Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Suoliston puhdistus: Vinkit ruoansulatuksen parantamiseen

Useimmat ihmiset pitävät hyvää huolta ulkoisesta hyvinvoinnistaan – manikyyreistä kosteuttaviin kasvohoitoihin ja kampaamokäynteihin. Kehon sisäisestä hyvinvoinnista huolehtiminen ei kuitenkaan ole aina yhtä helppoa, vaikkakin vähintään yhtä tärkeää. Ylikuormitettu suolisto aiheuttaa vatsakipua, ummetusta sekä turvotusta. Suolistoa puhdistavissa valmisteissa on käytetty luonnollisia ainesosia, jotka puhdistavat suolistoa sekä muita elintärkeitä elimiä. Suoliston puhdistajat hajottavat kuona-aineita, joita suolistoon ajan mittaan kertyy, auttavat neutralisoimaan elimistön bakteeritasapainoa sekä torjuvat viruksia, samalla kun edistävät immuunijärjestelmän toimintaa ja ruoansulatuskanavan terveyttä. Suoliston puhdistusvalmisteet hoitavat kehoasi, jotta voit tuntea olosi upeaksi sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Mitä tarkoittaa suoliston puhdistaminen?

Suoliston puhdistamisella tarkoitetaan sitä, kun halutaan puhdistaa ja poistaa elimistölle haitalliset kuona-aineet esimerkiksi paksusuolesta ja koko suolistosta. Tämä auttaa pääsemään eroon kuona-aineiden ja myrkkyjen lisäksi myös haitallisista bakteereista, mutta se ei suinkaan vahingoita elimistölle terveellisiä bakteereita, joita tarvitaan elimistön normaalin toiminnan ylläpitämiseen. Se miksi suoliston puhdistusta tarvitaan aina aika ajoin, juontaa juurensa muinaiseen teoriaan siitä, että ihmiset myrkyttävät itse itseään jopa tiedostamattaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyistä ruoista, ilmansaasteista ja kemikaaleista jää elimistöön sulamatonta ainetta ja tämä sulamaton aine voi aiheuttaa epäterveellistä limakasvuston syntyä.

Limakasvusto kertyy suolistoon ja täten kerääntynyt massa alkaa tuottamaan myrkkyjä. Limasta vapautuneet myrkyt voivat olla hyvinkin vaarallisia keholle ja sen toiminnalle, aiheuttaen monenlaisia sivuvaikutuksia ja oireita, kuten heikotusta, väsymystä, päänsärkyä, painon nousua ja energiatasojen laskua. Kaikkiin näihin voidaan kuitenkin vaikuttaa pitämällä huolta suoliston puhtaudesta. Suoliston puhdistamiseen tarkoitetut tuotteet tuovat tähän nopeasti avun. Suolistoa puhdistavien aineiden perustana on poistaa lima ja siitä muodostuneet myrkyt elimistöstä sekä tehostaa ruoansulatuksen toimintaa, palauttaa suoliston normaali toiminta ja parantaa kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia sisältäpäin.

Suoliston puhdistamiseen tunnetaan yleisimmin kaksi erilaista vaihtoehtoa. Ensimmäinen ja suosituin vaihtoehto on puhdistaa suolisto kotona. Suolisto voidaan puhdistaa esimerkiksi tähän tarkoitetuilla ruoilla, kuureilla ja luonnollisilla tuotteilla, jotka tehokkaasti puhdistavat elimistöä ja edistävät sen terveyttä. Toinen vaihtoehto on turvautua ammattimaiseen käsittelyyn, jossa suolisto huuhdellaan esimerkiksi peräruiskeen avulla. Monille ihmisille ensimmäinen vaihtoehto on mieluisampi, sillä tällöin puhdistumisen voi toteuttaa kotoakäsin ja osana arjen rutiineja.

Kuinka puhdistaa suolisto luonnollisesti?

On olemassa useita erilaisia tapoja suoliston puhdistamiseksi. Näihin kuuluu esimerkiksi terveyspalvelualan ammattilaisten tarjoamat mahdollisuudet, kuten suolihuuhtelu, mutta kuten tiedetään, hoidot voivat olla usein epämukavia ja suhteellisen hintavia. Jollei kyseessä ole akuutti ja vakava tarve suolen puhdistukselle, on hyvä harkita ensin luonnollisten tuotteiden kokeilemista, joilla voidaan saada kustannustehokkaasti ja mukavasti huimaa muutosta aikaan vain lyhyessä ajassa.

Edullisin keino puhdistaa suolistoa on aloittaa fyysinen aktiviteetti, eli liikunnan harrastaminen. Esimerkiksi ummetuksesta kärsiminen voi monesti johtua ainoastaan liikunnan vähyydestä, jolloin jo pienellä määrällä liikuntaa voidaan saada suoliston toiminta uudelleen käyntiin ja tehostumaan. Toinen edullinen keino on valita ruokavalioon sellaisia ruokia ja juomia, jotka jo itsessään toimivat suoliston puhdistajina ja tehostavat ruoansulatuksen toimintaa.

Joskus eteen voi kuitenkin tulla tilanne, jolloin suoliston puhdistamiseen tarvitaan hiukan enemmän apua. Tällöin hyvä vaihtoehto on tutustua erilaisiin luonnollisiin valmisteisiin ja ravinteisiin, jotka voivat ratkaista tilanteen ja palauttaa suoliston toiminnan tehokkaaksi. Kun mietitään ravinteiden, uutteiden tai aineiden hankintaa, on hyvä varmistua siitä, että tuotteet ovat turvallisia ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja, eivätkä sisällä turhia keinotekoisia lisä- tai täyteaineita. Erilaiset täyte- ja säilöntäaineet voivat saada kehossa aikaan erilaisia negatiivisia vaikutuksia ja mahdollisesti pahentaa huonossa kunnossa olevan suoliston tilannetta.

Suolistoa puhdistavia juomia ja ruoka-aineita

Vesi

Juomalla suositeltu määrä vettä päivittäin, eli noin 10 – 12 lasillista, voit auttaa suolistoa huuhtelemaan myrkkyjä ja bakteereita ulos kehosta. Tämän lisäksi veden juomisella on paljon muitakin terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, jotka johtuvat lähinnä hyvästä nesteytyksestä ja sen tuomista hyödyistä

Omenamehu

Juomalla tuoretta omenamehua, voidaan kannustaa suoliston liikehdintää tehokkaammaksi. Omenamehu pystyy myös auttamaan elimistöä hajottamaan myrkkyjä ruoansulatuskanavassa entistä tehokkaammin. Erityisesti tuore ja juuri puristettu omenamehu on hyödyllistä, mutta myös pakatusta omenamehusta voidaan saada suolistoa puhdistavia hyötyjä

Sitruunamehu

Sitruunamehu pystyy toimimaan hyvänä luonnollisena suoliston ja ruoansulatuksen puhdistajana. Sen lisäksi mehusta löytyy runsas C – vitamiini pitoisuus, mikä antaa keholle lisää ravinnetta. Sitruunamehulla on myös antioksidanttisia ominaisuuksia ja nämä jo yksinään ovat suuri tekijä, auttamassa ruoansulatusta toimimaan oikealla ja tehokkaalla tavalla.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää hyvin runsaasti antioksidantteja ja nämä auttava pääasiassa poistamaan myrkkyjä kehosta. Samalla niiden vaikutus pystyy muuttamaan suoliston liikkeet paremmiksi ja täten vaikuttaa koko suoliston toimintaan positiivisella tavalla. Matcha vihreä tee sisältää myös korkean antioksidantti pitoisuuden ja tämän takia se on yksinään erinomainen tuote käytettäväksi kehon myrkkyjen poistamiseen ja koko suoliston puhdistamiseen.

Kuiturikkaat ruoat

Kuidun teho suolen toiminnan tehostajana on pitkälle tunnettu ja lisäksi se pystyy kannustamaan terveellistä ruoansulatusta. Kuiturikkaisiin ruokin kuuluu myös liukenemattomia kuituja, mistä esimerkkeinä ovat viljat ja kokojyvät. Liukeneviin kuituihin kuuluu puolestaan esimerkiksi hedelmät, kasvikset, kaurat ja leseet.

Jogurtti

Tuore jogurtti tunnetaan probioottisena ruoka-aineena. Tämä tarkoittaa sitä, että se sisältää eläviä ja aktiivisia antioksidantteja. Nämä antioksidantit tekevät jugurtista mainion aineen ruoansulatuksen kannalta ja antioksidantit tunnetaan myös ystävällisinä bakteereina, sillä ne voivat helpottaa erilaisia vatsaongelmia, kuten ruoansulatushäiriöitä, ilmavaivoja ja epäsäännöllistä suolen toimintaa. Jugurtilla ja sen sisältämillä ainesosilla voidaan tuoda helpotusta erityisesti näihin vaivoihin.

Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset, joihin kuuluu esimerkiksi pinaatti ja lehtikaali, voivat olla tehokkaita suoliston puhdistajia. Tämä johtuu siitä että nämä vihannekset ovat täynnä klorofylliä, eli lehtivihreää. Lehtivihreä voi auttaa poistamaan elimistöstä myrkkyjä ja samalla se antaa ruoansulatuskanavalle suojaa erilaisia vaivoja vastaan.

Ruskea riisi

Ruskea riisi on erittäin hyvä ja rikas ravintokuitujen lähde ja se tunnetaan tehokkaana suoliston puhdistajana. Ruskea riisi sisältää myös runsaasti hyödyllisiä mineraaleja, millä on tietenkin kaikilla oma osansa, ylläpitämässä suoliston terveyttä.

Inkivääri

Inkivääri on tunnetusti tehokas turvotuksen tasoittaja ja samalla se pystyy auttamaan ruoansulatusta stimuloimalla ruoansulatusmehun erittymistä. Tämän takia inkivääri on erinomainen luonnollinen suoliston puhdistaja.

Valkosipuli

Valkosipulilla on antibakteerinen ja viruksia sekä erilaisia loisia vastaan taistelevia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että se on yksi parhaimmista aineista puhdistamaan suolistoa, kun tarkoituksena on poistaa sekä haitalliset ja vaaralliset myrkyt, että päästä eroon loisista.

Miksi käyttäisin suolta puhdistavia tuotteita?

Satunnainen ummetus, turvotus ja ilmavaivat, ovat yleisiä ja ikäviä ongelmia, joita huono ruoansulatus saa aikaan. Jos jokin näistä vaivoista esiintyy aika ajoin, voi se olla merkki siitä, ettei vatsa ja suolisto toimi toivotulla tavalla, vaan jotain on vinossa. Tähän ongelmaan suolen puhdistajat voivat olla helppo ratkaisu. Toki on myös sanomattakin selvää, että suoliston huono terveys voi vaikuttaa negatiivisesti myös muuhun kehon toimintaan, kuten painonpudotukseen, minkä takia on tärkeää, että vatsa toimii oikein. Kun ruoansulatus ja aineenvaihdunta toimii kuten kuuluu, tuntuu olo virkeältä ja energiseltä, ja esimerkiksi laihduttaminen onnistuu paremmin. Hyvä olo lähtee sisältäpäin, ja kun suolisto on puhdas, hyvä olo näkyy myös ulospäin.

Suoliston puhdistuksen hyödyt

  • Tehokas ja toimiva ruoansulatus
  • Eroon suoliston vaivoista, kuten ummetuksesta, turvotuksesta ja ilmavaivoista
  • Olo on puhtaampi ja energisempi
  • Kun elimistö voi hyvin, hyvä olo näkyy myös ulospäin
  • Myös immuunijärjestelmä toimii tehokkaammin ja auttaa sinua pysymään terveenä
  • Ravintoaineet imeytyvät tehokkaammin

Suoliston puhdistaminen kotikonstein voi auttaa pitämään yllä tervettä suoliston toimintaa ja ruoansulatusta. Suoliston puhdistajat voivat antaa myös helpotusta sekä ummetukseen että ilmavaivoihin. Nämä ongelmat ovat myös usein osallisena kilojen kertymiseen, mikä tarkoittaa, että kiloja kertyy helpommin elimistöön ja niitä on vaikeampi pudottaa pois. Pitämällä suolisto puhtaana, voidaan auttaa hallitsemaan painoa ja jopa pudottamaan ylimääräisiä kiloja, varsinkin jos suolen puhdistuksen lisäksi osaksi arkea otetaan terveellinen ruokavalio ja säännöllinen aktiivinen liikunta.

Jos lisäät probioottiset ravinteet suoliston puhdistukseen, voit tehostaa suoliston toimintaa entisestään. Nämä probiootit ovat hyviä bakteereita, jotka toimivat monessa roolissa, esimerkiksi ylläpitäen kehon terveellistä tasapainoa. Kun elimistöön on kertynyt liikaa haitallisia bakteereita, eikä tasapaino hyvien ja huonojen bakteereiden välillä ole sopusuhtainen, voi aiheutua monia vaivoja, kuten ruoansulatuksen huono toiminta. Tämä on kuitenkin helposti ratkaistavissa, sillä käyttämällä probioottisia ravinteita, voidaan lisätä hyvien ja terveellisten bakteerien määrää elimistössä, jolloin samojen suolisto-ongelmien määrä vähenee. Käyttämällä probioottisia ravinteita, erityisesti yhdessä suolistoa puhdistavien pillereiden kanssa, voidaan antaa keholle paras mahdollisuus toimia terveellisesti ja varmistaa, että hyödyllisiä bakteereita on tarpeeksi.

Suoliston puhdistus voi tuntua isolta operaatiolta, mutta hyvä lopputulos voidaan saada aikaan ihan jo helppokäyttöisten kapseleiden avulla. Suolistoa puhdistavat kapselit ovat myös osoittautuneet vaikuttavan ravintoaineiden imeytymiseen positiivisella tavalla. Toisin sanoen, niiden tehtäviin kuuluu myös vitamiinien ja mineraalien imeytymisen avustaminen ruokailun jälkeen. Näin saadaan nautitusta ruoasta mahdollisimman hyvät terveydelliset edut irti. Jos terveellisiä bakteereita puuttuu kehosta, ei ole mahdollista saada ruuasta irti kaikkea sitä, mitä se voi tarjota. Ottamalla myös probioottiset ravinteet suolistoa puhdistavien pillereiden lisäksi osaksi hoitoa, voidaan optimoida kehon kyky hyödyntää ruuan positiivisia ainesosia ja ominaisuuksia. Terveellinen keho, joka toimii tehokkaasti, antaa parhaan mahdollisuuden myös painonpudotukseen, joten kun pidät kehosta huolta myös sisäisesti, voit näyttää ja tuntea olosi mahtavaksi.

Mitä tuotteita luonnollisten suoliston puhdistusaineiden tulisi sisältää?

Omenan pektiini

Omenan sisältämällä pektiinillä on täysin omalaatuiset ominaisuudet. Se pystyy esimerkiksi rikkomaan suolistoon ja paksusuoleen kertynyttä limakerrosta, jolloin se lähtee liukenemaan ja huuhtoutumaan elimistöstä paremmin. Sitä voidaan myös käyttää kokoamisaineena, eli se kerää elimistöön kertyneitä myrkkyjä itseensä ja auttaa kuljettamaan myrkyt pois elimistöstä paremmin.

Aktiivihiili

Aktivoitu puuhiili pystyy tehokkaasti imemään itseensä myrkkyjä, kaasuja ja lukuisia kemikaaleja, sitoen ne itseensä kiinni. Näin elimistön on helpompi päästä eroon myrkyistä, koska ne huuhtoutuvat hiilen mukana pois elimistöstä. Sen takia hiili onkin yleinen lääke, jos ongelmana on vatsatauti, sillä hiilen ominaisuus imeä ja sitoa bakteereita, nopeuttaa usein paranemista ja estää ikävän ripulin oireita.

Psyllium-kuoret

Psyllium-kuoret ovat ravintorikkaita liukoisia kuituja, joiden avulla voidaan auttaa suolen toimintaa. Se toimii hiukan omenan pektiinin avulla, eli se kokoaa aineita itseensä. Se toimii myös laksatiivina, joka imee elimistössä olevan ylimääräisen veden yhdessä myrkkyjen kanssa ja puhdistaa näin suoliston. Kuitujen poistuessa elimistöstä nopeasti, myös myrkyt ja ylimääräinen neste huuhtoutuu ulos.

Bifidobakteerit

Bifidobakteerit ovat terveellisiä bakteereita, joista elimistö voi hyötyä. Nämä bakteerit voivat auttaa puhdistamaan paksusuolta sekä korvata mahdolliset puutokset hyvien bakteerien pitoisuudessa. Koska suolen puhdistus kotikonstein poistaa aina myös hiukan hyviä bakteereita, bifidobakteerien käyttäminen ylläpitää suoliston tervettä bakteerikantaa ja niiden tehtävien tehokkuutta

Inkiväärijuuri

Inkiväärijuuri voi tuoda apua useisiin vaivoihin, kuten pahoinvointiin, ilmavaivoihin ja huonoon oloon ruokailun jälkeen. Sen lisäksi inkiväärin juurella sanotaan olevan tulehdusta lievittävät vaikutus, varsinkin kun kyseessä on suoliston eri osat ja alueet.

Aloe vera

Aloe vera toimii sekä tehokkaana ummetuslääkkeenä, eli laksatiivina, sekä suoliston puhdistajana. Se pystyy rauhoittamaan ärtynyttä suolistoa ja myös parantamaan vahingoittunutta solukkoa suoliston sisällä. Rauhoittamalla ja vauhdittamalla vahingoittuneiden alueiden parantumista, se pystyy vaikuttamaan sekä paksusuolen terveyteen, että koko suoliston kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Miksi valita suoliston puhdistusaineet meiltä?

Tarjoamamme suolen puhdistukseen ja ruoansulatuksen hyvinvoinnin ylläpitämiseen tarkoitetut tuotteet on tehty täysin luonnollisista aineista. Valitsemalla korkealaatuiset ja luonnolliset tuotteet, sinun ei tarvitse huolehtia, että ravinteet aiheuttaisivat ikäviä tai haitallisia sivuoireita. Näin sinulle jää aikaa keskittyä palauttamaan suoliston terveellinen toiminta ja hallita esimerkiksi painonpudotusta tehokkaasti. Älä koskaan hanki suoliston puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita epäluotettavilta tahoilta, sillä tuotteet voivat sisältää tässä tapauksessa täyteaineita ja muita haitallisia aineita, mitkä eivät ainoastaan pysäytä edistämistä, vaan voivat haitata sitä suuresti. Meidän valikoimaamme pääsevät ainoastaan tunnetut ja luotetut merkit, jotka ovat varmasti luonnonmukaisia.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa