Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Mitkä ovat hampun sivuvaikutukset?

Hamppu on kuuma puheenaihe, ja vaikka kyseessä ei olisikaan hampun psykoaktiivinen muoto, on sillä ihmisten keskuudessa kyseenalainen maine. Hampun huono maine on seurausta tiedon puutteesta - moni ei kertakaikkiaan tiedä mitä hamppu on, ja epäilee sen käytön turvallisuutta. Lue kätevä oppaamme jos haluat ymmärtää hampun terveysvaikutukset ja mahdolliset sivuvaikutukset.

Mitä hamppu on?

What Is Hemp?

Hamppu, tai oikeammin teollinen hamppu saadaan Cannabis Sativa -nimisestä kasvilajista, jota kasvatetaan lääketieteellisiin ja teollisiin tarkoituksiin. Vaikka kasvilaji on sama, ei hamppu ole synonyymi kannabikselle tai huumeille, eikä se sisällä laittomasta kannabiksesta löytyviä psykoaktiivisia elementtejä. Hamppu on sen sijaan hyödyllinen superfood, jota on käytetty yli 10,000 vuoden ajan. Tällöin hampun siemenet syötiin, ja sen kuiduista valmistettiin köysiä ja rakennustarpeita. Joten vaikka hamppu muistuttaakin ulkonäöltään kannabista, ovat ne kemialliselta ja fyysiseltä koostumukseltaan täysin erilaisia.

Onko hampulla sivuvaikutuksia?

Hampun tiedetään tarjoavat monia terveyshyötyjä esimerkiksi sydämelle, iholle, hiuksille, lihaksille, nivelille ja verenkierrolle. Kokonaisen hamppukasvin käyttäminen voi aiheuttaa myös joitakin sivuvaikutuksia:

  • Kurkun ärsytys
  • Ripuli
  • Pahoinvointi ja oksentaminen
  • Bradykardia (sydämen harvalyöntisyys)
  • Hypertensio (kohonnut verenpaine)

Useimmat hampusta valmistetut ravintolisät eivät kuitenkaan sisällä kokonaista hamppua, vaan hampun siemenöljyä, tai vaihtoehtoisesti koko kasvista saatua öljyä (CBD-öljy), jolloin hampun käyttäminen on turvallista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että hamppu sisältää paljon kuitua, joten liian runsain määrin ja nopeaan tahtiin otetun hamppuöljyn oireet voivat aiheuttaa kaasunmuodostusta, ripulia ja vatsan turvotusta.

Kenen ei kannata käyttää hamppua?

Vaikka hampun käyttäminen on yleisesti ottaen turvallista, kannattaa käytön aloittaminen varmistaa lääkärin kanssa jos kuulut seuraaviin ihmisryhmiin:

  • Raskaana olevat tai imettävät naiset
  • Sydänglykosidilääkitystä käyttävät
  • Diureettilääkitystä käyttävät

Onko hampun käyttäminen turvallista?

Is Hemp Safe?

Sekä hampunsiemeniä että hamppuöljyä on käytetty perinteisen kiinalaisen lääketieteen osana jo vuosisatojen ajan, joten vaikka meillä ei olekaan läjäpäin moderneja tutkimuksia aiheesta, voidaan hamppuöljyn katsoa olevan sekä hyödyllinen että tehokas ainesosa. Hamppua sisältävien ravintolisien käyttö on turvallista silloin, kun valitset laatutuotteet luotettavalta valmistajalta, ja noudatat tuotteiden käyttöohjeita.

Tiivistetysti

Hampun käyttöä saartaa edelleen epävarmuuden ja ymmärtämättömyyden kehä, ja jotkut eivät osaa erottaa sitä huumausaine kannabiksesta. On siis ymmärrettävää miksi hamppu aiheuttaa niin paljon kysymyksiä. Luettuasi tämän artikkelin tiedät nyt hampun ja kannabiksen välisen eron, hampun terveysvaikutukset sekä mahdolliset sivuvaikutukset. Sivuvaikutuksia ei esiinny yleisesti, ja kun hamppua käytetään oikeaoppisesti esimerkiksi lisäravinteen muodossa, on sen käyttäminen turvallista - hamppuöljyn käyttö sujuu siis ongelmitta!

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa