Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Korsettien ja waist trainerien historiaa

Korsetin käyttöä ennen ja tänä päivänä

Korsetista voi tulla mieleen seksikäs alusvaate (jollainen se voikin olla) tai 1800-luvun muotiasuste (jollainen se oli). Modernin korsetin täsmällisin määritelmä on kuitenkin väline, jonka avulla vyötäröä vedetään sisään niin, että keskivartaloon saadaan tiimalasin muotoa. Vähän niin kuin rintaliivit, jotka nekin tukevat ja muotoilevat povea.

Tänä päivänä korsettien suosio on huimassa kasvussa. Monet naiset ovat jo huomanneet, miten kätevä apu korsetti voikaan olla huikeiden kurvien luomisessa (monet julkisuuden henkilötkin ovat alkaneet käyttää niitä). Itse asiassa viimeisten 10 vuoden aikana korsettien myynti on kasvanut ja naisten korsettien käyttö on lisääntynyt huomattavasti.

Mikä on korsetti?

Nainen kuvaa vanhalla kamaralla

Korsetit valmistetaan vahvasta mutta silti joustavasta kankaasta (puuvilla / satiini / nahka) ja vahvistetaan terästuilla (“teräsluut”). Luut antavat korsetille voimaa kuroa vyötäröäsi sisään sekä korostaa lantiosi ja povesi kurveja. Korsetti kiristetään yleensä kiinnittämällä edessä sijaitseva plansetti (korsetin metalliosa jossa on kaksi metallitukea, joista toisessa on metallisilmukoita) ja sitten nyörittämällä takaa. Korsetit on tarkoitettu käytettäväksi vyötäröllä ja päättymään joko poven ala- tai yläpuolelle. Oman tyylisi mukaisesti voit käyttää korsettia joko vaatteiden alla tai päällä. Korsetteja on monia eri tyylisiä - joissain on dramaattisemmat kurvit kuin toisissa. Korsetteja löytyy myös monille eri vartalotyypeille

Pitäisikö minun käyttää korsettia?

Teräsluisia korsetteja pidetään monista eri syistä monissa eri tilanteissa. Joillekin naisille ne ovat tyylivalinta, toisille osa hää- tai naamiaisasua. Joidenkin mielestä korsetti on kätevin selän ja ryhdin tuki vaatteiden alla. Useimmat korsettia käyttävät naiset käyttävät niitä kuitenkin yksinkertaisesti kääntääkseen katseita upealla klassisella tiimalasivyötäröllä.

Onko korsetin käyttö epäterveellistä tai vaarallista?

Korsetin käyttämien ei ole vaarallista, kunhan seuraat muutamaa fiksua ja turvallista pääperiaatteita. On tärkeää löytää korsetti, joka sopii omalle vartalotyypillesi. Kysymme usein: “Aiheutuuko korsetista sinulle kipua?” Jos vastaus on raikuva “KYLLÄ!”, silloin löysää ihmeessä sitä kapinetta tai ota se kokonaan pois! Kauneus on kärsimystä -ajatus ei päde tässä.

Korsetit ovat oikein käytettyinä paitsi täysin turvallisia, niistä voi myös itse asiassa olla apua selkäkivun hallinnassa ja ryhdin parantamisessa. Olemme jutelleet naisten kanssa, jotka käyttävät korsetteja, koska kaipaavat selälleen tukea esimerkiksi loukkaantumisen jälkeen. Tiedämme myös monia, jotka pitävät korsettia pitääkseen yllä ryhtiään läpi pitkien toimistossa istuttavien tuntien.

Miten korsetti toimii?

Nainen farkkushortseissa on yllättynyt

Oikein käytettynä korsetti voi luoda pikaisen tiimalasimuodonmutoksen kehollesi. Erityisillä vyötärönmuotoilijakorseteilla voi ajan mittaan saavuttaa melko pysyviäkin tuloksia: korsettia käytettäessä liikkuvat kylkiluut siirtyvät ja sisäelimet siirtyvät väliaikaisesti korsetin käytön ajaksi. Joskus korsetin käyttö voi johtaa laihtumiseen. Korsetti voi nimittäin toimia kuin ulkoisena vastalaukun kiristäjänä, joka rohkaisee syömään pienempiä annosmääriä.

Miksi teräsluut ovat tärkeitä?

Korsetti ilman teräksisiä “tukiluita” oikeastaan ole korsetti lainkaan. Miksikö? Koska vyötärön sisään kurominen edellyttää terästukia. Halvemmilla muoviluilla varustetut korsetit ovat korsetteja oikeastaan vain näennäisesti: jos niitä yrittää kuroa tiukemmalle, ne hajoavat kirjaimellisesti käsiin.

Spiraaliteräsluu vai litteä teräsluu

Koska liikkuvuus on tärkeää, korseteissa käytetään sekä litteitä että kierteistä spiraaliluita. Nyöritysluissa ja etumuksen plansetissa käytettävät litteät luut ovat nimensä mukaisesti litteitä. Ne liikkuvat vain hiukan ja ainoastaan edestakaisin. Spiraaliteräsluita sen sijaan on joka puolella korsettia. Ne liikkuvat moneen suuntaan - mahdollistaen siten korsetin kantajan kääntyvät ja kumartuvatkin liikkeet.

Mitä eroa on korsetilla ja korseletilla?

Arkipuheessa korsetti ja korseletti menevät usein iloisesti sekaisin. Mikä niitä sitten erottaa? Yksinkertaistettuna korsetti kuroo uumaa kapeammaksi, kun taas korseletti korostaa povea. Tai:

Korseletti on ylellinen rintaliivien ja muotoilevien alusvaatteiden yhdistelmä, joka muotoilee keskivartaloa ja kohottaa rintoja

Korsetit kiristetään etuplansetin sekä takanyörien avulla. Korseletissa käytetään usein samanlaisia hakasia kuin rintaliiveissä (niissä voi olla nyörit vain koristeena). Oheisessa kuvassa voit huomata, että korsetissa on teräsplansetit edessä.

Korsetti antaa käyttäjälleen sisään päin kurotun vyötärön, korseletti ei. Korsetit ovat yleensä paljon korseletteja kalliimpia, koska niiden valmistukseen vaaditaan tietyt laatustandardit, jotta ne toimisivat kunnolla.

Mitä eroa on korsetilla ja vyötärökorsetilla eli waist trainerillä

Aloitetaan vaikka siitä, kuinka termiä “waist trainer -vyötärönmuotoilija” käytetään usein väärin. Usein lateksisia muotoiluvöitä näkee kutsuttavan vyötätönmuotoilijoiksi. Jos olet nähnyt jotakin tuotetta mainostettavan vyörätönmuotoilijana, kyse on luultavasti tällaisesta muotoiluvyöstä.

Korsetit valmistetaan useimmiten satiinista, puuvillasta, verkkokankaasta tai nahasta. Niissä käytetään yleensä teräsksisiä luita vyötärön muotoilussa. Muotoiluvyö eli waist trainer on lateksista valmistettu muotoileva alusvaate, joka hyödyntää materiaalin joustavuutta vyötärösi sisään kuromisessa. Korsetin kohdalla kokovalinta on tarkka juttu, mutta waist trainer muotoiluvyö muistuttaa enemmän verkkarihousuj. Pari eri kokoa sopii useimmille. Korsetteja voi käyttää oman tyyliasusteena vaatteiden päälläkin.

Korsetin kiristys takaapäin

Muotoiluvyö on suunniteltu mahtumaan vaatteidesi alle. Jos haluat todella muotoilla vyötäröäsi, tarvitset teräsluisen korsetin. Lateksivyöt sopivat hyvin sileämmän, imartelevamman vyötärön saamiseksi vaatteiden alla (tai kuntosalilla, jos seuraamme tässä julkkisten esimerkkiä). Niiden avulla on mahdollista saavuttaa väliaikainen tiimalasivyötärö.

Vyötärökorsetti vai rinnanylikorsetti?

Poven alle päättyvät vyötärökorsetit puetaan rintojen alle ja ne on helppo pukea vaatteiden alle. Rinnanylikorsetit voivat korvata vaatteiden alle rintaliivit ja vyötärökorsetin. Niitä voi käyttää myös toppeina. Vyötärökorsetteja on tarjolla monia erilaisia. Näin korsetti sopii juuri oman povesi muotoihin.

Mikä kangastyyppi kannatta valita, jos teettä korsetin käsityönä?

“Mikä kangas olisi paras?” Kaikki kangastyypit (puuvilla, satiini, verkkokangas, brokadi tai nahka) ovat kauniita ja hyvin kestäviä. Niillä on kuitenkin kaikilla omat hyvät ja huonot puolensa, joten yksi voi sopia sinun tarpeisiisi yli muiden. Tässä lista yleisimmistä kangaslaaduista ja niiden suositelluista käyttötarkoituksista.

  • Satiini - Jos aiot käyttää korsettiasi vaatteiden alla, on suositeltavaa käyttää satiinia. Vaatteesi liikkuvat korsetin päällä kuin alushame mekon alla - kiinni tarttumatta.
  • Verkkokangas - Kevyt ja hengittävä materiaali. Mukava materiaali vaatteiden alla tai päällä. Kuumilla kesäsäilläkään et tunne oloasi liian kuumaksi. Lisäksi verkkokankaisella korsetilla saat upean siluetin, koska itse korsetti on ohut.
  • Puuvilla - Jos rento mukavuus on sinun juttusi, silloin valintasi on puuvilla! Puuvillalla kestää hetken pidempään sileätä käytössä, mutta sitten se on yhtä mukava päällä kuin lempifarkkusi. Puuvillakorsetin käyttö vaatteiden alla on hiukan hankalampaa kankaan paksuuden takia.
  • Brokadi - Brokadikangas on upeata, paksua polyesterisekoitusta. Se tuntuu melkein kuin verhoilu- tai gobeliinikankaalta. Brokadi näyttää elgantimmalta kuin yksinkertaisempi kangas ja voi tuoda mukavan lisän asuusi. Koska kangas on kudottua ja paksumpaa, sitä pitää käyttää useamman kerran ennen kuin se tuntuu yhtä mukavalta kuin ohuempi kangas. Kun se on silentynyt käytössä, se on mukava ja tyylikäs lisä vaatekaappiisi.
  • Nahka - Tiesitkö että karitsannahka on uskomattoman taipuisa materiaali. Se tuntuu mukavalta päällä melkein välittömästi. Vaikka vaatteesi eivät tarttuisi siihen jos pitäisit sitä vaatteiden alla, materiaali on kuitenkin vähän paksumpaa. Siksi se sopii paremmin esiteltäväksi vaatteiden päällä. Päivittäistä vyötärönmuotoilua emme kuitenkaan suosittele nahkakorsetissa - luonnonnahka kun voi ajan kuluessa hiukan venyä.

Mikä on paras tapa kiinnittää korsetti?

Korseteista löytyy erilaisia kiinnitys- ja kiristysmekanismeja. Ylivoimaisesti yleisin - ja paras - mekanismi on miehustan kaksiosainen teräsplansetti. Toisella puolella on terässilmukat (koukut) ja toisella puolella hakaset. Ne yltävät korsettiemme etumuksessa ylhäältä alas asti. Kokemuksemme mukaan tämä on nopein, kestävin ja vahvin korsetin kiinnitystapa. Myös vetoketjullisia korsetteja on olemassa (yleisiä käännettävissä korseteissa, mutta eivät kovin vahvoja). Kolmas kiinnitystapa on punotut hakaset eli koukku ja silmukka -sulkijat (plansettia huomaamattomampia). Näitä käytetään yleensä lateksisissa muotoiluvöissä.

Puetaanko korsetti vaatteiden alla vai yllä?

Rintaliivien avaaminen, kuva takaapäin

Tämä on makuasia. Tiimalasivyötäröä tavoittelevat naiset käyttävät korsettia vaatteidensa alla (usein verkkokangas- tai satiinikorsettia). Tällaista korsettia kutsutaan piilokorsetiksi. Monet naiset taas pitävät nimenomaan siitä, miltä korsetti näyttää vaatteiden päällä. Heidän vaatekaapissaan se on osa heidän tavallista vaatevalikoimaansa.

Pitäisikö korsetti hankkia mittatilaustyönä?

Useimmille naisille valmisvaatekorsetti sopii täydellisesti. Jos kuitenkin harrastat kunnianhimoisempaa vyötärön muotoilua, ajan myötä tarvitset ehkä korsetin, joka tarjoaa dramaattisemmat kurvit kuin perus kaupan korsetti. Myös hyvin istuva rinnanylikorsetti voi joillakin naisilla olla vaikeampi löytää kuin vyötärökorsetti. On tärkeätä huomioida, että mittatilauskorsettien hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta noin 1200 euroon. Suosittelemme siis kokeilemaan perinteistä korsettia ennen mittatilauskorsetin teettämistä.

Miten korsetti puhdistetaan?

Suosittelemme korsetin käyttämistä asiantuntevassa kemiallisessa kuivapesulassa tarpeen mukaan. Älä koskaan pese korsettia pesukoneessa! Voit puhdistaa tahraantuneet kohdat käsin miedolla pesuaineella ja jättää kuivumaan.

Tuuleta korsettisi aina käytön jälkeen ripustamalla se sisäpuoli ylöspäin keskelle ovenkarmia tai henkaria. Voit käyttää pientä määrää kankaanraikastajaa vain korsetin sisäpuolella. Varmista, että korsetti on kokonaan kuivunut ennen kuin laitat sen takaisin vaatekaappiin. Älä koskaan kuivaa korsettiasi ulkona - auringonvalo voi vahingoittaa kangasta.

Jaa