Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Ovatko raskausarvet pysyviä?

Raskausarpia (aka striae) muodostuu noin 90 prosentille naisista raskauden aikana. Raskausarvet ovat oikeastaan ihon pieniä repeämiä, joita yleensä ilmenee vatsassa, rinnoissa, lantiossa ja reisissä sekä pakaroissa. Arvet muodostuvat, koska iho joutuu venymään hyvin nopeaan tahtiin, etenkin kuudennella ja seitsemännellä kuulla. Ulkoisista raskauden merkeistä raskausarvet ovat normaalisti niitä ensimmäisiä, jotka alkavat haaleta lapsen syntymän jälkeen.

Raskausarpien jättämät jäljet ovat yksi raskauden arveluttavista kysymyksistä. Vatsasta takapuoleen, raskausarvet ovat todellisuutta yli puolelle raskaana olevista naisista. Niiden ehkäisyyn, hoitamiseen ja paranemiseen ei ole jokaiselle toimivia tieteellisesti todistettuja keinoja.

Vaikka raskausarvet todennäköisesti haalenevat, ne eivät välttämättä ikinä katoa lopullisesti, koska niiden muodostuminen ja parantuminen ovat hyvin yksilöllisiä. Siihen, kuinka kauan arvet säilyvät iholla ja minkä näköisinä, vaikuttaa moni tekijä. Yksi on perinnöllisyys, jos äidilläsi tai siskollasi on raskausarpia, on todennäköisempää että niitä muodostuu myös sinulle. Jos hormonitasosi, erityisesti estrogeeni- ja relaksiinihormonit, ovat korkealla, saattaa raskausarvista silloin muodostua näkyvämpiä. Raskausarvet ovat todennäköisempiä, jos odotat useampaa lasta, suurta vauvaa tai jos painosi on noussut paljon lyhyen ajan sisällä.

Keinoja raskausarpien hoitoon

Ennalta on mahdotonta tietää, katoavatko raskausarvet, mutta parhaansa voi palautumisen eteen tehdä. Paras tapa on kuitenkin yrittää ennaltaehkäistä raskausarpien muodostumista. Raskausarvet syntyvät ihon venyessä, joten tärkeää on pyrkiä pitää ihoa kimmoisana ja kosteana raskauden edetessä sekä raskaudesta toipumisen aikana, kun iho palautuu.

Naisen vatsa ja kädet

Raskausarvet vaativat hoitoa
Ihon riittävä kosteutus on tärkeää kun pyritään ehkäisemään raskausarpia.

Ihonhoitotuotteita vihreillä lehdillä

Ihonhoitotuotteet
Valitse laadukas voide, joka on suunniteltu ehkäisemään raskausarpia

Naisen vatsa ja raskausarvet

Luonnollista kauneutta
Raskausarvet ovat luonnollinen osa elämää ja niitä syntyy ihon venymisen seurauksena

Raskausarpien ehkäisemiseen ei ole varmoja jokaiselle toimivia keinoa, mutta niiden muodostumista voi yrittää muutamin keinoin hallita. Vaikka ihon kosteudesta huolehtimisen rasvojen ja voiteiden avulla ei olla tieteellisesti todistettu auttavan, on säännöllinen rasvaaminen loistava tapa pitää ihosi kimmoisana ja joustavana - raskausarvethan ovat ihon venymisen jälkiä. Voiteita ja öljyjä valittaessa kannattaa suosia ihoa vahvistavia ja ravitsevia aineosia sisältäviä tuotteita.

Hyvä uutinen on, että raskausarvet tyypillisesti haalenevat huomattavasti heti synnytyksen jälkeisinä kuukausina. Jos olet kuitenkin tyytymätön ihoosi synnytyksen jälkeen ja jos raskausarvet eivät parane toivomallasi tavalla, kannattaa hakeutua ihotautilääkärin puheille ja kartoittaa hoitomahdollisuuksia, joihin kuuluvat mm. erilaiset reseptillä saatavat voiteet. Raskausarpien poistamista voidaan myös tehdä toimenpiteellisesti laser-terapialla. Kotioloissa voit kokeilla titaanista mikroneulainta, joka auttaa vähentämään arpia ja edistämään ihon luonnollista palautumiskykyä.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa