Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Sopiiko hiilihydraattisieppari osaksi keto- ja paleo -ruokavalioita?

Hiilihydraattisiepparit ovat ainutlaatuisia luonnollisia ravintolisiä, ja erittäin suosittuja laihduttajien keskuudessa - mutta entä jos noudatat keto- tai paleo -dieettiä? Nämä ruokavaliot kasvattavat suosiotaan, ja nyt onkin hyvä tilaisuus selvittää sopivatko hiilihydraattisiepparit niiden seuraksi, ja mitä hyötyjä niistä voi olla ruokien valinnassa. Lue lisää niin tiedät enemmän!

Mitä ovat hiilihydraattisiepparit?

carb no more infograph

Kuten nimi jo kertookin, hiilarisiepparit pyrkivät vähentämään tai estämään hiilihydraattien sulamista elimistössä. Valkoisten kidneypapujen kaltaiset raaka-aineet estävät monimutkaisempia hiilihydraatteja pilkkovan alfa-amylaasientsyymin muodostumista, jolloin hiilarit kulkeutuvat sulamattomina suoraan suolistoon ja siitä läpi, sen sijaan että ne kerryttäisivät kaloreita tai nostaisivat verensokeria.

Hiilihydraattisiepparin ansiosta voit nauttia monimutkaisia hiilihydraatteja kuten leipää, pastaa ja perunoita, joutumatta huolehtimaan lihomisesta. Tavallisiin hiilareihin tuote ei vaikuta, joten voit nauttia hedelmien ja vihannesten hyödyistä entiseen tapaasi.

Mitä ovat keto- ja paleo -ruokavalio?

carb no more infograph

Keto-dieetti tai ketogeeninen ruokavalio tarkoittaa sitä, että dieetin aikana syödään runsaasti rasvaa, kohtuullinen määrä proteiinia ja vain vähän hiilihydraatteja, jolloin kehon ketoositila säilyy pitkään. Ketoosi on luonnollinen aineenvaihduntaprosessi, jossa elimistö polttaa sekä ruoasta saatua että kehoon varastoitunutta rasvaa sen sijaan, että se käyttäisi polttaaineenaan hiilihydraateista ja sokereista saatua glukoosia. Keto-dieetti tukee laihduttamista sekä aktiivista ja terveellistä elämäntapaa.

carb no more infograph

Paleo-dieetti tai paleoliittinen ruokavalio puolestaan tarkoittaa sitä, että sen aikana syödään vain kivikaudella tarjolla ollutta ravintoa. Ruokalistalta löytyvät siis metsästäjän ja keräilijän raaka-aineet kuten vähärasvainen liha, kala, hedelmät, vihannekset, pähkinät ja siemenet. Prosessoitu ruoka, viljat, pavut ja sokeri ovat kiellettyjen ainesosien listalla.

Voiko hiilihydraattisieppareita käyttää keto-dieetin ohessa?

Ketogeeninen ruokavalio tukee hiilarisieppareiden käyttöä erinomaisesti. Keto-dieetillä syödään runsaasti rasvaa sekä proteiinia, ja vain vähän hiilihydraatteja, joten hiilihydraattisieppari sopii dieetin tueksi kuin nenä päähän. Hiilarisieppari keton tukena voi auttaa ehkäisemään hiilihydraattien vaikutusta elimistössä, ja kiihdyttämään ketoositilaa. Siepparit ovatkin erityisen hyödyllisiä ketogeenistä dieettiä aloitteleville ja silloin, kun elimistö on vielä sopeutumistilassa.

Voiko hiilihydraattisieppareita käyttää paleo-dieetin ohessa?

carb no more infograph

Kun kyseessä ovat hiilarisiepparit ja paleoliittinen ruokavalio, on tilanne hieman mutkikkaampi. Paleo-dieettiä noudattavat käytännössä metsästäjä-keräilijän ruokavaliota, eivätkä palkokasvit lukeudu joukkoon. Luonnolliset ja parhaat hiilihydraattisiepparit sisältävät usein valkoisia kidneypapuja, jotka eivät sisälly paleo-ruokavalioon lainkaan.

Tiivistetysti

Hiilihydraattisiepparit ovat loistava luonnollinen ravintolisä kaikille, jotka tahtovat nauttia hiilihydraateista ja välttää niiden lihomista aiheuttavat vaikutukset. Jos valintasi on ketogeeninen dieetti, voi hiilarisieppari olla hyvä tapa rajoittaa hiilihydraattien määrää elimistössä, etenkin jos olet vasta aloittelemassa dieettiä. Paleoliittisen dieetin osaksi hiilihydraattisiepparit eivät sen sijaan yleensä sovellu.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa