Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Valitse ihotyypillesi sopiva kuorinta

Ihon säännöllinen kuorinta on pehmeän ja säteilevän ihon salaisuus. Ihon kuorinta poistaa kuolleen solukon ihon pinnalta paljasten alta uuden nuoren solukon ja antaen siten kirkkaamman ja heleämmän ilmeen. Lisäksi iho ja huokosten talitukkeumat pehmenevät ja kosteusvoiteiden imeytyvyys paranee. On tärkeää, että valittu kuorintatuote on juuri sinun ihotyypillesi sopiva, sillä vääränlainen ja esimerkiksi liian kovakourainen kuorinta voi kuivattaa ja hangata kasvoja sekä aiheuttaa ihoärsytystä ja punoitusta. Oikeanlaisen kuorinnan käyttö saa ihosi hehkumaan terveyttä ja voimaan paremmin.

Ihotyyppi

Kuorinta-ainetta kasvoilla
Ihotyypit voidaan jakaa näljään ryhmään: normaaliin, kuivaan, rasvaiseen ja sekaihoon. Näiden lisäksi eri ihotyypeillä voi esiintyä erilaisia ominaisuuksia, kuten herkkyyttä tai couperosaa, jotka asettavat ihonhoidolla erilaisia vaatimuksia. Ihotyyppiin vaikuttavat muun muassa geeniperimä, hyvinvointi, ikä sekä ilmasto ja vuodenaika. Mikäli näissä tekijöissä tapahtuu muutoksia, saattaa myös iho muuttua, joten ihotyyppi ei välttämättä pysy samana koko elämää, vaan saattaa hyvin muuttua.

Ihotyypistä huolimatta iho uudistuu jatkuvasti, joten kaikenlaista ihoa on hyvä kuoria silloin tällöin. Ihotyyppi määrittää sen, kuinka usein ja millaisen tuotteen juuri sinun ihosi vaatii. Hyvä kuorinta sisältää korkealaatuisia, luonnollisia ja eläinystävällisiä ainesosia, tarjoten näin ihollesi vain parasta! Kuorintatuotteen valinnassa on näiden lisäksi tärkeää valita tuote oman ihotyypin mukaan, sillä esimerkiksi öljyinen, kuiva ja epäpuhdas iho vaativat kuorintatuotteelta hyvin erilaisia ominaisuuksia. Löydä alta tuote, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi!

Ihotyypin mukainen kuorinta

Kuorinta normaalille iholle
Normaali iho
Normaali iho on aikuisella iholla varsin harvinainen. Normaali iho on tasapainoinen ja väriltään ruusuisen heleä, se ei ole rasvainen tai kuiva. Huokoset ovat normaalit ja tuskin näkyvissä. Normaalissa ihossa ei ole runsaasti epäpuhtauksia vaan iho on sileä ja pehmeä. Mikäli ihollasi ei esiinny komplikaatioita on normaalin ihon kuorinta paras valinta sinulle. Kun sinun ei tarvitse tyydyttää tiettyja ihotyypin asettamia vaatimuksia, voit keskittyä kuorinnan valinnassa puhtaasti tehokkuuteen ja luonnollisiin ihoa hoitaviin ainesosiin. On tärkeää, että kuorinta säilyttää ihon kosteustasapainon, eikä kuivata liikaa. Normaalia ihoa voidaan kuoria noin 1-2 kertaa viikossa.
Kuorinta kuivalle iholle
Kuiva iho
Kuiva iho on usein ohut, karhea ja jopa hilseilevä. Huokoset on pienet ja iho tuntuu kuivalta. Iholla voi myös esiintyä juonteita ja uurteita. Kuiva iho on täydellinen haaste ihon kuorintaan, sillä kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja vähentää ihon kuoriutumisen minimaaliin. Liian voimakas formula kuitenkin vie iholta sen kosteuden ja kuivattaa ihoa entisestään. Tärkeintä olisikin, että kuivan ihon kuorinta sisältää ihoa tehokkaasti kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa tai jojoba- ja arganöljyjä, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Myös vapaat rasvahapot ja hyaluronihappo ovat hyviä ainesosia, sillä ne auttavat ravitsevia ainesosia imeytymään ja sulkemaan kosteuden ihon sisään. Kuorinta voi olla rakeeton, jotta se on tarpeeksi hellävarainen ohuelle iholle. Kuivalle iholle riittää kuorinta noin kerran tai kaksi kuukaudessa. Liian tiheä kuorinta kuivattaa ihoa liikaa ja voi saada sen hilseilemään.
Kuorinta rasvaiselle iholle
Helposti rasvoittuva iho
Rasvainen iho on öljyisen kiiltävä, kohtalaisen paksu ja siihen muodostuu helposti epäpuhtauksia. Rasvaisella iholla huokoset ovat suurehkot. Öljyisen ihon hoidossa on tärkeää pyrkiä normalisoimaan talinerityistä, syväpuhdistaa huokosia ja supistaa niitä. Myös öljyisellä iholla kosteustasapainon säilyttäminen on tärkeää, sillä joskus runsas öljyn erittyminen voi tosiasiassa johtua kosteuden epätasapainosta ja ihon kuivuudesta. Rasvaisen ihon kuorinta onkin monimutkaisempaa, sillä ihoa puhdistaessa on otettava huomioon kaksi asiaa. Haluat puhdistaa ihoa ja huokosia estäen huokosia tukkeutumasta, mutta myös tasapainottaa ja hillitä ihon omaa öljyntuotantoa. Voit kokeilla esimerkiksi salisyylihappoa sisältävää syväpuhdistajaa, joka puhdistaa tukkeutuneet huokoset. Ihoa voidaan kuoria jopa kahdesti viikossa ja kuorintatuote voi sisältää karkeampiakin rakeita.
Kuorinta herkälle iholle
Herkkä iho
Herkkä iho ei oikeastaan lukeudu neljän pää-ihotyypin joukkoon, sillä mikä tahansa näistä voi ajoittain herkistyä joko hetkellisesti tai pysyvästi. Herkän ihon voi tunnistaa esimerkiksi punoituksesta, kuumotuksesta, kutinasta tai kiristävästä ja ärsyttävästä tunteesta. Monet herkkäihoiset eivät suosi kuorintaa ollenkaan, emmekä voi täysin syyttää heitä. Mutta on myös olemassa kuorintoja, jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia myös herkemmänkin ihon hoitoon. Herkälle iholle on erityisen tärkeää, ettei kuorintavoide sisällä synteettisiä ainesosia tai happoja. Herkän ihon kuorinnan on hyvä sisältää rauhoittavia ja tasapainoittavia ainesosia, jotka on tarkoitettu erityisesti herkälle iholle. Kuorintaa suositellaan 1-2 kertaa viikkoon, mutta herkkyyden lisäksi kuorinnan määrään vaikuttaa myös ihotyyppi. Jos iho on herkkä ja kuiva, voi kuorinta kerran kuukaudessa olla riittävä. Paksumpaa, rasvaista ihoa voi kuoria useamman kerran viikossa.
Kuorinta sekaiholle
Sekaiho
Onko kasvojesi T-alue öljyinen, mutta otsa ja posket kuivat. Ihotyyppisi on todennäköisesti sekaiho. Sekaiho on hyvin yleinen ihotyyppi Suomessa ravintotekijöistä ja ilmastosta johtuen. Sekaihon kuorinta voi olla haastavaa, mutta kuorintatuotteet on hyvä valita sen ihotyypin mukaan, jota ihossasi on eniten. Sekaiho kaipaa kaksivaikutteisen kuorintatuotteen, joka sekä tasapainoittaa talineritystä ja syväpuhdistaa huokoset, mutta myös kosteuttaa, ravitsee ja suojaa ihoa. Kuorintavoide voi sisältää pehmeitä rakeita, tai vastaavasti voit valita kaksi erillistä kuorintatuotetta, joista toinen keskittyy ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen, ja karkeampia rakeita sisältävä rasvaisten alueiden syväpuhdistamiseen. Sekaihoa voidaan kuoria noin kerran viikossa.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa