Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Klorogeenihappo: toimiiko se laihdutuksen tukena?

Painonpudotus voi olla todellinen haaste, ja monet hakevatkin siihen lisäpotkua lisäravinteista. Vihreä kahvi on yksi näistä laihdutusta tukevista ravintolisistä, ja sen suosio on kasvanut fitness-markkinoilla - mutta ovatko vihreään kahviin usein liitetyt laihdutusväitteet totta? Ottakaamme siitä selvää!

Mitä on klorogeenihappo?

Klorogeenihappo on kahvipapujen luonnollisesti sisältämä antioksidanttiyhdiste. Kun kahvipavut paahdetaan klorogeenihapon määrä ja tehokkuus vähenevät kuitenkin huomattavasti, ja tästä syystä vihreät kahvipavut sisältävät enemmän klorogeenihappoa tavallisiin kahvipapuihin verrattuna. Vihreän kahvin uskotaan tukevan laihdutusta, ja tutkimukset ovat osoittaneet sen voivan auttaa myös mielialan kohottamisessa, verensokerin laskemisessa ja infektioriskin vähentämisessa. Klorogeenihappoa löytyy vihreän kahvin lisäksi myös muista ruoka-aineista kuten mustikoista, mansikoista, perunoista, tomaateista, omenoista, päärynöistä sekä munakoisoista.

Toimiiko se painonpudotuslisänä?

Vihreät kahvipavut eivät ole paahdettuja, joten niiden sisältämällä klorogeenihapolla saattaa olla vaikutusta verisuoniin ja tätä kautta verenpaineen madaltamiseen. Lisäksi sen uskotaan vaikuttavan aineenvaihdunnan toimintaan sekä verensokeriin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreät kahvipavut ovat tavallisia kahvipapuja tehokkaampi laihdutuksen tuki.

Klorogeenihappoa sisältävän kahvin terveyshyödyt

Painonpudotusta tukevien ominaisuuksien lisäksi vihreä kahvi voi auttaa myös:

 • Parantamaan verisuonien toimintaa ja madaltamaan verenpainetta. (2).(3)
 • Useiden tutkimusten mukaan klorogeenihappo saattaa vähentää glukoosipiikkejä ja verensokeria aterian jälkeen. (4)

Vihreän kahvin rajoitukset

 • Vihreän kahvin sisältämä klorogeenihappo voi toimia laihdutuksen tukena silloin, kun se yhdistetään terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.
 • Vihreällä kahvilla saattaa olla tiettyjä vaikutuksia myös glukoosiin ja aineenvaihduntaan.
 • Useimmat tutkimukset on tehty joko pienellä otannalla tai lyhyellä aikavälillä, ja toisissa on puolestaan käytetty testaukseen hiiriä.
 • Voidaan kuitenkin todeta, että vihreä kahvi kannattaa ottaa testiin silloin, kun tavoitteena on turvallinen ja luonnollinen tapa tukea laihdutusta.

Vihreää kahvia sisältävän ravintolisän sivuvaikutukset

 • Rajoitettujen tutkimustulosten vuoksi painonpudotuksen tukena käyttävällä klorogeenihapolla ei ole tunnettuja sivuvaikutuksia.
 • Vihreä kahvi on turvallinen ainesosa, mutta se sisältää kofeiinia - joten jos olet herkkä tai kofeiinille allerginen muista noudattaa varovaisuutta.
 • Vihreä kahvi -kapseleiden sisältämällä klorogeenihapolla saattaa toisinaan olla laksatiivisia vaikutuksia.
 • Vihreän kahvin käyttö ei ole suositeltavaa jos olet raskaana tai imetät.

Suositeltu annos

Vihreän kahvin optimaalista annostusta varten ei tällä hetkellä löydy tutkimustuloksia. , there is no research done to determine the optimal dosage of green coffee. Vihreä kahvi -kapseleiden sisältämä klorogeenihapon määrä voi vaihdella 3000-7000 mg väliltä. Noudata aina pakkauksen annossuosituksia, jotta saat parhaat tulokset.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18035001
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22900702
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16685206
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4410738/

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa