Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Massanlisääjät

Jääkö hauisten pullistelu lähinnä yrityksen tasolle kaikesta vaivannäöstäsi huolimatta? Jos tavoitteenasi ovat isot lihakset, ei pelkkä kuntoilu ja treenituntien lisääminen aina riitä. Massanlisääjät ovat lisäravinteita, jotka on suunniteltu kasvattamaan lihasmassan määrää kehossa. Nämä ravintolisät sisältävät lihaksia tukevia ravinteita kuten aminohappoja, ja joskus tuotteesta voi löytyä myös hiilihydraatteja sekä hyviä rasvoja. Massanlisääjät parantavat sekä suorituskykyä urheilusuorituksen aikana, että treenistä saatuja tuloksia. Lihasmassan kasvattaja onkin loistava valinta tulosten maksimointiin ja tehotreenin tueksi!

Massanlisääjä tarjoaa myös muita hyötyjä, sillä se voi ehkäistä hurjan treenauksen jälkeistä väsymystä sekä lihasvaurioita - se siis tekee palautumisesta nopeampaa. Jos tahdot tukea lihasten kasvattamista varten, valitse luonnollinen ravintolisä, josta ei löydy turhia kemikaaleja tai mahdollisesti haitallisia steroideja. Tutustu valikoimaamme ja hanki unelmiesi huikeat hauikset!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mikä on lihasmassan kasvattaja?

Lihasten kasvattaja on ravintolisä, joka on tehty kasvattamaan lihasmassaa. Lihasten kasvatukseen tarkoitetut lisäravinteet tarjoavat keholle lihaksia tukevia ravinteita kuten proteiinia - usein aminohappojen muodossa - sekä toisinaan myös hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja. Lihasmassan kasvattajat parantavat treenistä saatuja tuloksia ja suorituskykyä. Kerromme sinulle loistavia tapoja, joiden avulla lihasten kasvatus nopeasti onnistuu!

Kuinka ne toimivat ja mitä ne tekevät?

Suurin osa lihaskasvattajista sisältää aminohappoja, jotka ovat proteiinin “rakennuspalikoita”, ja jotka edistävät lihasten korjaus- ja kasvuprosessia, sekä tukevat lihasten palautumista treenin jälkeen. Kun saat sopivan määrän aminohappoja kehosi siirtyy anaboliseen, lihaksia kasvattavaan tilaan. Aminohapot tukevat lihasmassan tuotantoa stimuloivaa proteiinisynteesiä, ja lisäksi ne estävät lihaskudosten repeämistä ja voivat jopa tukea treenin jälkeistä palautumisprosessia. Lihasmassan kasvattajat hoitavat siis kolme tärkeää asiaa:

  • Kasvattavat lihasmassaa
  • Suojaavat lihaksia ja ehkäisevät vaurioita
  • Tukevat treenin jälkeistä palautumista

Mikä ero on lihasmassan kasvattajilla ja massan kasvattajilla?

Kuten nimistä voi jo päätellä, nämä kaksi erilaista ravintolisää on tehty eri tarkoituksiin: lihasmassan kasvattajat tukevat nimenomaan lihasten kasvua ja auttavat pitämään huolta lihaksista ennen ja jälkeen treenin, kun taas runsaasti kaloreita sisältävät massan kasvattajat on tarkoitettu kehon painon nostamista varten. Massan kasvattajat voivat siis nostaa myös rasvan määrää kehossa, eivätkä rajoitu pelkkien lihasten kasvattamiseen.

Miksi kannattaa käyttää lihasmassan kasvattajaa?

Lihasmassan kasvattaja on hyvä valinta silloin, kun tahdot tehostaa treeniä ja maksimoida tulokset. Lihasten kasvattajat auttavat lihasmassan lisäämisessä, mutta vain jos yhdistät niiden käyttämisen säännölliseen lihastreeniin. Jos lihasten kasvatus on tehtävälistallasi, voi ravintolisä olla loistava apu.

Lisäksi lihasmassan kasvattaja voi ehkäistä rankan treenin aiheuttamaa väsymystä ja lihasvaurioita, sekä nopeuttaa palautumisaikaa. Nämä hyödyt eivät ole saavutettavissa pelkän kuntoilun avulla, joten jos olet tosissasi kannattaa sinun etsiä sopivat lisäravinteet lihasten kasvatukseen.

Kumpi on parempi - tabletti vai jauhe?

Kun kyseessä on rasvanpoltto ja lihasten kasvatus, on tarjolla kaikennäköistä ja -kokoista ravintolisää, joista jauheet ja tabletit ovat yleisimpiä. Vaikka moni valitsee suosikkinsa ainesosien ja vahvuuden perusteella, voi ravintolisän rakenteellakin olla väliä. Kuinka valinta kannattaa siis suorittaa? Joissakin tapauksissa jauheet voivat tarjota kehoon helpommin imeytyvän vaihtoehdon, mutta suurimmaksi osaksi valinnat tehdään omien mieltymysten perusteella.

Jos tahdot nopean ja helppokäyttöisen ravintolisän ovat tabletit sinulle paras valinta. Lihasmassan kasvatukseen tarkoitetut tabletit sopivat säännölliseen rutiiniin, jossa ne otetaan samaan kellonaikaan joka päivä, ilman sen kummempaa säätämistä. Jos sen sijaan tahdot päästää luovuutesi valloilleen voit valita lihaksia kasvattavan jauhemaisen lisäravinteen, joka sopii smoothien tai pirtelön sekaan heitettäväksi - näin voit rakentaa kunnon terveyspommin, josta saat kaikki elimistön tarvitsemat ravinteet kertaheitolla. Markkinoilta löytyy runsaasti eri makuisia jauheita, jos pelkkä neutraali tabletti tuntuu tylsältä vaihtoehdolta. Tehokkuudeltaan tabletit ja jauheet eivät juurikaan eroa toisistaan, joten voit valita täysin omien mieltymystesi mukaan!

Aminohapot lihasten kasvattamisessa

Nyt kun tiedät kuinka lihasmassan kasvattajat toimivat ja millä tavoin aminohapot tukevat lihasten kasvatusta - kuinka valita paras ravintolisä? Kun kyseessä on lihasten kasvatus ja lisäravinteet kannattaa sinun tuntea perustiedot. Nämä ovat monien lisäravinteiden sisältämiä tehokkaimpia ja suosituimpia aminohappoja:

  • BCAA eli haaraketjuiset aminohapot (Branched Chain Amino Acids)
  • L-Arginiini
  • L-Glutamiini
  • Beta-Alaniini

Ruokavalio ja lihasmassan kasvattaminen

Lisäravinteen käyttämisen lisäksi voit valita lautasellesi monenlaisia ruokia, jotka edistävät lihasten kasvua. Nämä ruoka-aineet tukevat lihaksia monin eri tavoin, eivätkä kaikki niistä ole vain sekasyöjille tarkoitettuja - olemme ottaneet mukaan myös kasvipohjaiset ja vegaaniset lihaksia kasvattavat ruoat!

Parhaat ruoat lihasten kasvattamiseen

Naudanliha

Sisältää runsaasti proteiinia, sekä lihaksia tukevia ravinteita kuten rautaa, sinkkiä ja B-vitamiineja.

Kana

Laiha proteiinilähde, joka sisältää vain vähän rasvaa. Tehokas lisä lihasten huoltoa ja korjausta varten.

Juusto

Luonnollinen proteiininlähde, joka sisältää lisäksi kalsiumia ja B12-vitamiinia.

Maito

Myös maito sisältää lihaksia vahvistavaa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa.

Kananmunat

Kasvissyöjille sopiva proteiinilähde, joka sisältää kaikki 9 välttämätöntä aminohappoa.

Rasvainen kala

Sisältää paitsi paljon proteiinia, myös hyödyllisiä Omega 3 -rasvahappoja.

Kaura

Kauralla on matala glyseeminen indeksi, ja se tarjoaa hiilihydraatteja lihasten säilyttämistä varten.

Herneet

Runsaasti vegaaniystävällisiä aminohappoja sekä kehoa suojaavaa C-vitamiinia.

CLA

Tämä luonnollinen välttämätön rasvahappo voi tukea laihdutusta ja lihasten säilymistä.

Maapähkinät

Sisältävät proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvoja, joten ne ovat hyvä valinta lihasmassan kasvattamiseen.

Hamppuproteiini

Sisältää kaikki 9 aminohappoa, sekä lihasten kasvua ja suoritusta tukevia Omega 3- ja 6 -rasvahappoja.

Täysjyvä

Täysjyvä voi buustata kasvuhormonitasoja ja tukea luonnollista lihasten kasvua.

Soijapavut

Runsaasti proteiinia ja terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja, sekä K-vitamiinia, rautaa ja fosforia.

Kidneypavut

Kasvipohjainen proteiinilähde vegaaniystävällistä lihasmassan kasvattamista varten.

Riisiproteiini

Toinen vegaaniystävällinen proteiinin lähde, joka sisältää myös ruoansulatusta tukevaa ravintokuitua.

Tiivistetysti

Nyt tiedät mitä lihasmassan kasvattajat ovat, sekä sen mitä ne tekevät ja millä tavalla. Lihasmassan kasvattamiseen tarkoitetut lisäravinteet ovat hyvä valinta silloin, kun tahdot tehostaa treeniäsi ja maksimoida tulokset. Luonnollisia ainesosia sisältävät lihasten kasvattajat ovat paras ja turvallisin valinta - tahdothan välttää turhia kemikaaleja ja sivuvaikutuksia aiheuttavia steroideja! Markkinoilta löytyy huikea kattaus erilaisia lihasmassan kasvattajia, joten löydät varmasti juuri itsellesi ja kehollesi sopivan!

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.