Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Kultainen mauste - Kurkuman alati kasvavat hyödyt

Kurkuma on yksi tämän hetken puhutuimmista terveysmausteista, ja sitä löytyy jokaisen hyvinvoinnista kiinnostuneen kaapista. Miksi tästä kultaisesta mausteesta on tullut niin suosittu, mitkä ovat kurkuman hyödyt? Tässä artikkelissa kerromme perinteisestä ayurveda-mausteesta sekä sen käyttötavoista - lue niin tiedät kurkuman terveyshyödyt.

Kurkuma terveydenhoidossa

Kurkuman tärkeimmät hyödyt liittyvät sen parantaviin ominaisuuksiin, ja ayurveda-perinteessä sitä onkin käytetty jo vuosisatojen ajan. Kurkuman terveysvaikutukset perustuvat sen sisältämään aktiiviseen yhdisteeseen, kurkumiiniin. Kurkumiini on tehokas antioksidantti jolla on kehon tulehdusta estäviä vaikutuksia.

Kurkuma ihonhoidossa

Toinen kultaisen mausteen käyttötapa on ihonhoito. Kurkuman sisältämät antioksidantit auttavat suojelemaan soluja oksidatiivista stressiä solutasolla aiheuttavilta vapailta radikaaleilta. Oksidatiivinen stressi voi johtaa ennenaikaisen ikääntymisen merkkeihin kuten ryppyihin ja uurteisiin, joita anti age -ainesosaksikin kutsuttu kurkuma voi ehkäistä.

Kurkuma painonhallinnan tueksi

Kun kyseessä on kurkuma ja terveys, voidaan tämän mausteen hyötyihin lukea myös luonnollisen ja terveellisen painonpudotuksen tukeminen. Kurkuman sisältämän kurkumiinin sanotaan ehkäisevän rasvakudoksen muodostumista. Lisäksi se voi vähentää liikalihavuuteen usein yhdistettyä kehon tulehdustasoa.

Viimeisimmät kurkumatrendit

Uusimmat kurkumatrendit liittyvät tämän eksoottisen mausteen uusiin käyttötapoihin, ja erityisesti ravintolisän koostumukseen. Uusimmat kurkumakapselit eivät enää sisällä pelkkää kurkumaa tai kurkumiinia, vaan myös mausteen tehokkuutta lisääviä ainesosia, esimerkiksi kurkuma jossa mustapippuri ja inkivääri. Nämä kaksi raaka-ainetta auttavat kurkuman imeytymistä verenkiertoon. Joistakin lisäravinteista löytyy myös luustoa, hampaita ja lihaksia tukevaa D-vitamiinia.

Maustekurkuman tai kurkumiini-ravintolisän lisäksi uusiin käyttötapoihin lukeutuvat myös kurkumajauheen käyttö erilaisissa resepteissä. Tämän ayurveda-ainesosan jauhemainen koostuu sopii smoothieiden ja pirtelöiden lisäksi myös moniin muihin ruokiin lisämakua tuomaan! Voit lisätä kurkumaa munakkaaseen, kana- ja riisiruokiin ja jopa salaatinkastikkeisiin.

Myös kurkumalatte kasvattaa suosiotaan ympäri maailman. Kurkumalatte sisältää maitoa tai kasvimaitoa, eikä siitä löydy lainkaan kahvia - vain tuoreeltaan jauhettua kurkumaa tai kurkumajauhetta, ja mahdollisia lisämausteita kuten kanelia, vaniljaa, inkivääriä sekä mustapippuria.

Tiivistetysti

Kurkuma on ainutlaatuinen superfood-ainesosa, jonka suosio on nousussa - eikä syyttä, sillä kurkuman terveysvaikutukset ovat vaikuttavia. Kurkuman käyttöön on saatuu huikea määrä uutta ja jännittävää inspiraatiota, joten kokeile sitä jo tänään!

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa