ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN

Chlorella

Chlorella-levä on useiden lisäravinteiden raaka-aineeksi päätynyt ainesosa, jonka ensisijainen tehtävä on huolehtia immuunijärjestelmän normaalista toiminnasta, ja poistaa elimistön kuona-aineita. Chlorella on ympyränmuotoinen leväkasvi, jonka halkaisija on noin 2—10 cm. Chlorella sitoo soluihinsa runsaan määrän lehtivihreää, ja sen suosio perustuukin sen tarjoamaan ravintosisältöön. Tämä leväkasvi sisältää muun muassa proteiineja (60%), terveellisiä rasvoja, kuituja, klorofyllia, vitamiineja (etenkin C-, B- ja E-ryhmän vitamiinit), sekä erilaisia mineraaleja ja rautaa.

Chlorella erottuu muista leväkasveista nopean kasvuvauhtinsa vuoksi, sillä se pystyy jopa nelinkertaistamaan kokonsa vuorokauden aikana. Itse asiassa chlorellaa sisältävien lisäravinteiden suosio perustuu osittain juuri tähän nopeaan kasvuun. Chlorella tunnetaan ympäri maailmaa ennen kaikkea sen immuunijärjestelmää vahvistavista ominaisuuksista. Lisäksi se voi muun muassa nostaa energiatasoja, puhdistaa elimistöä ja tukea rasva-aineenvaihdunnan toimintaa. Monipuolisten ravintoarvojensa ja lukuisten hyötyjensä ansiosta Chlorella on loistava lisä päivittäiseen ruokavalioon!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä on chlorella?

Chlorella-levä on ravintolisien raaka-aineeksi päätynyt ihmeaine, joka ensisijaisesti parantaa immuunijärjestelmää poistaen kuona-aineita elimistöstä. Kyseessä on ympyränmuotoinen leväkasvi, joka on halkaisijaltaan noin 2—10 ?m ja sitoo lukuisiin soluihinsa valtavan määrän lehtivihreää. Chlorellan suosio perustuu etenkin sen ravintosisältöön, sillä tämä leväkasvi sisältää muun muassa proteiineja (60%), terveellisiä rasvoja, kuituja, klorofyllia, vitamiineja (etenkin C-, B- ja E-ryhmän vitamiinit) sekä erilaisia mineraaleja sekä rautaa.

Chlorella (C.G.F. (Chlorella Growth Factor)) erottuu edukseen kaikista muista leväkasveista nopean kasvuvauhtinsa vuoksi; chlorella pystyy jopa nelinkertaistamaan kokonsa joka vuorokausi, mikä tekee levästä maailman nopeimmin kasvavan tunnetun kasvin. Itse asiassa chlorellaa sisältävien ravintolisien vaikutus perustuu osaltaan juuri tähän nopeaan kasvuun.

Chlorellan käyttö maailmanlaajuisesti

Chlorella - tämä 1800-luvun lopussa löydetty levä tunnetaan laajasti ympäri maailmaa ravinnonlähteenä, jonka positiiviset terveysvaikutukset immuunijärjestelmään ovat huomattavia. Näiden levävalmisteiden käyttö on yleistä etenkin Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa. Suuri osa tämän hetken markkinoiden chlorellasta on peräisin makeista Japanin ja Taiwanin vesistöistä, jonka jälkeen levästä jalostetaan pääasiassa erilaisia nestemäisiä tiivisteitä, chlorella-jauheita sekä ravintolisiä etenkin chlorella-tablettien muodossa. Chlorellan löytämisestä tähän päivään valmiste lienee auttanut miljoonia ihmisiä parantamaan ja ylläpitämään terveyttään. Lisäksi chlorella on vakuuttanut maailmanlaajuisesti useita terveys- ja lääketieteen alojen ammattilaisia ja tutkijoita.

Chlorellan terveysvaikutukset

Chlorellaa käytetään yleisimmin parantamaan immuunijärjestelmää. Tämä perustuu chlorellan sisältämiin klorofylliin, chlorellan vitamiineihin, hivenaineisiin ja C.G.F:n, jotka yhdessä vahvistavat elimistön immuunivastetta. Lisäksi tämä räjähdysmäisesti kasvava leväkasvi nopeuttaa solujen kasvua huomattavasti.

Lisäksi chlorella lisää vatsan edullisten lactobasilius-bakteerien määrää jopa nelinkertaisesti. Lactobasilius on terveyden kannalta erittäin tärkeä bakteeri, ja kyseisen bakteerin bakteeritasoja elimistössä kasvattaessaan chlorella parantaa immuunijärjestelmää kokonaisvaltaisesti. Näin ollen kehon kyky taistella vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan paranee. Lisäksi chlorellan vaikutukset kudoksiin ovat suotuisat: valmisteen nauttiminen nopeuttaa kudosten uusiutumista ja rakentumista.

Immuunijärjestelmän vahvistuminen puolestaan vahvistaa elimistön kykyä taistella erilaisia sairauksia sekä taudinaiheuttajia vastaan. Tämä perustuu etenkin immuunijärjestelmän vahvistumisen seurauksena tapahtuneeseen albuuminitasojen kasvuun elimistössä, jolloin valmius taistella etenkin sairauksia, kuten diabetes, niveltulehdus, haimatulehdus, kirroosi, hepatiitti, anemia ja erilaiset sklerroosit parantuu. Lisäksi aterian yhteydessä nautittu chlorella auttaa lievittämään pahoinvointia.

Valmiste auttaa myös tehostamaan aineenvaihduntaa, sillä chlorella muun muassa edistää suolen toimintaa normalisoiden aineenvaihduntaa, joka ei syystä tai toisesta toimi odotetulla tai optimaalisella tavalla. Tämä perustuu chlorellan kasvua stimuloiviin ominaisuuksiin: punasolujen muodostuminen tehostuu niin, että ravinteet imeytyvät paremmin, jolloin elimistö saa hyödynnettyä niistä optimaalisen määrän tarvittavia aineita.

Chlorellan on havaittu omaavan myös elimistöä puhdistavia ominaisuuksia; oli kyseessä sitten myrkky, kuten ydinlaskeuma tai elimistön hieman vaarattomammat kuona-aineet. Tämä perustuu chlorellan soluseinän kykyyn absorboida myrkkyjä ruoansulatuskanavasta, jolloin haitalliset aineet poistuvat valmisteen mukana elimistöstä luonnollisesti. Chlorellaa on hyödynnetty ääriolosuhteissa, kuten Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden vaikutusalueella: tätä ihmeellistä levävalmistettä käytettiin onnettomuuden seurauksena ympäristöön vapautuneiden myrkkyjen, kuten uraanin, kadmiumin ja elohopean elimistöstä poistamiseen. Samalla tavalla chlorella sitoo itseensä myös elimistön toimintaa häiritseviä kuona-aineita, joiden vaikutuksia terveyteen pitkällä aikavälillä on vaikea arvioida.

Chlorellan elimistöä puhdistavat vaikutukset ja tehokkuus on ajoittain rinnastettu jopa kelataatiohoitoon. Kelataatiohoito on kelataatioon perustuva suonensisäinen hoitomuoto, jossa kelatoivia aineita, eli luonnollisia ja synteettisiä haitallisiin metalli-ioneihin yhdistyviä aineita, jotka muuttavat haitalliset aineet turvallisiksi yhdisteiksi lisätään verenkiertoon tiputuksessa niin, että elimistö kykenee poistamaan sen toiminnan kannalta haitallisia kuona-aineita ja jopa myrkkyjä. Chlorellan vaikutukset elimistössä ovat samankaltaiset, mutta sillä erotuksella, että tässä tapauksessa “kelataatiohoito” onnistuu suun kautta eikä tiputusta tai sairaalaympäristöä tarvita. Helppoa, eikö vain?

Mikäli etsit luonnollista helpotusta ikääntymisen oireisiin, ovat chlorellavalmisteet erittäin varteenotettava vaihtoehto. Tutkimusten mukaan chlorellajauheen tai tablettien käyttäjät ovat omaan kokemukseen perustuen huomanneet positiivisia vaikutuksia niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. Ulkoiseen hyvinvointiin chlorella vaikuttaa etenkin kasvojen alueen ihon ja silmän ympäryksien ikääntymisen merkkejä vähentämällä. Chlorellan myönteiset vaikutukset ikääntyvään ihoon näkyvät myös etenkin käsien alueella ja koko vartalon iholla. Tämä perustuu chlorellan sisältämiin nukleiinihappoihin, joiden alunperin vähäinen määrä elimistössä chlorellan nauttimisen myötä kasvaa.

Chlorellan myönteiset terveysvaikutukset elimistössä edesauttavat niin ikään kolesterolin ja verenpaineen pysymistä aisoissa - itse asiassa tämä valmiste laski käyttäjien verenpainetta noin 50% tapauksista. Yllättävin chlorellan sovellus lienee usko tai älä - krapulan karkoittajana. chlorellan väitetään nimittäin ehkäisevän jopa 96% krapulan oireista, sillä tämä levävalmiste tukee sekä maksan toimintaa, että sen puhdistumista. Lusikallinen chlorellaa viherjauheen muodossa ennen uloslähtöä esimerkiksi vihersmoothieen sekoitettuna takaa, että myös seuraavana päivänä olo on hyvä.

Chlorellan kokonaisvaltaiset positiiviset vaikutukset edistävät myös aivojen toimintaa. Etenkin chlorellan kudoksia uusivat vaikutukset ovat osoittautuneet potentiaaliseksi hoitotavaksi vaikeissa sairauksissa, kuten Alzheimerin- ja Parkinsonin tauti, joissa hermokudokset ovat laajalti tuhoutuneet ja vaurioituneet. On myös muistettava, että fyysinen terveys kulkee käsi kädessä henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin kanssa. Kun elimistö toimii odotetulla tavalla ja sairastelu vähenee vahvistuneen immuunijärjestelmän seurauksena, myös mieli pysyy valoisana ja virkeänä!

Chlorella painonpudotuksen apuna

Ylipaino on terveysongelmana yleinen, mutta suhteellisen helposti korjattava. Painonpudotuksen perustan muodostaa kehon tasapainossa olevat toiminnot, oikeanlainen ja oikein annosteltu ravinto ja toimiva kuonanpoisto. Chlorella on valttikortti laihdutuksessa juuri niiden ominaisuuksiensa vuoksi, jotka auttavat palauttamaan elimistön normaalitasapainon, joka on painonpudotuksen perusta. Chlorella-tabletit eivät siis ole oikotie onneen - painonpudotus vaatii aina työtä, ja chlorellavalmisteet ovat siihen yksi työkalu yhdessä oikeanlaisen ravinnon ja liikunnan kanssa.

Etenkin chlorellan suolistoa puhdistava vaikutus edistää painonpudotusta: puhdas ja tehokkaasti toimiva suolisto, jota kuona-aineet eivät kuormita, on yksi painonpudotuksen kulmakivistä. Lisäksi painonpudottaja saattaa päästä samalla eroon muutamista ikävistä vatsanalueen vaivoista, kuten ummetus ja turvotus.

Toinen painonpudotusta edistävä chlorellan vaikutus on sen sisältämät ravinteet: kun keho saa tarvitsemansa ravintoaineet, päästään ajan kanssa tilanteeseen, jossa ahmimisen tarve vähenee. Ravintoainerikas chlorella saattaa siis pitkällä tähtäimellä olla apu syöpöttelyn lopettamiseen.

Varsinkin chlorellan käytön seurauksena saavutettu yleinen terveystaso ja hyvinvoiva vatsa tukee painonpudotusprosessia. Kun kroppa on terve, riittää energiaa myös liikakiloista eroon pyristelyyn. Chlorella nautittuna tasapainoisten ja terveellisten aterioiden yhteydessä on todettu erittäin toimivaksi painonpudotusmetodiksi. Tämä yhdistelmä edesauttaa etenkin makeanhimon laantumista, sillä aikaansaatu kylläisyyden tunne vie mielihalut mennessään. Yksi chlorellan merkittävimmistä vaikutuksista onkin juuri nälän tunteen kontrollointi, joka chlorellan tapauksessa perustuu korkeisiin fenyylialaniinipitoisuuksiin.

Valitse chlorella painonpudotuksen tueksi, mikäli haluat laihtua kuormittamatta elimistöäsi ylettömästi. Chlorellan nauttiminen ruokailun yhteydessä varmistaa, että laihduttaja saa tarvittavat ravinteet ja välttyy ikäviltä painonpudotuksen mahdollisilta sivuoireilta, kuten puutostilat, heikko olo ja pahoinvointi.

Chlorellan sivuvaikutukset

Chlorellan annostelu kannattaa aloittaa asteittain, jotta vältytään mahdolliselta ikävältä sivuoireelta - ripulilta. Lisäksi valmisteen käytön alkuvaiheissa chlorellan käyttö saattaa aiheuttaa joillakin käyttäjillä ihoon näppylöitä, josta ei kannata huolestua, sillä kyseessä on luonnollinen seuraus elimistön kuona-aineiden poistumisesta. Nämä näppylät ovat siis itse asiassa merkki siitä, että chlorella toimii, ja lisäksi ne katoavat pian.

Kenelle chlorella sopii?

Chlorella on erinomainen vaihtoehto niille, jotka epäilevät päivittäisen vihreiden vihannesten kulutuksen olevan liian vähäistä. Kyseessä on erinomainen ravintolisä, joka hellii elimistöä erilaisilla ravintoaineilla ja klorofylilla samalla emäksöiden kehon pH-tasapainon normaalille tasolle. Chlorella on harmiton ravintolisä ja superfood, joka auttaa monenlaisiin vaivoihin. Chlorellan positiiviset vaikutukset terveyteesi tulevat oikeasti ilmi vasta, kun testaat valmistetta henkilökohtaisesti.

Chlorella-valmisteiden annostelu

Chlorellan annostelu on luonnollisesti tapauskohtaista, mutta yleisin päivittäinen annos lienee kolme grammaa. Ensisijaisesti oikea annos kannattaa arvioida valmisteen ohjeen mukaisesti, sillä myös hieman korkeammat annokset, kuten 5-7 grammaa päivässä on suhteellisen yleistä, sillä jo näin pieni annosmäärän kasvu voi vaikuttaa terveyteen jo merkittävästi.

Valmisteen käyttöä aloittaessa annosmäärän asteittainen nostaminen on erittäin yleistä, kunnes päädytään lopulta standardiannokseen, jossa pysytään ja joka on yleisesti esimerkiksi 4 grammaa päivässä. Tämä perustuu ikävän sivuvaikutuksen, ripulin, välttämiseen.

Chlorellaa on hyvä nauttia ruokailun yhteydessä tai vaihtoehtoisesti voit sekoittaa chlorella-leväjauhetta esimerkiksi smoothieen, sillä yksinään nautittuna valmisteen maku saattaa yllättää. Sitä ei kannata kuitenkaan säikähtää - kyseessä on kuitenkin luonnon oma valmiste ilman ylimääräisiä makeutusaineita.

Tulevaisuus ja uskottavuus

Chlorellaa on pidetty ihmeaineena jo vuosikymmeniä, mutta vasta viime aikojen tutkimukset ovat pystyneet osoittamaan todeksi tämän levävalmisteen positiiviset terveysvaikutukset samalla löytäen niitä rutkasti lisää. Chlorellaan perehtyminen mikrotasolla on osaltaan myös yllättänyt tutkijat: tämä runsaasti lehtivihreää sisältävä levä sulkee sisäänsä DNA- ja RNA-tasolla valtavasti sellaista informaatiota, joka edistää kasvua ja kudosten uusiutumista, eikä sen teho ole verrattavissa mihinkään tunnettuun ruoka-aineeseen puhumattakaan siitä, että se pitää käyttäjänsä ruoansulatuksen iskussa sekä suoliston kuona-aineista vapaana.

Lisäksi useat terveys- ja lääketieteen alan ammattilaiset vannovat valmisteen nimeen sekä Suomessa, että ulkomailla. Muun muassa suomalaisessa perinteisessä “Kivennäisaineiden ja vitamiinien merkityksestä” opuksessa toinen kirjoittaja, Sylvi Soini toteaa, että “Terveet elämäntavat kuuluvat chlorellan ohella itsestään selviin asioihin”, mikä tiivistänee chlorellan potentiaalin yleistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen. Ulkomailla chlorellan kannattajaksi on leimaantunut etenkin kalifornialainen Tri David Steenblock, joka on kirjoittanut ja luennoinut chlorellan terveysvaikutuksista jo vuosia. Steenblock on erityisen kiinnostunut etenkin valmisteen kyvystä poistaa myrkkyjä ja kuona-aineita elimistöstä.

Chlorellan ja siitä jalostettujen valmisteiden kannattajajoukko jakaantuu jo jokaiselle mantereelle, ja koostuu sekä useista alan asiantuntijoista, että päivittäisistä ja tyytyväisistä käyttäjistä, joiden terveyttä ja elämänlaatua tämä ihmelevä on aidosti parantanut. Miksi emme siis toivottaisi sitä tervetulleeksi myös tänne Pohjolaan?

Chlorellan vaikutukset sinun hyvinvointiisi voi selvittää ainoastaan yhdellä tavalla - valmistetta kokeilemalla. Mitä vielä odotat?

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.