka-aineen avulla!

On olemassa monia ainesosia, joita käytetään yleisesti Detox-kuureissa ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta. Tässä lista ruoista, joita käytetään yleisesti elimistön puhdistuskuurin aikana. Voit käyttää näitä sellaisenaan tai lisätä osaksi keittoja, mehuja ja smoothieita.

Omena Kaikki tietävät, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla - mutta tiesitkö, että omena soveltuu täydellisesti myös osaksi Detox-kuuria? Omena sisältää runsaasti pektiiniä, joka sitoo “huonoa” LDL-kolesterolia ja raskasmetalleja, jolloin ne puhdistuvat elimistöstä tehokkaammin. Omena sisältää myös antioksidantteja, jotka voivat tehostaa vastustuskykyä. Erityisesti omenan sisältämällä kversetiinillä voi olla terveydelle suotuisia vaikutuksia. Omena on helppo ottaa osaksi Detox-ruokavaliota käyttämällä sitä smoothien tai mehun raaka-aineena tai sellaisenaan välipalana. Voit myös kuivata omenoita, jolloin niiden luonnollinen makeus korostuu.

Lehtikaali on hyvästä syystä ollut fitness-intoilijoiden lempiruoka jo pitkään. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja hivenaineita kuten rautaa. Korkea rautapitoisuus tukee solujen uusiutumista, hapen kulkeutumista vereen sekä hemoglobiinin tuotantoa. Riittävä rautapitoisuus suojelee sairauksilta ja auttaa jaksamaan arjessa. Koska lehtikaali sisältää runsaasti ravintokuitua, se myös tukee ruoansulatuksen normaalia toimintaa ja sitä myöten elimistön tehokasta puhdistumista. Lehtikaalia voi syödä sellaisenaan, silputa salaattiin tai jopa käyttää osana smoothieta.

Hibiskustee Hibiscus sabdariffa eli teehibiskus on kaunis kukka, jota käytetään myös suositun yrttiteen tekemiseen. Teehibiskuksen verholehdistä haudutetaan teetä, jolla uskotaan olevan monenlaisia positiivisia terveysvaikutuksia. Hibiskusteen nauttiminen soveltuukin täydellisesti osaksi Detox-kuuria. Teehibiskusta käytetään usein osana teesekoituksia, jotka sisältävät myös muita yrttejä. Hibiskustee sisältää C-vitamiinia, hivenaineita sekä flavonoideja.

Sitrushedelmät kuten greippi, appelsiini, lime ja sitruuna, soveltuvat täydellisesti osaksi Detox-kuuria. Sitrushedelmien sisältämät entsyymit antavat ruoansulatuselimistön toiminnalle lisäpotkua ja auttavat puhdistamaan maksaa sekä suolistoa. Tämän vuoksi Detox-kuurien aikana suositellaan usein aloittamaan jokainen aamu sitruunamehusta valmistetun juoman nauttimisella. Nauti päivän mittaan useampi lasillinen tuoreella sitruunalla maustettua vettä, niin voit nauttia sitruksen terveysvaikutuksista ja samalla tuntea kuin olisit kylpylähoidossa!

Valkosipuli on erittäin voimakas ainesosa paitsi makunsa, myös ravintosisältönsä puolesta. Sitä on käytetty osana terveysvaivojen itsehoitoa jo vuosituhansien ajan. Valkosipuli sisältää C-vitamiinia, antioksidantteja sekä alliini-nimistä entsyymiä, joka tuottaa sen ominaisen hajun ja monet sen terveysvaikutuksista. Valkosipuli voi tehostaa vastustuskykyä ja auttaa suojaamaan sitkeiltä flunssoilta ja muilta sairauksilta. Voit käyttää valkosipulia osana Detox-kuurin kasviskeittoja - muista, että tuore valkosipuli sisältää paljon enemmän terveysvaikutuksia kuin jauhettu!

Kurkuma on jo pitkään uskottu tukevan erityisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyttä, ja tieteellisissä tutkimuksissa on jo saatu alustavaa näyttöä tästä. Ayurvedisessä lääketieteessä se tunnetaan nimellä “kanchani” eli “kultainen jumalatar”, ja sitä on jo muinaisista ajoista asti käytetty monenlaisten vaivojen hoitoon. Kurkuma soveltuu täydellisesti osaksi tehokasta elimistön puhdistuskuuria. Voit maustaa sillä ruokia tai jopa valmistaa siitä muodikasta kurkuma-lattea. Mantelimaidosta ja kurkumasta voit tehdä oikean terveyspommin, jolle tavalliset cappuccinot eivät vedä vertoja!

Avokado sisältää runsaasti hyviä rasvoja, joilla on positiivisia vaikutuksia kokonaisterveyteen. Vaikka avokado sisältää runsaasti energiaa, se soveltuu hyvin osaksi Detox-kuuria, koska se tehostaa ruoansulatuksen toimintaa. Tutkimusten mukaan säännöllinen avokadon syöminen voi auttaa helpottamaan ruoansulatuksen ongelmia ja metabolista oireyhtymää. Lehtikaalin ohella avokado on toinen trendiruoka, joka on todella ansainnut paikkansa superfoodien joukossa.

Inkivääri on toinen perinteisessä ayurvedisessä lääketieteessä laajasti käytetty juuri, jolla on monipuolisia terveysvaikutuksia. Inkivääri voi auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa ja siten tukemaan maksan toimintaa ja kuona-aineiden poistoa elimistöstä. Samoin kuin kurkumalla, inkiväärillä voi olla voimakkaita vaikutuksia ruoansulatuksen toimintaan. Erityisen tehokkaan sekoituksen saat, kun nautit inkivääristä ja sitruunasta valmistettua juomaa Detox-puhdistuskuurin aikana! Voit myös liottaa tuoretta inkivääriä sitruunamehussa ja merisuolassa, ja nauttia sitten inkivääripaloja ennen jokaista ateriaa. Sekoita vain tulitikuiksi silputtuja inkiväärisiivuja vastapuristettuun sitruunamehuun ja teelusikalliseen merisuolaa - voit valmistaa kerralla suuremman annoksen, joka riittää koko Detox-kuurin ajaksi, ja säilyttää sekoitusta jääkaapissa. Nauti palanen sitruunamarinoitua inkivääriä ennen jokaista ateriaa. Näin inkiväärin puhdistavat vaikutukset ovat tehokkaimmillaan. Voit myös lisätä inkivääriä ruokiin ja jopa smoothieihin - pieni määrä riittää, koska inkiväärijuuren maku on erittäin voimakas. Käytä tuoretta inkivääriä mieluummin kuin jauhettua, koska osa ravintoaineista häviää aina käsittelemisen yhteydessä.

Millainen on paras puhdistuskuuri?

Ruokavalio on tärkeä osa elimistön puhdistuskuuria, mutta myös muilla seikoilla on merkitystä. Jos haluat saada Detox-kuurista kaiken hyödyn irti, on hyvä kiinnittää huomiota myös esimerkiksi riittävään liikuntaan ja lepoon.

Juo runsaasti vettä, johon voit myös lisätä esimerkiksi sitrushedelmiä tai inkivääriä. Vältä alkoholia ja sokeroituja juomia. Jotkut Detox-kuurit suosittelevat myös kahvin välttämistä, koska kahvi kuivattaa elimistöä. Jos kuitenkin huolehdit riittävästi vedenjuonnista, ei sinun välttämättä tarvitse luopua kahvista. Jos haluat kokeilla terveellisempää vaihtoehtoa, voit esimerkiksi valmistaa mantelimaidosta ja kurkumasta perinteistä ayurvedistä kurkuma-”lattea”. Manteli ja muut pähkinät sopivat myös hyvin Detox-kuuriin, joten tämä juoma on oikea terveyspommi. Veden ja kurkuma-latten lisäksi esimerkiksi hibiskustee ja muut yrttihaudukkeet tai vihreä tee soveltuvat täydellisesti osaksi puhdistuskuuria. Teestä elimistö saa sekä nesteytystä että antioksidantteja.

Myös liikunta on oleellinen osa tehokasta Detox-kuuria. Liikunta tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se myös virkistää mieltä ja auttaa jaksamaan arjessa. Toisaalta Detox-kuurin aikana ei kannata treenata liian kovaa, koska kyseessä on eräänlainen paasto. Rankemmat salitreenit kannattaa tehdä puhdistuskuurin jälkeen, kun voit taas tankata mielin määrin hiilihydraatteja ja proteiinia. Detox-kuurin aikana kannattaa keskittyä erityisesti rauhalliseen ja oman kehon tuntemista edistävään liikuntaan, kuten kevyeen joogaamiseen, venyttelyyn ja kävelylenkkeihin.

Muita hyviä Detox-kuurin vaikutusta tehostavia keinoja ovat ihon kuoriminen sekä saunominen. Ihon kuoriminen syväpuhdistusaineilla kohentaa oloa ja saa ihon tuntumaan sileämmältä ja pehmeämmältä. Levitä kasvonaamio ja helli itseäsi saunomalla kaikessa rauhassa. Maksan lisäksi myös iholla on tärkeä rooli elimistön puhdistamisessa, joten on tärkeää varmistaa, että hoidat ihon terveyttä kehon puhdistuskuurin yhteydessä. Saunassa iho hikoilee tehokkaasti kuona-aineita pois elimistöstä. Tehokkaan Detox-kuurin jälkeen olotila onkin vähän kuin hyvän saunan jälkeen! Elimistön puhdistuskuuri voi olla hyvä tapa virkistää holistisesti mieltä ja kehoa, jolloin on helpompi jatkaa terveellisin elämäntavoin kohti tulevaisuutta.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.