Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Afrikkalainen mango: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä on Afrikan Mango?

Afrikan mango, latinalaiselta nimeltään Irvingia Gabonensis, on hedelmä jota saadaan Afrikan trooppisista metsistä. Afrikan trooppisten metsien kosteus tarjoaa täydellisen ympäristön mangon kasvatukseen, ja afrikkalaisten heimojen uskotaan käyttäneen tätä hedelmää jo vuosisatojen ajan - sen sanotaan jopa olevan osatekijä heidän hoikkaan olemukseensa.

Afrikan mango ja tavallinen mango: Mitä eroa niillä on?

Kaikki mangot eivät ole samanlaisia. Suurin osa länsimaisilta markkinoilta löytyvästä mangosta saadaan Brasiliasta, Meksikosta tai Kiinasta, joista löytyvät mangot kuuluvat eri lajiin, nimeltään Mangifera. Markkinoilta löytyy yli 400 erityyppistä mangoa, ja Irvingia gabonensis on Afrikan länsirannikolla kasvava villi lajike.

Afrikan Mango kuuluu lajiin nimeltä Irvingiaceae, kun taas tavallinen mango on Mangifera-sukua. Afrikan mangoa arvostetaan erityisesti sen runsaan kuitusisällön sekä proteiinirikkaan siemenen ansiosta.

Lähde: National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine.

Kuinka African Mango toimii?

Olet saattanut törmätä pop-up-mainoksiin tai blogipostauksiin, joiden aiheena on afrikkalainen mango. Miksi tämä hedelmä on vallannut internetin, ja mitä se tekee?

Journal of Lipids -foorumin terveysosastolla julkaistu tutkimus kertoo syistä Afrikan mangon suosion taustalla. African mango voi vähentää kehon rasvaa ja madaltaa leptiinitasoja. Afrikan mangon siemenistä saadut näytteet sisältävät yhdisteitä, joiden tiedetään:

 • Kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja käynnistävän rasvasoluihin kohdistuvan hyökkäyksen
 • Estävän kehon glukoosia rasvaksi muuttavan entsyymin toimintaa
 • Tehostavan adiponektiinin saatavuutta: tämä hormoni vaikuttaa aineenvaihduntaan ja auttaa säätelemään glukoositasoja
 • Säätelevän leptiiniä: tällä kylläisyyshormonilla on vaikutusta aineenvaihduntaan ja ruokahaluun, ja se kertoo aivoille milloin on aika lopettaa syöminen
 • Stimuloivan aineenvaihduntaa ja auttamaan ruokahalun hillitsemisessä

Näiden hyödyllisten vaikutusten takia African mango ja laihdutus liitetään usein yhteen, ja sitä löytyykin usein painonpudotusta edistävistä lääkkeistä sekä ravintolisätableteista, -jauheista ja -juomista. (1)

Afrikan mangon hyödyt

Jos tahdot kokeilla superhedelmää, joka auttaa virkistämään kehoa, ehkäisemään vapaita radikaaleja ja puhdistamaan kehoa, kannattaa African Mango lisätä ruokavalioon! Kerromme 10 tapaa, joilla African Mangon hyödyt voivat edistää kehon hyvinvointia:

 1. Auttaa laihdutuspyrkimysten saavuttamisessa

  National Center for Biotechnology Informationin julkaiseman tutkimuksen mukaan Afrikan mangoa sisältävää ruokavaliota neljästä kymmeneen viikkoon kokeilleet 208 osallistujaa ilmoittivat huomattavista painon muutoksista. (2)

 2. Tukee ruoansulatuselimistön puhdistuksessa

  African Mango sisältää entsyymejä, joista on hyötyä proteiinin pilkkomisessa. Kuiturikas mango tehostaa ruoansulatusta ja tukee suoliston toimintaa sekä elimistön puhdistusta.

 3. Afrikan mango on erittäin ravinteikas

  Prosessoitu ruoka ja länsimäinen ruokavalio sisältävät usein käsiteltyjä ainesosia, jolloin tuloksena on ravinneköyhä ruoka. African Mango sisältää runsaasti tärkeitä vitamiineja ja ravinteita, joita ihmiskeho tarvitsee toimiakseen täydellä teholla.

 4. Tukee kaunista ihoa ja terveitä hiuksia

  African Mango suorastaan pursuaa ihoystävällisiä ravinteita, kuten ihon ja hiusten hyvinvoinnille tärkeitä A- ja C -vitamiineja. Lisäksi se sisältää ihoa ja hiusten kasvua tukevaa E-vitamiinia.

 5. African Mango tekee hyvää silmien terveydelle

  25 erilaista karotenoidia sisältävä Afrikan mango on tehokas superfood, joka voi auttaa terveen näkökyvyn ylläpitämisessä.

 6. Edesauttaa kehon alkalisointia

  African mango sisältää runsaasti omenahappoa, viinihappoa sekä jonkin verran sitruunahappoa, minkä vuoksi se auttaa kehon alkalisoinnissa.

 7. African Mango auttaa madaltamaan kolesterolitasoja

  Kuiturikas ja luonnollisesti pektiiniä ja C-vitamiinia sisältävä African mango tarjoaa tehokkaan yhdistelmän, josta voi olla apua pahan kolesterolin madaltamisessa.

 8. Tukee muistia ja keskittymiskykyä

  Afrikan mangon sisältämä glutamiinihappo tarjoaa lisäenergiaa ja auttaa solujen suojaamisessa.

 9. Afrikan mango sisältää paljon rautaa

  Afrikan mango on luonnollinen raudan lähde, joten siitä voi olla hyötyä anemiasta kärsiville.

 10. Auttaa parantamaan immuniteettia

  C-vitamiini on yksi hyvän immuunipuolustuksen osatekijöistä, ja Afrikan mangon korkea askorbiinihapposisältö voi tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa. Afrikan mango tarjoaa lähes 75% C-vitamiinin suositellusta päiväannoksesta.

Kuinka voit saada parhaimmat hyödyt Afrikan mangosta - ravintolisän, jauheen vai juoman muodossa?

Nestemäiset tuotteet sisältävät monesti yhden ainesosan uutteen vedellä jatkettuna - ja jotkut juomat ovat niin liotettuja, ettei aktiivisesta ainesosasta jää jäljelle kuin muisto. Jauheista löytyy kenties ainoastaan jauhettua Irvingia-siementä, mutta sen sijaan ravintolisä voidaan koostaa useista ainesosista kohdistettua painonhallintaa varten.

African Mango -ravintolisä toimii terveellisen ruokavalion ja treeniohjelman tukena, ja sen tarjoama kuitu auttaa parantamaan ruoansulatusta ja ehkäpä pudottamaan muutaman liikakilonkin! Varmista ravintolisän koostumuksen sopivuus itsellesi yhdessä lääkärin kanssa ja lue ainesosalista mahdollisten allergioiden varalta.

Lopuksi

Afrikan mangon siemenuute auttaa edistämään laihtumista, joten valitse suosittu tuote, joka tarjoaa 5000mg vahvuiset annokset. Varmista Afrikan mango -ravintolisän GMP-sertifikaatti, ja etsi omista mieltymyksistäsi riippuen gluteeniton tai vegaaninen tuote. Vältä turhia täyteaineita sekä keinotekoisia väri- ja makeutusaineita. Jos löydät vaatimuksiasi vastaavan ravintolisän voit onnitella itseäsi, ja saada lisäpotkua kuntoiluun!

Viitteet:

Jaa