Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Acai

Acai-marjat ovat Euterpe oleracea -puun pieniä, pyöreitä ja tummia hedelmiä - ikään kuin viinirypäleen ja mustikan välimuotoja. Marjat kerätään korkeista palmupuista, joita kasvaa etenkin Etelä-Amerikan Amazonilla, mutta myös Keski-Amerikassa. Acai-marjat pilaantuvat melko nopeasti, mutta tuoreena ne sisältävät erittäin runsaasti ravintoaineita, minkä ansiosta ne ovatkin ansainneet tittelinsä yhtenä suosituimmista superfoodeista. Acai-marjan maku muistuttaa metsämarjojen ja suklaan sekoitusta. Niitä voi löytää usein esimerkiksi mehun tai teen muodossa. Acai-marjoja poimitaan kahdesti vuodessa, ja sadonkorjuun jälkeen marjoista valmistetaan monenlaisia elintarvikkeita, jotka ovat haluttua tavaraa ympäri maailmaa.

Acai-marja on superfood, koska se sisältää niin runsaasti ravintoaineita. Marjan kuori ja hedelmäliha sisältävät kymmenkertaisesti antioksidantteja tummiin viinirypäleisiin verrattuna. Lisäksi ne sisältävät korkean pitoisuuden rautaa, kalsiumia, kuitua sekä A-vitamiinia. Nämä herkulliset marjat tarjoavatkin elimistöllesi runsaasti tärkeitä ravintoaineita. WeightWorldin valikoimasta löydät laadukkaat superfood-lisät!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä ovat acai-marjat?

Nämä erikoislaatuiset marjat ovat “acai-palmuna” tunnetun Euterpe oleracea-puun pieniä, pyöreitä ja tummia hedelmiä. Niiden nimitys on portugalilainen versio Tupi-kielen sanasta “iwaca’i” eli”itkevä hedelmä”. Acai-puut kasvavat Keski- ja Etelä-Amerikan soilla ja alangoilla, ja nämä alueet tarjoavat niille ihanteellisen kasvualustan.

Acai-marja on kuin viinirypäleen ja mustikan välimuoto. Acai-marja on pieni hedelmä, joka sisältää siementertun. Marjat kerätään korkeista ja kapeista palmupuista, joita kasvaa etenki Etelä-Amerikan Amazonilla. Acai-marjat pilaantuvat melko nopeasti, mutta tuoreena ne sisältävät erittäin runsaasti ravintoaineita. Tämän vuoksi nämä marjat ovatkin ansainneet tittelinsä yhtenä suosituimmista superfoodeista.

Acai-marjan maku on kuin sekoitus metsämarjoja ja suklaata. Acai-marjoja löytyy löytyy supermarketeista ympäri maailmaa esimerkiksi mehun ja teen muodossa. Koska nämä marjat pilaantuvat nopeasti, niitä on vaikea kuljettaa tuoreena Amazonilta ulkomaille. Acai-marjoja poimitaan kahdesti vuodessa. Maanviljelijät kiipeävät palmupuihin kerätäkseen latvoissa riippuvat marjatertut. Sadonkorjuun jälkeen marjoista valmistetaan monenlaisia elintarvikkeita, jotka ovat haluttua tavaraa ympäri maailmaa.

Miten Acai-marjaa käytetään?

Acain kasvualueilla on perinteisesti hyödynnetty kasvin kaikki osat. Acai-palmun lehdistä tehdään jokapäiväisiä käyttöesineitä, kuten hattuja, mattoja ja kotimajojen kattoja. Runkopuulla on luontaisesti tuholaisia torjuvia ominaisuuksia, ja sitä käytetään rakennusmateriaalina. Käyttöesineiden lisäksi palmusta saadaan myös ravintoa. Puunrungosta voidaan käsittelemällä saada hivenaineita, ja sen ydintä eli palmun sydäntä tai “palmitoa” pidetään herkkuruokana.

Palmun ylivoimaisesti suosituin osa on kuitenkin Acai-marja. Tämä hämmästyttävän ravinteikas hedelmä sopii syötäväksi tuoreena sellaisenaan. Monissa Etelä-Amerikan maissa Acai-marjan ystävät myös pakastavat sitä ja syövät aamuisin myslin ja puuron kanssa. Acai-marjasta voidaan myös puristaa herkullisia mehuja, ja siitä voidaan jopa valmistaa alkoholijuomia.

Tämän superfoodin merkitystä paikallisille asukkaille ei tule vähätellä. Erään tutkimuksen mukaan Brasilian Amazonin perinteisen Caboclo-heimon asukkaat käyttivät Acai-marjaa yhtenä ruokavalionsa kulmakivistä, joka vastasi yli 40% kaikesta heidän syömästään ravinnosta. Tämä käy järkeen, koska tutkimukset ovat osoittaneet, että Acai-marja on rikas A- ja C-vitamiinien lähde, joka sisältää myös voimakkaan yhdistelmän antioksidantteja, rautaa sekä aminohappoja.

Perinteisessä lääketieteessä acai-marjaa käytettiin yleisimmin hoitamaan loistartuntoja, ripulia, peräpukamia ja mahahaavoja. Acain hedelmälihaa käytetään myös usein maksan terveydenhoitoon sekä lievittämään kuukautiskipuja. Elintarvikkeena Acai-marjaa sekoitetaan usein tärkkelyspitoisiin juuriin ja syödään puurona.

Acai-marjaa käytetään myös väriaineena kosmetiikkateollisuudessa, ryppyvoiteissa sekä shampoossa. On myös olemassa Acai-marjoista valmistettuja lisäravinteita, jotka voivat tukea painonpudotusta.

Vain 15% Acai-marjasta on syömäkelpoista - kuori ja hedelmäliha. Suuret siementertut heitetään pois tai käytetään eläinten rehuna.

Mihin Acai-marjan terveysvaikutukset perustuvat?

Acai-marja on superfood, koska se sisältää niin runsaasti ravintoaineita sekä etenkin antioksidantteja. Acai-marjan kuori ja hedelmäliha sisältävät kymmenkertaisesti antioksidantteja tummiin viinirypäleisiin verrattuna. Lisäksi ne sisältävät korkean pitoisuuden rautaa, kalsiumia, kuitua sekä A-vitamiinia. Acai-marjoista löytyy myös fenoli nimeltä resveratroli, joka antaa niille voimakkaan värin sekä tehostaa aineenvaihduntaa. Acai-marjat sisältävät antosyaani-nimisiä antioksidantteja jopa 10-30 kertaa enemmän kuin punaviini! Acai-marja sisältää myös hyviä kasvirasvoja.

Acai-marjat sisältävät näin monipuolisesti eri ravintoaineita:

Antioksidantteja:
Acai-marjat sisältävät korkeamman pitoisuuden antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä. Antioksidantit suojaavat kehoa sairauksilta ja auttavat sinua pysymään terveenä.
Hyviä rasvoja:
Rasvahapoilla on elintärkeä rooli kokonaisterveyden kannalta. Ne saavat sydän- ja verisuonijärjestelmän toimimaan sujuvasti ja tehostavat myös aivojen toimintaa. Erityisesti Omega-rasvahapot ovat tärkeitä aivojen toiminnan kannalta. Acai-marjat ja esimerkiksi rasvaiset kalat on hyvä ottaa osaksi ruokavaliota, jotta saat varmasti riittävästi Omega-rasvahappoja.
Kuitua:
Acai-marjat sisältävät runsaasti kuitua. Ravintokuitu on erittäin tärkeää ruoansulatusjärjestelmän sujuvan toiminnan kannalta. Kuitupitoisuutensa ansiosta Acai-marjaa on perinteisesti käytetty vatsaongelmien hoitoon.
Vitamiineja ja hivenaineita:
Acai-marjat sisältävät A, B1-, B2-, B3-, C- sekä E-vitamiineja. Ne sisältävät myös kaliumia, magnesiumia, kuparia, kalsiumia ja sinkkiä. Kaikki nämä vitamiinit ja hivenaineet edistävät osaltaan kehon terveyttä ja normaalia toimintaa
Aminohappoja ja proteiineja:
Acai-marjat sisältävät 19 eri aminohappoa. Aminohapoista rakentuu proteiineja, jotka säätelevät kehon toimintaa. Riittävä aminohappojen saanti auttaa elimistöäsi toimimaan tasapainoisesti.

Miten Acai-marja voi hyödyttää minua?

Acai-marja voi helpottaa monia terveysongelmia lukuisten yllä lueteltujen suotuisten vaikutustensa ansiosta. Elintärkeät rasvahapot auttavat ihoasi pysymään kosteutettuna ja hyväkuntoisena. Acai-marjan sisältämät hivenaineet kuten kalium, mangaani, kupari, rauta sekä magnesium auttavat elimistöä toimimaan tasapainoisesti. Esimerkiksi kalium on monen kehon tuottaman nesteen tärkeä ainesosa, ja riittävä kaliumpitoisuus auttaa säätelemään verenpainetta.

Acai-marja sisältää myös runsaasti vitamiineja, kuten C-, B-, ja K-vitamiinia. Nämä vitamiinit tukevat aineenvaihdunnan terveyttä, jolloin elimistö kykenee käsittelemään niin hiilhydraatit, proteiinit kuin rasvatkin mahdollisimman tehokkaasti. Epäiletkö, ettei ruokavaliosi sisällä riittävästi kaikkia näitä ravintoaineita? Acai-marja voi tuoda tehokkaan avun, jotta voit sanoa hyvästit puutostiloille!

Antioksidanttipitoiset Acai-marjat voivat luonnonmukaisesti tehostaa muistia ja keskittymiskykyä. Tutkimusten mukaan Acai-marjat vähentävät stressitekijöitä, jotka usein johtavat kognitiivisiin ongelmiin. Acai-marjojen sisältävät antioksidantit vaikuttavat suojelevan aivosoluja, joten ne voivat ylläpitää tervettä kognitiivista toimintaa. Acai-marjat sisältävät runsaasti eri antioksidantteja, joilla uskotaan olevan aivojen terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuten antosyaaneja, katekiinia, kversetiiniä ja resveratrolia.

Acai-jauhe ja Acai-kapselit ovat yksi WeightWorldin suosituimpia superfood-tuotteita, joiden avulla voit helposti ottaa nämä Amazonin terveyspommit osaksi jokapäiväistä ruokavaliotasi.

Kuten kohtuukäytetty punaviini, Acai-marja voi tasapainottaa ja alentaa kolesterolitasoja. Tämä johtuu marjojen sisältämästä korkeasta antioksidanttipitoisuudesta. Acai-marjat voivat myös suojella kehoa haitallisilta organismeilta. Acai-marjoja käytetään yleisesti suojaamaan kehoa bakteereilta. Acai-marjojen käyttö osana terveellistä elämäntapaa voi myös auttaa sinua pudottamaan painoa ja tuntemaan olosi kevyemmäksi!

Acai-lisäravinteet

Acai-marjojen lisääminen ruokavalioon voi hyödyttää terveyttä monin tavoin. Nämä herkulliset marjat tarjoavat elimistöllesi runsaasti tärkeitä antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita - ne on pakattu täyteen kaikkea hyvää! Ongelma on vain, että marjoja tulisi syödä mahdottomia määriä, jotta niistä saisi kaiken irti. Onneksi on olemassa monenlaisia Acai-valmisteita, jotka on kehitetty tarjoamaan tämän superfoodin voimakkaat terveysvaikutukset mahdollisimman tehokkaassa muodossa. Kätevät Acai-marjakapselit sekä Acai-jauhe sisältävät näiden marjojen ravintoaineet ja suotuisat terveysvaikutukset helppokäyttöisessä muodossa, jotta sinun ei tarvitse syödä kilokaupalla kalliita marjoja!

Acai-jauhe on erittäin kätevä valmiste, koska sitä voi nopeasti ja vaivattomasti lisätä esimerkiksi smoothieen, mehuun tai jopa aamupuuroon. Näin voit nauttia superfoodin terveysvaikutuksista ilman minkäänlaista vaivannäköä. Acai-jauhe soveltuu jopa kauneudenhoitoon - voit valmistaa siitä kasvonaamioita ja helliä ihoa luonnonmukaisesti! Sisältämiensä antioksidanttien ansiosta Acai-öljyä käytetään yleisesti esimerkiksi ryppyvoiteissa ja muissa ihonhoitotuotteissa, mutta yhtä hyvin voit valmistaa ylelliset hoitotuotteet kotona, kun käytössäsi on WeightWorldin ensiluokkainen Acai-jauhe!

Kun ostat Acai-lisäravinteita WeightWorldista, voit olla varma siitä, että ne on valmistettu korkealuokkaisista, puhtaista ja luonnollisista ainesosista. Tehokkaimpien mahdollisten lopputulosten saavuttamiseksi on suositeltavaa nauttia Acai-jauhe tai Acai-kapselit osana terveellistä ruokavaliota ja säännöllisen liikunnan yhteydessä. Acai-lisäravinne voi antaa arkeen kaipaamaasi lisäpotkua!

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.