• klarna
  Luotettavat maksutavat

  Klarna, verkkopankkimaksu & pankkikortit

 • Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksiin

  Ennen klo 18 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä

 • Rahat Takaisin-takuu

  Koskee valittuja tuotteita

Kuvaava kuva kategoriaan Baobab

Baobab

Baobab on varsinainen luonnon oma terveyspommi, sillä se on täynnä C-vitamiinia, kalsiumia ja antioksidantteja. Lisäksi se sisältää painostaan lähes 50 % kuituja. Ravinteikas Baobab voi muun muassa tarjota lisää energiaa ja vähentää uupumuksen tunnetta, parantaa keskittymiskykyä sekä nopeuttaa urheilusta palautumista. Lisäksi tämä superfood tarjoaa sinulle luonnollisen tavan saavuttaa terve ja hehkuva iho!
baobab hedelmä

Mitä on Baobab?

Baobab eli apinanleipäpuu tunnetaan ympäri maailmaa useilla nimillä, joista tunnetuin lienee “Elämän puu”, eikä turhaan. Se tarjoaa suojaa, vaatteita, ruokaa ja vettä ihmisille ja eläimille ympäri Afrikkaa. Apinanleipäpuut voidaan tunnistaa niiden paisuneista rungoista, joita hyödynnetään muun muassa kankaiden ja köysien valmistamiseen. Baobabpuun ontto runko voi varastoida massiivisia määriä vettä selviytyäkseen kausiluonteisesta kuivuudesta. Puun suurikokoiset hedelmät, herkulliset palkokasvit tunnetaan myös “apinanleipänä” ja ne sisältävät runsaasti elimistölle arvokkaita ravintoaineita, kuten C-vitamiinia. Perinteisesti muinaiset egyptiläiset käyttivät baobabia punataudin ja haavojen hoitoon. Useiden sukupolvien ajan Afrikassa baobabia on hyödynnetty laskemaan kuumetta sekä esimerkiksi ripulin ja isorokko-oireiden torjumiseen.

Tämä superfood tarjoaa luonnollisen tavan saavuttaa terve ja hehkuva iho. Baobab on täynnä vitamiineja, kalsiumia, antioksidantteja ja kuituja, eikä se sisällä lähes lainkaan rasvaa. Apinanleipäpuun lehtiä käytetään maailmalla yleisesti sekä mausteena ruoanlaitossa että rohdoskäytössä. Suurin osa tämän superhedelmän terveyttä tukevista hyödyistä uskotaan johtuvan suurelta osin sen epätavallisen korkeista ravintoainepitoisuuksista.

baobab ravintosisältö

Baobab-hedelmän terveysvaikutukset

Tämä superhedelmä ei lakkaa hämmästyttämästä; sen hedelmälihaa, lehtiä, kuorta, juuria, siemeniä ja öljyä käytetään laajasti erilaisten sairauksien torjumiseen.

 • Hedelmällä on osoitettu olevan voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat edelleen lisätä tämän superhedelmän iholle suotuisia vaikutuksia.
 • Korkea kuitupitoisuus ja Baobabin verensokeria tasapainottava ominaisuus voivat edistää laihtumista
 • Voi vähentää urheilun jälkeistä lihasarkuutta
 • Auttaa pitämään sydämen ja verenkiertojärjestelmän terveinä
 • Voi auttaa suojaamaan maksaa vaurioilta
 • Sisältää runsaasti mineraaleja, jotka tukevat elimistön normaalia toimintaa

Koska Baobabin saatavuus on Suomessa vähäistä, voit saada hedelmän lukuisat terveyshyödyt kätevästi kuivattuna jauhemuodossa. Jo teelusikallinen päivässä tarjoaa sinulle tämän superhedelmän parhaat ominaisuudet.

Baobab laihdutuksessa ja painonhallinnassa

Kuten nyt tiedämme, baobab omaa erittäin korkean kuitupitoisuuden, joka on sen yksi parhaista painonhallintaa tukevista ominaisuuksista. Baobabin sisältämästä kuidusta suuri osa on liukenevaa, mikä tukee ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja auttaa poistamaan myrkkyjä ja elimistölle haitallisia kuona-aineita kehosta. Se auttaa kehoa hajottamaan ja käsittelemään elintarvikkeita tehokkaammin ja estämään ruoansulatusjärjestelmän ylikuormituksen aiheuttamaa turvotusta. Hedelmän liukoinen kuitu auttaa aineenvaihduntaa toimimaan tehokkaasti. Lisäämällä tämän superhedelmän osaksi monipuolista ruokavaliotasi voit mahdollisesti polttaa enemmän kaloreita täysin vaivattomasti.

baobab oksa ja hedelmä

Miltä Baobab maistuu?

Herkullisen Baobab-hedelmän maku on sitruksinen, kevyt ja hienostunut, ja se sulautuu loistavasti yhteen muiden hedelmien kanssa, mikä tekee siitä mainion lisän esimerkiksi päivittäisen aamu-smoothien joukkoon. Baobab-jauheen maku on kirpeän pähkinäinen.

Baobabin käyttö

Vaikket pääsisi käsiksi tuoreeseen baobab-hedelmään, ei hätää, sillä tätä superfoodia voit hyvin hyödyntää myös jauhemuodossa. Voit löytää baobabia myös välipalapatukoista tai valmiista smoothie-valmisteista. Baobab-jauhetta voi hyödyntää kätevästi esimerkiksi pirtelön raaka-aineena marjojen, vaniljan ja suklaan kera. Se sopii mainiosti myös maustamattoman jogurtin ja puuron joukkoon. Voit ripotella sitä rahkan tai viilin joukkoon. Kokeile myös leivontaan tuomaan makeutta ja eksoottista aromia.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.