Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

6 syytä ottaa kokeiluun Guarana

Etelä-Amerikasta peräisin oleva trooppinen hedelmä guarana on kasvattanut suosiotaan fitness- ja kauneusintoilijoiden keskuudessa, ja sillä sanotaan olevan virkistäviä ja laihdutusta edistäviä ominaisuuksia. Elinvoimaa lisäävää kofeiinia sisältävä guarana löytyy nyt monista ruoista, urheilujuomista ja kauneuslisistä ympäri maailman. Lue lisää niin saat tietää guaranan terveysvaikutukset ja sivuvaikutukset!

 1. Auttaa hillitsemään ruokahalua

  Luonnollisia bioaktiivisia yhdisteitä kuten tanniinia, kofeiinia, katekiinia, teobromiinia, epikatekiinia, teofylliinia ja proantosyanidiinia sisältävällä guaranalla on lukuisia terveyshyötyjä.

  Yhdessä tutkimuksessa yhdistettiin guarana-uute damiana- ja mate-kasveihin, ja huomattiin että se auttoi hillitsemään naisten ruokahalua. Pienentynyt ruokahalu voi olla tehokas laihdutuksen tuki. (1)

 2. Luonnollinen energiapommi

  Guaranan sisältämät useat stimulantit lisäävät energiantuotantoa, joka näkyy parempana keskittymis- ja suorituskykynä. (2) Tästä syystä guarana-uute on useiden laihdutusvalmisteiden sekä urheilu- ja energiajuomien ainesosa.

 3. Ihon puhdistaja

  Guaranan siemenillä sanotaan olevan tehokkaita antimikrobisia ominaisuuksia sekä antioksidantteja, sillä ne sisältävät kofeiinia, pigmenttejä, saponiineja ja koliinia. Tämän vuoksi guaranauute on iholle hyödyllinen raaka-aine puhdistusaineiden, kasvovesien ja voiteiden osana.

 4. Parantaa mielialaa

  Guaranan terveysvaikutukset eivät suinkaan ole vielä loppumassa, sillä edellämainittujen hyötyjen lisäksi guaranalla uskotaan olevan myös mielialaa parantava ja rauhoittava vaikutus. Säännöllinen guarana-uutteen käyttö voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistuneisuutta, ja tukemaan hyvää oloa sekä rentoutumista.

 5. Kiihdyttää aineenvaihduntaa

  Guaranan hyödyt ovat paljon enemmän kuin pelkkä kofeiinin tarjoama energiapaukku. Sen lisäksi että guarana auttaa ruokahalun hillitsemisessä, sanotaan sen myös kiihdyttävän aineenvaihdunnan toimintaa, jolloin et ainoastaan nauti vähemmän kaloreita, vaan poltat myös enemmän rasvaa. (3)

 6. Tukee laihdutusta

  Guarana tarjoaa hyviä uutisia myös elinvoimaisuuden ja keskittymiskyvyn muodossa. Säännöllisesti käytetty guaranauute tai guaranatabletit puskee hermostoa aktivoimaan lymfaattisen järjestelmän, jolloin luonnollinen rasvanpolttoprosessi voi alkaa. Kehoon varastoitu rasva vapautuu verenkiertoon ja muuttuu päivän toimintoja mahdollistavaksi energiaksi.

Guaranan käyttötavat ja hyödyt

Guarana-ravintolisää on saatavilla erilaisissa muodoissa teestä ja jauheista aina pillereihin ja juomiin. Guaranaa käytetään myös yhdessä termogeenisten ainesosien kanssa, jolloin ne nostavat energiatasoja turvallisesti ja luonnollisesti. Koska virallisia annosteluohjeita ei ole, kannattaa guaranan käyttö rajoittaa 50-70 milligrammaan, jolloin saat mahdollisimman paljon hyötyjä ja vältät sivuvaikutukset.

Guaranauutteen sivuvaikutukset

Ravintolisien tai jauheiden sisältämällä guaranauutteella ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia. Guaranauutteen käyttö kannattaa kuitenkin rajoittaa 200 milligrammaan päivässä, jottei sivuvaikutuksia ilmaannu. Guaranaa ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Jos käytät guaranaa ja huomaat oireita kuten päänsärkyä tai sydämentykytystä lopeta sen käyttö välittömästi ja ota yhteys lääkäriin.

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0195666312004709?via=ihub
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399916/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5490614/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11319627

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa