Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Luonnonkosmetiikka raikastaa kauneudenhoitorutiinia

Alta löydät tuotteet kauneudenhoitoon.

Lilja ja aroma öljy

Kauneudenhoito on olennainen osa useimpien päivittäistä rutiinia. Yhä useampi meistä kiinnittää jatkuvasti enemmän huomiota siihen, mitä ainesosia kosmetiikkamme sisältää ja ovatko ne varmasti harmittomia ihollemme ja elimistöllemme. Meitä kiinnostaa myös, mistä kauneudenhoitotuotteiden ainesosat ovat peräisin ja kuka tuotteita myyvän yrityksen takana on; nykyaikaiseen kuluttajaan eivät enää entisellä tavalla tehoa suuret perinteiset maailmanluokan brändit hohdokkaine mielikuvineen, vaan haemme nyt kosmetiikalta mahdollisimman luonnollisia ainesosia, ravitsevuutta ja ekologisuutta.

Miten luonnonkosmetiikka eroaa ns. perinteisestä, synteettisestä kosmetiikasta?

Aloe vera kasvi

Perinteiset, synteettiset kosmetiikkatuotteet sisältävät paljon esimerkiksi mineraaliöljyjä, mikromuoveja ja parabeeneja, jotka kyllä tekevät ihon hyvinvoivan ja hoidetun näköiseksi ainakin joksikin aikaa, mutta varsinaista hoitavaa vaikutusta niillä ei ole. Emme missään tilanteessa esimerkiksi söisi mikromuoveja tai käyttäisi teollista mineraaliöljyä ruoanlaittoon, eikä meidän tulisi myöskään laittaa niitä ihollemme. Samoin kuin ravinnosta, myös ihon kautta elimistöön imeytyy ravinteita ja ainesosia, jotka joko parantavat hyvinvointiamme tai puolestaan ovat haitaksi sille.

Luonnonkosmetiikassa käytetään kylmäpuristettuja kasviöljyjä, vettä ja kasviuutteita synteettisten ainesosien sijaan. Vastuullisesti hankitut kasviperäiset raaka-aineet ovat hyväksi soluaineenvaihdunnalle ja lisäksi ne tukevat ihon elastisuutta ja pitävät sen heleänä. Valitsemalla luonnollisia vaihtoehtoja voimme välttää altistumisen kemikaaleille, joiden koostumuksesta tai vaikutuksesta terveyteemme ja ympäristöön emme voi olla täysin varmoja. Erittäin positiivista on myös se, että sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ei koskaan testata eläimillä.

Miten luonnonkosmetiikka voi auttaa iho-ongelmien hoidossa?

Monet kärsivät erilaisista iho-ongelmista, kuten kuivasta ihosta tai aknesta, ja yrittävät tuloksetta hoitaa niitä vaihtamalla yhdestä kalliista tuotesarjasta toiseen. Luonnonkosmetiikasta voi saada apua sekä kuivan että aknesta kärsivän ihon hoitoon. Luontaiset öljyt ja uutteet auttavat palauttamaan kuivan, herkän ihon kosteustasapainoa, eivätkä häiritse sen luonnollista öljyntuotantoa kuten jotkin liian voimakkaat synteettiset tuotteet.

Usein hormonaaliset muutokset kehossa kuten raskaus tai imetys laukaisevat hormonaalisen aknen, joka oireilee isoina finneinä, joskin iho voi myös olla pintakuiva. Synteettinen kosmetiikka voi myös osaltaan häiritä hormonitasapainoa, sillä se sisältää xenoestrogeeneja. Ne käyttäytyvät elimistössä samalla tavalla kuin luonnollinen estrogeeni, mikä sekoittaa luonnollista estrogeenin tuotantoa. Luonnonkosmetiikassa ei ole tätä vaaraa, joten siirryttäessä synteettisestä kosmetiikasta ekologiseen kauneudenhoitoon hormonitasapaino palautuu pikkuhiljaa, ja sitkeätkin epäpuhtaudet alkavat hävitä.

Kuinka sisällyttää luonnonkosmetiikkaa päivittäisiin ihonhoitorutiineihin?

Kaunis hehkuva nainen

Ekologisesta kosmetiikasta voi ja kannattaa koostaa kaikki ihonhoitorutiiniin tarvittavat tuotteet, puhdistuksesta ja kuorinnasta kasvovoiteisiin. Ihon puhdistukseen on paras valita tuote, joka puhdistaa meikin ja päivän aikana ihoon kertyneet epäpuhtaudet ärsyttämättä ihoa tai horjuttamatta sen omaa kosteustasapainoa, jättäen ihon kuulaaksi ja virkeäksi. Päivävoiteeksi suositeltava valinta on antioksidantteja ja kasviöljyperäisiä rasvahappoja sisältävä kosteusvoide, joka on erinomainen pohja meikin alle tai käytettäväksi sellaisenaan. Myös yövoiteen käyttö on tärkeää, sillä unen aikana elimistö elpyy ja kerää voimia uuteen päivään. Ekologinen yövoide tukee kehon omaa korjausprosessia, kosteuttaa ja ravitsee ihoa eikä tuki ihohuokosia.

Huolellisistakin puhdistusrutiineista huolimatta kasvojen iholle kertyy kuitenkin ajan myötä kuollutta ihosolukkoa, joka voi tehdä ihosta samean oloisen, ja jopa epätasaisen. Ihon voi kuoria pari kertaa viikossa, ja myös kuorintaan on paras valita luonnonmukainen vaihtoehto, joka ei sisällä rakeita. Rakeeton kuorinta on hellä sekä iholle että ympäristölle. Kuorinnan avulla ihohuokoset avautuvat kosteusvoiteen hoitaville ainesosille, ja ajan myötä epäpuhtaudet kuten mustapäät ja punoitus vähenevät huomattavasti.

Luonnonkosmetiikkaa suosimalla voit olla varma, että tarjoat ihollesi mahdollisimman hyviä, turvallisia ja hoitavia ainesosia jotka ravitsevat sitä oikeasti, ja vältät keinotekoisia, aineenvaihduntaa kuormittavia kemikaaleja, jotka ovat iholle täysin turhia. Samalla tuet yrityksiä, jotka vilpittömästi seisovat myymiensä luontaistuotteiden takana ja haluavat aidosti edesauttaa kuluttajien hyvinvointia tarjoamalla ekologisia vaihtoehtoja jokapäiväiseen ihonhoitoon.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa