Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Mitä on resveratroli ja kuinka siitä voi olla hyötyä?

Jos superfoodit ja terveellinen ravinto lukeutuvat kiinnostuksesi kohteisiin olet luultavasti jo törmännyt Resveratroliin. Mutta mitä se oikein on, ja miksi niin monet tuntuvat ihastuneen siihen toden teolla? Me annamme sinulle vastauksia tämän kattavan resveratroli-oppaan muodossa, ja kerromme sen terveyshyödyistä sekä parhaista käyttötavoista.

Mitä on resveratroli?

Tieteen keinoin kerrottuna resveratroli on sekä luonnollinen fenoli että fytoaleksiini - mutta mitä tämä tarkoittaa? Otetaanpa askel kerrallaan: fenoli on luonnollinen, eräiden kasvien tuottama yhdiste erityisesti vastareaktiona haitallisiin ympäristötekijöihin kuten bakteereihin, patogeeneihin ja säteilyyn. Myös antioksidantti fytoaleksiinin tuotanto käynnistyy silloin, kun kasvi altistuu haittatekijöille.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että resveratroli on suojeleva yhdiste. Sitä löytyy tummasta suklaasta, mustikoiden, mulperien, vadelmien ja pähkinöiden kuorista, sekä japanintatar-kasvista. Myös punaisten viinirypäleiden kuoret (tai kuoriuutteet) sisältävät resveratrolia, minkä vuoksi punaviini ja resveratroli liitetään usein yhteen. Resveratrolin lähteet ovat siis haittatekijöille altistuneita kasveja, ja tämän vuoksi se onkin suojeleva luonnollinen yhdiste.

Mitä se tekee?

Koska resveratroli on hyökkäykselle altistuneiden kasvien tuottama antioksidantti, on sillä suojaavia vaikutuksia myös ihmisen elimistössä. Antioksidantit ovat molekyylejä, jotka suojelevat kehoa ilmansaasteiden, tupakoinnin, alkoholin, säteilyn ja jopa auringonvalon aiheuttamilta vapailta radikaaleilta.

Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että suurin osa solutasolla tapahtuvista vahingoista on vapaiden radikaalien aiheuttamia. Antioksidantit neutralisoivat näitä vapaita radikaaleja, joten ne ovat elimistön luonnollinen ja sisäinen suoja.

Mitkä ovat resveratrolin hyödyt?

Koska resveratroli on antioksidantti, on siitä pääasiallisesti hyötyä elimistön suojelemisessa. Tämä on aika ympäripyöreästi ilmaistu, joten esittelemme muutamia tarkempia resveratrolin terveyshyötyjä:

 1. Anti Age -vaikutus

  Yksi resveratrolin suosituimmista hyödyistä ja käyttötavoista liittyy ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemiseen. Yksi ikääntymisen merkkejä lisäävä tekijä ovat vapaat radikaalit, joten antioksidantista voi olla suuresti apua. Resveratrolin ihoa hyödyttäviä vaikutuksia ovat esimerkiksi ryppyjen ja uurteiden ehkäiseminen sekä nuoremman näköinen iho. Tästä syystä resveratroli on monien ihmisten valitsema ihonhoito- ja kauneuslisä.

 2. Sydämen terveys

  Ranskalaisilla sanotaan olevan parempi sydänterveys kuin sen naapurimailla, ja moni uskoo tämän johtuvan viinirypäleistä ja punaviinistä! Tarinassa voi piillä totuuden siemen, sillä kohtuullinen punaviinin nauttiminen (ei siis humalaan asti juominen!) tarjoaa ranskalaisille resveratrolin lähteen, mikä voi ehkäistä sydänsairauksia. Vaikka tätä ei ole mitenkään todistettu, on silti mukavaa ajatella punaviinin kohtuukäytön olevan hyväksi sydämelle.

 3. Verenpaine

  Korkea verenpaine voi altistaa monille sydänsairauksille - kuten sydänkohtaukselle - ja se johtuu yleensä huonosta ruokavaliosta, liian runsaasta suolan käytöstä, korkeista kolesterolitasoista, diabeteksestä ja stressistä. Koska resveratrolilla on antioksidanttisia vaikutuksia, sanotaan sen auttavan verenpaineen madaltamisessa. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että suuret resveratroliannokset voivat vähentää painetta verisuonien seinämissä, eli systolista verenpainetta. Aihe vaatii lisätutkimuksia jotta voitaisiin ymmärtää miksi näin tapahtuu, ja mikä olisi tarkoitukseen sopiva annosmäärä.

 4. Kolesterolitasot

  Kolesterolitasot vaikuttavat sekä verenpaineeseen että sydämen terveyteen. Yksi resveratrolin vaikutuksista on kertomusten mukaan “pahan” kolesterolin vähentäminen, ja “hyvän” kolesterolin lisääminen. Yksi tutkimus osoitti sillä olevan vaikutusta kolesterolin tuotantoa säätelevään entsyymiin, minkä vuoksi se madalsi “pahaa” LDL-kolesterolia. Resveratroli ja sydämen terveys ovat siis yhteydessä toisiinsa, ja tästä luonnollisesta yhdisteestä voi olla hyötyä myös sydämen hyvinvoinnin tukena.

 5. Aivojen terveys

  Aivot voivat hyötyä resveratrolin antioksidanttisista ja tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksista. Samalla tapaa kuin resveratroli suojelee ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta, voi se suojella myös aivojasi. Tämän vuoksi on tehty useita tutkimuksia resveratroli-ravintolisien sekä punaviinin juomisen (muistutetaan taas kohtuukäytöstä) tarjoamista positiivisista vaikutuksista kognitiivisten sairauksien riskin vähentämisessä.

 6. Nivelten terveys

  Nivelten tukeminen on vielä yksi resveratrolin keholle hyödyllisistä vaikutuksista. Monet tutkimukset ovat keskittyneet superfoodien nivelten terveyttä parantaviin ominaisuuksiin, ja resveratroli on osoittautunut yhdeksi parhaista. Eräs tutkimus totesi, että resveratroli voi auttaa hidastamaan kovia nivelkipuja aiheuttavaa ruston kulumista. Säännöllinen resveratrolin käyttö voikin siis olla hyödyllistä nivelreumasta kärsiville - kannattaa kuitenkin muistaa, että nivelvaivoihin ja niiden syntyyn vaikuttavat useat eri osatekijät.

Resveratrolin käyttö

Vaikka resveratrolin terveysvaikutukset voi saada käyttöönsä monien hedelmien ja jopa punaviinin avulla, ei ruoka ole välttämättä paras vaihtoehto maksimihyötyjen tavoittelua varten. Vaikka punaviinin kohtuullisen käytön lisääminen ruokavalioon ei olisi ongelma, saatat silti joutua kärsimään humalaisesta olosta - punaviinin sisältämistä kaloreista puhumattakaan!

Pitäisikö minun käyttää resveratrolia?

Tästä syystä moni valitsee mieluummin Resveratroli-punaviini-ravintolisän ja sen tarjoaman helpon päiväannoksen. Resveratrolin suositeltu päiväannos on 250-1000mg, mutta tämä riippuu myös valitsemastasi tuotteesta ja muista sen sisältämistä ainesosista (kuten punaviiniuutteesta). Kun vertaat tätä annosta punaviinilasillisen sisältämään resveratroliannokseen huomaat saman tien kumpi vaihtoehdoista on tehokkain ja kätevin!

Kuinka paljon punaviini sisältää resveratrolia?
Pinot Noir - Kalifornia 5.01mg litrassa
Beaujolais - Ranska 3.55mg litrassa
Zinfandel - Kalifornia 1.38mg litrassa
Merlot - Chile 1.5gmg litrassa
Cabernet Sauvignon - Kalifornia 0.99mg litrassa

Onko resveratroli turvallinen?

Kyllä on! Resveratroli on luonnollinen yhdiste, jota löytyy monista marjoista ja muista kasvoista, ja sen käyttäminen on täysin turvallista - kunhan valitset käyttötavan oikein. Punaviinin sisältämän alkoholin kanssa kannattaa olla varuillaan, ja pysytellä kohtuudessa. Jos sen sijaan valitset resveratroli-ravintolisän varmista tuotteen laatu ja valmistajan luotettavuus. Muista lisäksi tarkistaa minkä tahansa hankkimasi ravintolisän ainesosalista, varsinkin jos sinulla on taipumusta allergioihin.

Tiivistetysti

Resveratroli on erinomainen superfood joka kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota. Runsaiden antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta se voi olla elimistön tehokas suoja solutasolla tapahtuvia vaurioita vastaan. Resveratroli on hyvä valinta sydämen, aivojen ja ihon terveyden ylläpitäjäksi. Etsi siis itsellesi sopiva resveratroli ravintolisä - ja jos tahdot toisinaan nauttia lasillisen punaviiniä, voit tehdä sen hyvällä omallatunnolla!

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa