Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Luomu superfood-jauhot osana ruokavaliota

WeightWorld:lta löydät superfoodeinakin tunnetut luonnonmukaiset ja gluteenittomat jauheet ja jauhot ruoanlaittoon ja ravintolisäksi päivittäiseen ruokavalioon.

Monissa kotimaisissa raaka-aineissa, etenkin marjoissa, hedelmissä, vihanneksissa ja pähkinöissä on erinomaisia raaka-aineita, joiden avulla voit saavuttaa terveellisemmän ja tasapainoisen koko kehon hyvinvoinnin, mutta lisäksi ulottuvissasi on paljon eri superfoodeja. Superfood-jauheet mahdollistavat ravintorikkaiden, vain ulkomailla kasvavien ruoka-aineiden yhdistämisen päivittäiseen ruokavalioon kotimaassa. Suomalaisista marjoista mustikka, puolukka ja lakka sisältävät paljon ihmiselle elintärkeitä ravintoaineita, mutta esimerkiksi Etelä-Amerikan lucuma-hedelmä, maca-jauhe tai acai-marjat sisältävät runsaasti meille tuntemattomia, mutta terveellisiä ravintoaineita. Yhdistämällä superfood-jauheita päivittäiseen ruokavalioosi voit saavuttaa pitkäaikaisia terveydellesi hyödyllisiä tuloksia helposti ja vaivattomasti.

Miten hyödynnän erilaisia superfood-jauheita?

Hedelmäjauheet sopivat luonnonmukaisiksi makeutusaineiksi sekä erinomaisesti esimerkiksi leivontaan, smoothieihin, raakasuklaan valmistukseen, jogurtteihin tai puuroihin. Superfood-jauheet ovat runsasvitamiinisia ja sekoittamalla niitä ruokaan saat päivittäisen vitamiiniannoksesi ilman ylimääräisiä vitamiinipillereitä. Superfood-jauheita tulisi aina sekoittaa tuoreeseen ruokaan, koska jauhemuotoiset ravintoaineet täydentävät parhaiten ruokavaliotasi, jos yhdistät niitä tuoreiden kasvisten, yrttien, marjojen ja terveyskasvien sekaan. Marja- ja hedelmäjauheita voit käyttää huoletta, sillä suoliston ja kropan ei tarvitse totutella sulattamaan jauhetta samalla tavoin kuin kiinteää ruokaa. Viherjauheiden, etenkin yrttikasvijauheiden, kuten nokkosen tai ruusunjuurijauheen kanssa suolistoa tulee totuttaa muutoksiin ja aloittaa rauhassa. Rohdoskasvijauheiden käytöstä on hyvä keskustella lääkärin kanssa etukäteen, sillä jotkut lääkkeet reagoivat viherjauheisiin eri tavoin ja yhdistelmiin totutteleminen on erittäin yksilöllistä.

Sekoita jauheita rohkeasti etenkin smoothieiden, aamupuuron tai erilaisten jogurttien sekaan. Voit myös hyödyntää superfood-jauheita leivonnassa. Etenkin Psyllium-jauhe on oiva ravintolisä sen runsaan kuitupitoisuuden takia. Se auttaa vatsavaivoissa sekä helpottaa kovaa vatsaa. Jänöratamokasvin kuivatuista siemenistä valmistettu Psyllium sitkostuttaa taikinaa gluteenin tapaan ja soveltuu siten erinomaisesti leivontaan.

Tattari, luumu sekä maapähkinäkuorijauhe ovat myös erittäin suosittuja ja niitä voi yhdistellä huoletta päivittäiseen ruokavalioon. Maapähkinäkuorijauhe sisältää runsaasti kuitua, kaliumia, rautaa ja B-vitamiineja.

Kulhollinen puuroa marjoilla
Kookos pannukakkuja
Kupillinen Matcha lattea
Kasa Nokkoslettuja

Millaisia terveysvaikutuksia superfood-jauheilla on?

Superfood-jauheet ovat täysin luonnonmukaisia tuotteita ja ne on johdettu mm. kasveista, marjoista ja siemenistä. Jauhemuodossa nautitut ravintoaineet ovat tutkitusti vatsaystävällisempiä, sillä ruoansulatuksen näkökulmasta ne imeytyvät elimistöösi tehokkaammin eivätkä aiheuta kovaa vatsaa tai ummetusta. Lisäksi ne tarjoavat elimistölle elintärkeitä ravintoaineita helposti ja nopeasti. Superfood-jauheiden tarkoituksena ei ole korvata tuoreita raaka-aineita, mutta ne ovat usein helppokäyttöisempiä ja monipuolisempia ja niitä olisikin hyvä yhdistellä päivittäiseen ruokavalioon tuoreiden vihannesten, marjojen, siemenien ja pähkinöiden rinnalla.

Orgaaniset superfood-jauheet ovat erinomainen mineraalien, vitamiinien ja antioksidanttien lähde. Markkinoiden suosituimpia jauheita ovat mm. maca-jauhe, joka on erityisen suosittua urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa, sillä se lisää vireyttä ja pitää energiatasot korkealla sekä rikkiyhdiste MSM (metyylisulfonyylimetaani), jota löytyy luonnollisesti kehomme sidekudoksista, ja joka auttaa vaikuttamalla nivelten liikkuvuuteen, nopeuttamalla hiustenkasvua ja virkistämällä ja puhdistamalla ihoa. Marjajauheista camu-camu jauhe on erinomainen C-vitamiinin lähde. C-vitamiini on ihmiskeholle elintärkeää, sillä se tehostaa mm. raudan imeytymistä ja lisää kollageenin tuotantoa. Kollageeni on oleellinen osa ihon ja hiusten hyvinvointia ja auttaa hormonitoiminnassa. Myös aronia-marjajauhe sisältää vitamiineja, flavonoideja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Aronian antioksidanttipitoisuus on myös suuri. Kaikkia marjajauheita voit käyttää, kuten tuoremarjojakin ja sekoittaa niitä aamiaisen, välipalan tai jälkiruokien joukkoon.

Marjajauheet eivät sisällä mitään väriaineita tai muita epäterveellisiä lisäaineita. Runsaasti C-vitamiinia sisältävistä Etelä-Amerikan hedelmistä acerola- sekä lucuma-jauheet ovat erinomaisia superfood-jauheita. Acerola on kirsikkaa muistuttava trooppinen hedelmä, joka kasvaa Keski- ja Etelä-Amerikassa. Se sisältää ihmiskeholle elintärkeitä antioksidantteja. Perusta lähtöisin oleva lucuma-hedelmä taas tunnetaan terveellisenä ja luonnonmukaisena makeutusaineena, joka on matalahappoinen ja sisältää vain vähään sokeria. Lucuma-hedelmä sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä vitamiineja, kuten beetakaroteenia, B-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja fosforia.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa