Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Voiko detox-vesi auttaa painonpudotuksessa?

Voiko Detox vesi auttaa painonpudotuksessa?

Detox-dieetit ovat usein lyhyen aikavälin ruokavalion muutoksia, joiden tarkoituksena on poistaa elimistöstäsi sille haitalliset toksiinit ja muut kuona-aineet luonnollisesti. Samalla kun kehosi poistaa elimistössäsi pyöriviä kuona-aineita, tapahtuu yleensä myös painon pudotusta, sillä detox-teet saavat aineenvaihduntasi jälleen liikkeelle. Etenkin sellaiset puhdistuskuurit, jotka tähtäävät nesteiden poistoon ja aktivoivat ruoansulatusta voivat saada aikaan positiivisia muutoksia myös ulkonäöllisesti.

Tyypillinen detox-dieetti ei kuitenkaan koostu vain nesteistä, vaan se sisältää myös tarkoin rakennetun ruokavalion. Detox-dieettiä harkitessa olisi hyvä keskittyä kokonaisvaltaisiin muutoksiin ja lisätä päivittäiseen ruokavalioon vihanneksia, hedelmiä, keittoja, smoothieita sekä runsaasti vettä. Joskus puhdistuskuurit sisältävät myös detox-teitä, yrttejä tai ravintolisiä, mutta detox-kuurin voit toteuttaa myös ilman näitä elementtejä.

Detox-kuurin on sanottu auttavan seuraavissa asioissa:

 • Tehostaa maksan toimintaa ja edistää kehon luonnollista puhdistautumista
 • Paastoaminen parantaa elintoimintojen tehokkuutta
 • Tehostaa aineenvaihduntaa ja poistaa haitta-aineita aineenvaihdunnan kautta
 • Auttaa ravintoaineita imeytymään tehokkaammin elimistöön
 • Aktivoi verenkiertoa

Detox-puhdistuskuuria suositellaan yleensä silloin, kun elimistö on ylikuormittunut haitallisista toksiineista. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lääkekuurin jälkeen elimistöön jääneet ylimääräiset lääkejäämät, synteettiset kemikaalit, metallit, tai ympäristöstä elimistöön tulleet myrkyt, kuten pakokaasut. Detox-dieettien on usein myös sanottu auttavan muun muassa ruoansulatusvaivoista tai heikosta immuniteetista kärsiviä, ylipainoisia tai niitä, joilla on paljon allergioita, turvotusta, tai kroonista väsymystä. Detox-puhdistuskuurien on sanottu auttavan myös esimerkiksi hetkellisiin sairauksiin, kuten tulehduksiin tai flunssaan.

Detox-veden vaikutus painonpudotukseen

Detox vesi puhdistaa elimistöä

Useat eri tutkimukset ovat tulleet tulokseen, että runsas nesteiden nauttiminen ja veden juonti parantavat aineenvaihduntaa luonnollisin keinoin. Detox-veden juominen on siis järkevää, ja se voi aktivoida etenkin painonpudotusta ja saada kehon luonnollisen aineenvaihdunnan ja tasapainon kuntoon. Detox-vedet ovat myös usein maukkaita ja niissä ei ole lainkaan kaloreita. Vedenjuonnin hyviä vaikutuksia ovat etenkin seuraavat alla listatut asiat:

 • Kokonaisvaltaisesti parempi olo
 • Haitalliset aineet poistuvat kehostasi
 • Ruokahalusi laskee
 • Rasva poistuu kehostasi, mikä tehostaa painonpudotusta
 • Ruoka kulkee nopeammin ja helpommin suolistossasi
 • Nesteiden nopea kulkeminen elimistössä parantaa sisäelinten toimintaa
 • Lihakset kestävät pidempään liikkuessasi
 • Treenin jälkeen palaudut nopeammin
 • Olet tehokas ja pirteä koko päivän

Vesi ja paino kulkevat käsi kädessä. Lisäämällä vedenjuontia tehostat aineenvaihduntaasi sekä saat pudotettua painoasi helpommin. Detox-vedet ovat myös monipuolisia ja voit luoda niistä juuri sinulle parhaimman mahdollisen yhdistelmän. Tutkimuksista on selvinnyt, että runsas detox-vesien kulutus voi tehostaa painonpudotustasi sekä auttaa sinua hallitsemaan painoasi pitkäaikaisesti.

Vedenjuonti aktivoi myös kalorien kulutusta jopa 30% noin 10 minuuttia vedenjuomisen jälkeen ja tämä efekti voi kestää kehossasi jopa tunnin. Kaikkien, jotka haluavat nopeuttaa painonpudotusta ilman sen kummempia keinoja tulisi tehostaa päivittäistä vedenjuontia runsaasti, sillä vedenjuonti voi tehostaa levossa tapahtuvaa energiankulutustasi jopa 25%.

Kuinka paljon detox-vettä tulisi juoda, jotta saisit aikaan tuloksia?

Institute of Medicine :n (IOM) mukaan aikuisen naisen tulisi päivittäin juoda vähintään 2,7 litraa vettä ja miehen 3,7 litraa (tämä on laskettu yhteismäärä myös ruoasta saadusta vedestä), normaalissa ilmastossa ilman liikuntasuorituksia. Moni juo maustettuja vesiä, jotta päivittäinen vedenjuonti helpottuisi ja nautittu vesi olisi kaiken lisäksi hyvän makuista. Koska maustetut vedet ovat kalorittomia, eivätkä ne sisällä mitään teollista ainesosaa, voit juoda niitä vapaasti niin paljon kuin haluat. Jotkut maustetut vedet sisältävät ainesosia, jotka tutkitusti myös puhdistavat kehoasi samalla, tehostaen aineenvaihduntaasi ja auttaen sinua siten hallitsemaan painoasi ja kenties jopa pudottamaan sitä hieman.

5 detox-vettä, jota suosittelemme kokeilemaan

1. Kurkkuvesi

Kurkkuvesi detox

Kurkku on suosittu vihannes ja tunnettu sen antioksidanttipitoisuudesta. Kurkku toimii myös glukoosin, etenkin veressä liikkuvan sokerin alentajana sekä kontrolloi kehosi rasvoja. Kurkku sisältää myös tanniinia sekä flavonoideja, jotka ovat otollisia ravintoaineita taistelemaan kehon “vapaita radikaaleja” vastaan. Runsas määrä vapaita radikaaleja kehossa voi johtaa tulehdusarvojen nousuun sekä vakaviinkin soluvaurioihin, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa jopa syöpään.

Kurkku on erittäin vähäkalorinen vihannes, joten voit rauhassa nauttia sitä niin paljon kuin haluat tuijottamatta orjallisesti kalorilaskuria. Kurkku sisältää vain noin 16 kaloria sataa grammaa kohti, joten vaikka lisäisitkin kurkkua runsaasti päivittäiseen ruokavalioosi ei painosi ainakaan tulisi nousta, vaan pikemminkin tulokset voivat olla päinvastaisia.

Kurkku tukee ruoansulatuselimistöä sen runsaan nestepitoisuuden vuoksi ja auttaa siten kehoasi sen luonnollisessa puhdistautumisessa. Kurkku mielletään luonnolliseksi diureetiksi, eli nesteenpoistolääkkeeksi, joka tehostaa aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta sekä poistaa kehosta ylimääräistä nestettä.

2. Sitruunavesi

Sitruunavesi detox

Sitruunat ovat tupaten täynnä erinomaisia keholle elintärkeitä ravintoaineita ja lisäksi ne ovat tunnettuja korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan. C-vitamiini auttaa sinua parantamaan immuniteettia ja siten suojaa elimistöäsi sille mahdollisilta haitallisilta aineilta sekä tartuntataudeilta.

Useat eri tutkimukset ovat tulleet tulokseen, että raaka-aineet jotka sisältävät paljon mm. sitruunastakin löytyvää askorbiinihappoa, auttavat etenkin vatsan toimintaan. Askorbiinihapon rooli on merkittävä etenkin mahahaavan sekä suoliston eri syöpien ennaltaehkäisyssä. Jos kärsit närästyksestä, joka on suoraan riippuvainen syömästäsi ruoasta tai muista ruoansulatusvaivoista, ruokalusikallinen sitruunamehua lasillisessa vettä nautittuna heti ruokailun jälkeen voi vähentää oireilua.

Sitruunaveden säännöllinen nauttiminen on myös oleellinen osa painonpudotusta ja sen hallintaa, sillä sitruuna sisältää paljon kuituja. Kuidut taas saavat olosi tuntumaan kylläisemmältä pitkään, sillä hitaasti imeytyvät hiilihydraatit pitävät veren sokeriarvot korkeammalla pidempään ja vähentävät ruokien välistä herkuttelua tai välipalojen tarvetta. Tärkeintä on kuitenkin, että puristat koko sitruunan veteesi, sillä kuidut ovat hedelmälihassa eivätkä itse sitruunan mehussa.

3. Omenaviinietikkavesi

Omenaviinietikkavesi kehon detox

Omenaviinietikkaa on käytetty kotitalouksissa kautta aikojen ja sillä on paljon todettuja terveysvaikutuksia.

Detox:issa omenaviinietikkaa on usein sisällytetty dieettiin vahvasti ylipainoisille ihmisille, sillä se laskee verensokeria ja auttaa kehon insuliinihormonin toimintaa. Insuliini säätelee sokeriaineenvaihduntaa elimistössäsi, joten omenaviinietikalla on paljon tekemistä myös painonhallinnan kanssa. Omenaviinietikkaveden on myös todettu lisäävän kylläisyyden tunnetta, jolloin myös nautit vähemmän kaloreita ravinnostasi.

Erään ylipainoon keskittyneen tutkimuksen mukaan omenaviinietikan päivittäinen nauttiminen laski triglyseriini-arvoja (rasva-arvoja) , pienensi vyötärön ympärysmittaa sekä auttoi painon pudottamisessa. Tämän avulla on todettu, että myös omenaviinietikka toimii ruokahalun minimoijana ja on siksi tärkeä osa päivittäistä dieettiä. Tämä detox-vesi sopii etenkin niille, joilla on hankaluuksia kontrolloida annoskokoja, mikä taas on tärkeä osa pitkän aikavälin laihdutusprosessia.

Kun ostat omenaviinietikkaa kotiin, tarkastele huolella etikettejä, sillä orgaanisella ja puhtaalla omenaviinietikalla on kaikki ravintoaineet vielä tallessa, kun taas valkoinen tai tislattu omenaviinietikka ovat saattaneet menettää joitain hyviä ravintoarvojaan valmistusprosessissa.

4. Aloe vera-geelivesi

Aloe vera vesi kehon detox

Aloe vera-kasvin geeli koostuu vedestä, aminohapoista, vitamiineista, mineraaleista, entsyymeistä sekä antrakinoneista. Ihmiskeho saattaa usein ymmärtää itseään väärin ja mieltää janon tunteen nälän tunteeksi, mikä taas saa meidät syömään enemmän, kuin todellisuudessa tarvitsemme. Aloe vera on 99% vettä ja erinomainen tapa kosteuttaa kehoasi sisältäpäin ja siten kontrolloida signaaleja, jotka viestittävät nälän tunteesta elimistössäsi.

Aloe veraa on käytetty kautta aikojen sen hyvien ominaisuuksien vuoksi. Sen uskotaan olevan erinomainen ennaltaehkäisevä raaka-aine syöpään ja elimistön eri kasvaimiin, se toimii antioksidanttina, laskee verensokeria sekä siinä on runsaasti antibakteerisia ominaisuuksia. Eräässä tutkimuksessa aloe vera-lisäravinnetta nauttineiden henkilöiden kehon rasvaprosentti putosi jopa 4% alkuperäisestä.

5. Kanelivesi omenalla

Omena-kaneli vesi detox

Kaneli on ikivanha mauste ja erinomainen raaka-aine laskemaan verensokeria, kontrolloimaan insuliinia, aktivoimaan aineenvaihduntaa, laskemaan kolesterolia sekä minimoimaan ruokahalua. Kaikki nämä elementit löytyvät pienen pienestä kanelitangosta ja vain noin ruokalusikallinen kanelia päivittäin nautittuna antaa sinulle mahdollisuuden nauttia näistä positiivisista vaikutuksista pitkäaikaisesti.

Omena tuo jonkin verran makeutta tähän detox-veteen ja vesi soveltuukin siitä syystä erinomaisesti niille, joille iskee usein makeannälkä.

Jos tavoitteesi on pudottaa painoa, yritä löytää helppo tapa lisätä kanelia päivittäiseen ruokavalioosi. Tällaisissa tapauksissa detox-vesi on usein paras mahdollinen vaihtoehto, sillä jälkiruoat eivät usein kuulu painonpudottajien ruokalistalle. Kaneli aktivoi tehokkaasti aineenvaihduntaasi ja pääset sillä alkuun tavoitellessasi kiinteämpää ja terveellisempää vartaloa.

Vinkkejä sekä muuta huomioitavaa detox-vedestä ja sen käytöstä

 • Käytä luomutuotteita, kun valmistat detox-vettä. Luomuviljelyn standardit vaihtelevat maittain, mutta voit yleensä länsimaissa luottaa siihen, että luomusertifikaatin omaavan tuotteen valmistuksessa ei olla käytetty synteettisiä aineita tai ei-luonnonmukaisia ravintolisiä. Luomutuotteet ovat usein antioksidanttipitoisempia kuin tavalliset tehotuotetut vihannekset ja hedelmät ja sisältävät muutenkin paljon enemmän elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Niiden tarkoituksena on myös edistää ekologista sekä eettistä maataloustuotantoa. Suomen luomuruoka on EU-standardien mukaisesti tuotettua.
 • Vähennä prosessoitujen ruoka-aineiden kulutusta. Detox-kuurin tarkoituksena on koko kehon puhdistus, eikä silloin detox-vedestä ole juurikaan hyötyä, jos elimistön on tukkinut rasvainen, friteerattu tai prosessoitu ruoka. Einesten suurkulutuksella on todettu olevan myös yhteyksiä ruoansulatusvaivoihin, aineenvaihdunnan häiriöihin sekä soluvaurioihin ja syöpään.
 • Älä juo liikaa vettä yhtäaikaisesti, vaan yritä juoda tasaisesti koko ajan. Vedenjuonnin sääntönä on yleensä, että “enemmän on parempi”, mutta nopealla tahdilla nautittuna runsas määrä vettä voi johtaa jopa vesimyrkytykseen. Vesimyrkytys on hengenvaarallinen tila, jossa elimistö ei enää kykene prosessoimaan sen runsasta vesimäärää. Älä siis nauti enempää, kuin litran vettä tunnin aikana, jotta vältyt ikäviltä sivuvaikutuksilta.

Lopuksi

Jokainen yllämainittu vinkki on tarkoitettu antamaan ideoita siitä, millaisista ainesosista detox-puhdistukseen tarkoitetut vedet koostuvat ja minkälaisia vaikutuksia niillä mahdollisesti on yleiseen terveyteen sekä painonpudotukseen. Jos haluat aloittaa puhdistuskuurin aloita se kuitenkin ensisijaisesti ruokavaliostasi. Tasapainoisen ja monipuolisen dieetin kylkeen on helppo lisätä detox-vesi, joka auttaa sinua kontrolloimaan ruokahaluasi ja verensokeriasi tehokkaasti. Detox-vesi on halpa ja monipuolinen tapa aloittaa terveellisempi elämä, ja sitä voit huoletta nauttia loppuelämäsi ajan.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa