Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Glukomannaani

Glukomannaani on Konjak-nimisestä kasvista saatava ravintokuitu, joka voi tarjota hyötyä laihdutukseen sekä painonhallintaan. Glucomannan-kuitu kykenee imemään itseensä vettä moninkertaisesti omaan painoonsa nähden, joten jo pienikin määrä glukomannaania täyttää vatsaa tehokkaasti, jättäen pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Konjak-juuri sisältää 40% glucomannan-kuitua, ja Aasiassa kasvi tunnetaankin dieetillä olevien parhaana ystävänä. 100 grammaa Konjak-juurta sisältää ainoastaan noin 6 kilokaloria, mutta täyttää vatsaa tehokkaasti!

Glukomannaani on ravintokuitu, jolla on luonnollisesti tehostava vaikutus ruoansulatuksen toimintaan. Tämä voi jo osaltaan helpottaa painonpudotusta. Lisäksi runsaskuituinen ruokavalio on terveellinen, sillä kuidut tukevat ruoansulatusjärjestelmän toimintaa, ja voivat samalla auttaa ehkäisemään erilaisia suoliston ongelmia, kuten esimerkiksi turvotusta. Tutustu WeightWorldin tuotevalikoimaan, ja tilaa laadukkaat lisäravinteet käyttöösi jo tänään!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Ei hakutuloksia
Emme valitettavasti löytäneet yhtään tuotetta käyttämilläsi suodattimilla. Ole hyvä nollaa suodattimet ja yritä rajata hakua uudelleen

Mitä on Glukomannaani?

Glukomannaani on Konjak-nimisestä kasvista saatava ravintokuitu, joka voi tukea tehokkaasti painonhallintaa. Glucomannan-kuidun tehokkuus perustuu siihen, että se imee itseensä vettä moninkertaisesti oman painonsa verran. Näin pienikin määrä glukomannaania täyttää vatsaa merkittävästi ja antaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Konjak-juuri sisältää 40% glucomannan-kuitua, minkä ansiosta kasvi tunnetaan Aasiassa dieetillä olevien parhaana ystävänä. 100 grammaa Konjak-juurta sisältää vain noin 6 kilokaloria, mutta täyttää silti vatsaa tehokkaasti! Kylläisyyden tunteen lisäksi Konjak tarjoaa muitakin suotuisia terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan se säätelee verensokeritasoa ja vähentää “pahaa” kolesterolia.

Konjak (Amorphopallus konjac), joka tunnetaan myös muun muassa nimillä elefanttijamssi, paholaisenkieli ja voodoo-lilja, on Aasiasta peräisin oleva kasvi. Suomenkieliseltä nimeltään kasvi on “mukulapökkövehka”, mutta lämpimiä oloja vaativaa Konjakia ei pystytä Suomessa viljelemään. Aasiassa Konjak-juuri on tunnettu painonhallintaa edistävistä vaikutuksistaan jo vuosisatoja.

Konjakin tehokkuus perustuu sen sisältämään Glucomannan-kuituun. Konjak-juuri sisältää runsaasti glucomannania, joka voidaan erotella ja käyttää monenlaisten elintarvikkeiden valmistukseen. Glucomannan-laihdutusvalmisteen lisäksi sitä käytetään esimerkiksi ruokien lisäaineena - se on luonnonmukainen emulgaattori ja sakeutusaine, joka merkitään E-numerolla E425-ii. Glukomannaanin käyttö lisäaineena perustuu sen huikeaan imukykyisyyten. Jos Glukomannaani-kapselin pudottaa pieneen vesilasiin, koko lasin sisältö muuttuu sitkeäksi geeliksi. Glukomannaani on yksi viskoottisimpia tunnettuja ravintokuituja. Tähän perustuu luonnollisesti myös sen laihdutusta tukeva vaikutus. Samalla tavalla kuin vesi muuttuu lasissa paksuksi, nielaistu Konjak-kapseli muodostaa vatsalaukussa kylläisyyden tunnetta antavan geelin.

Japanissa glukomannaania on pitkään käytetty esimerkiksi nuudelien ja hyytelön raaka-aineena - siellä julkaistiin jo vuonna 1846 suursuosioon noussut keittokirja “Konnyaku Hyakusen” eli “100 Konjak-reseptiä”. Sana konjak tuleekin suoraan japanin kielen samaa tarkoittavasta sanasta “konnyaku”. Konjakia tuotiin ensimmäistä kertaa Japaniin 500-luvulla, jolloin sitä alettiin käyttää lääkinnällisenä kasvina. Konjakin käytöllä on siis Japanissa noin 1,500 vuoden historia! Glukomannaani ei siellä ole ainoastaan laihduttajien käyttämä elintarvike vaan myös yleinen raaka-aine esimerkiksi perinteisessä oden-muhennoksessa. Lounais-Kiinassa sitä puolestaan käytetään joskus tofun korvikkeena. Aasiassa onkin tiedetty jo pitkään, että konjak on laihduttajille sopiva tuote, ja konjak-nuudeleita pidetään “dieettinuudeleina”. Konjak-nuudeleita kutsutaan myös nimellä shirataki tai ito-konnyaku. Viime aikoina konjak-juuri on vihdoin noussut suosioon länsimaissakin, kun sen voimakkaat painonhallintaa tukevat vaikutukset ovat tulleet tutummiksi.

Glukomannaani on suosittu ainesosa ruoanlaitossa, mutta sen koostumus ja maku eivät miellytä kaikkia - varsinkin konjak-nuudelit voivat osoittautua hankalasti käsiteltäväksi ainesosaksi, kun niitä kokeilee ensimmäisen kerran. Glucomannan-kuitu on lähes hyytelömäisen sitkeää, ja siinä on luonnostaan voimakas kumimainen haju. Tästä aromista voi päästä eroon, kun konjakia paistetaan ja keitetään, mutta sen käsitteleminen on vaivalloista. Hyvin käsiteltynä glukomannaanin haju häviää ja siitä tulee neutraalin makuista - tällöin se imee tehokkaasti itseensä makua esimerkiksi kastikkeista. Koska glukomannaanin valmistaminen on melko vaivalloista, moni laihduttaja voi ilahtua tiedosta, että markkinoilla on myös käteviä Konjak-laihdutusvalmisteita. Glucomannan-kapselit voivat tarjota kaikki konjak-juuren painonhallintaa tukevat vaikutukset ilman vaivalloista Konjak-pohjaisten elintarvikkeiden käsittelyä. Vain 3 gramman päivittäinen annos Glucomannan-kuitua voi tuoda elintaparemonttiin kauan kaivattua lisäpotkua!

Miten Glukomannaani auttaa painonhallinnassa?

Glukomannaani-laihdutusvalmisteiden teho perustuu sen sisältämään luonnolliseen ravintokuituun. Kun glukomannaani-kapselit otetaan veden kera, ne turpoavat vatsassa jopa 300 kertaa alkuperäistä painoaan suuremmiksi. Kapselien laajeneminen vatsassa saa aikaan pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. On tärkeää ottaa glukomannaani-laihdutusvalmisteita aina runsaan vesimäärän kera, koska muuten niiden teho heikkenee. EFSAn tutkimusten mukaan optimaalinen päiväannos glucomannan-kuitua laihdutuksen kannalta on 3 grammaa päivässä. Glucomannaani-kapselit kannattaa nauttia noin puoli tuntia ennen aterioita ja juoda kyytipojaksi reilun kokoinen vesilasillinen tai kaksi.

Kun käytät Konjak-laihdutusvalmistetta ennen ateriaa, sinun on helpompi hallita annoskokoa, koska vatsaan ehtinyt ravintokuitu on jo vähentänyt nälän tunnetta. Näin voit syödä aterioilla pienemmän määrän ruokaa ja tuntea silti olosi yhtä kylläiseksi kuin ennenkin. On tärkeä tietää, että Glukomannaani ei itsessään aiheuta painon putoamista - jos käytät Konjak-laihdutusvalmisteita, mutta syöt siitä huolimatta valtavia annoskokoja raskasta ruokaa, ei tuotteella ole automaattisesti laihduttavaa vaikutusta. Konjak-valmisteiden toimintaperiaate on, että niiden avulla voit helpommin noudattaa vähäenergistä ruokavaliota tuntematta oloasi nälkäiseksi tai huonovointiseksi.

Glucomannan-kuitu ei siis ole mikään taika-aine, vaan sitä tulee käyttää kestävän elämäntapamuutoksen työkaluna. Se voi kuitenkin merkittävästi helpottaa tätä prosessia, joka on monilla iänikuinen laihduttamisen kompastuskivi! Konjakin avulla voit helpommin päästä vihdoinkin kiloista eroon ja myös saada ne pysymään poissa, kunhan käytät valmistetta oikeaoppisesti osana tasapainoista ruokavaliota. Konjak ei sovellu pääasialliseksi ravinnon lähteeksi, koska se ei Glucomannan-kuidun lisäksi sisällä juurikaan muita ravintoaineita. Konjakin energiapitoisuus on erittäin alhainen: 100 grammaa Konjak-juurta sisältää vaivaiset 6 kilokaloria. Näin ollen glukomannaania ei tule käyttää ateriankorvikkeena, koska siitä ei saa riittävästi elintärkeitä ravintoaineita kuten rasvoja ja proteiinia.

Näin Konjak käytännössä tehostaa painonpudotusta:

  • Se sisältää erittäin vähän energiaa (vain noin 60 kilokaloria kokonaisessa kilogrammassa!)
  • Se imee itseensä vettä ja muodostaa vatsalaukussa geelin, joka antaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Näin voit syödä pienempiä annoskokoja tuntematta silti itseäsi nälkäiseksi.
  • Se hidastaa vatsan tyhjenemistä, jolloin kylläisyyden tunne on pitkäkestoisempi. Näin Konjak myös edistää ruoansulatusjärjestelmän normaalia toimintaa.
  • Konjak vähentää proteiinien ja rasvojen imeytymistä, kuten muutkin vesiliukoiset ravintokuidut.

Konjak imee itseensä vettä ja antaa sinulle näin täyteyden tunteen, joka auttaa ehkäisemään ylensyömistä ja naposteluhimoa. Muutkin vesiliukoiset ravintokuidut toimivat samalla periaatteella, mutta Konjak on ylivoimaisen tehokas, koska sen viskositeetti on niin suuri. Tämän ominaisuuden vuoksi glukomannaani soveltuu erinomaisesti laihduttajille. Yhdistettynä vähäenergiseen ruokavalioon se auttaa tutkimusten mukaan tehostamaan painonpudotusta.

Toimiiko se todella?

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on hyväksynyt Glukomannaanin painonpudotusta tukevan vaikutuksen. EFSAn mukaan tieteelliset tutkimukset osoittavat, että 3 gramman päiväannos glucomannan-kuitua yhdistettynä vähäenergiseen ruokavalioon ovat yhteydessä painon vähenemiseen. EFSAn lausunnon mukaan Glucomannan-kuidun käyttö yhdistettynä vähäenergiseen ruokavalioon voi tehostaa painonpudotusta jopa 60%. Konjakin tarkoituksena on auttaa sen käyttäjiä siirtymään kohti pienempiä annoskokoja ja terveellisempiä elämäntapoja. Kyseessä ei siis ole mikään ihmedieetti, vaan luonnonmukainen ja tehokas apukeino, kun yrität luopua ylisuurista annoksista ja epäterveellisistä välipaloista.

Konjakin laihdutusta tukeva vaikutus on todettu myös lukuisissa muissa tutkimuksissa. Jo vuonna 1984 julkaistu hoitotutkimus osoitti, että glucomannan-kuitua käyttäneen vertailuryhmän ylipainoiset henkilöt laihtuivat 8 viikon tutkimusjaksolla merkittävästi. Lisäksi “paha” LDL-kolesteroli alentui Konjakia käyttäneen vertailuryhmän jäsenillä. Vuonna 2005 julkaistu tutkimus osoitti, että ylipainoiset henkilöt, jotka käyttivät Konjakia osana ruokavaliotaan, laihtuivat enemmän kuin ylipainoiset henkilöt, jotka eivät käyttäneet glukomannaania. Vuonna 2008 puolestaan julkaistiin British Journal of Nutritionissa tutkimus, joka löysi merkittäviä eroja Glucomannan-ravintokuitua käyttävän vertailuryhmän ja muiden välillä. Hoitojakson aikana Konjak-laihdutusvalmistetta käyttävät potilaat laihtuivat keskimäärin 4,5 kiloa, kun taas potilaat, jotka eivät käyttäneet Konjakia, onnistuivat karistamaan vain 0,77 kiloa. Myös erot kolesterolitasoissa olivat merkittäviä vertailuryhmien välillä. Samana vuonna julkaistiin myös aiempia tutkimuksia analysoiva arvio, jonka lopputulos oli, että glukomannaanin käyttö johtaa painon putoamiseen, “huonon” kolesterolin laskuun ja verensokerin tasapainottumiseen - kunhan sitä käytetään osana tasapainoista ruokavaliota. Näin ollen Konjakin painonpudotusta tukevalla vaikutuksella on vahvaa tieteellistä perustaa.

Koska glukomannaani täyttää vatsaa ja antaa kylläisyyden tunnetta, se myös hillitsee ruokahalua, jolloin sinun on helpompi syödä vähemmän ruokaa kerralla. Konjak auttaa myös pitämään naposteluhimon kurissa aterioiden välissä, kun olo on tavallista kylläisempi. Näin Konjak-juuri tukee laihduttamista luonnollisesti ja tehokkaasti. On kuitenkin oleellisen tärkeää ymmärtää, ettei Konjak ole ihmeaine vaan työkalu, jonka avulla voit helpommin tehdä muutoksia elintavoissasi.

Glukomannaani säätelee verensokeria ja kolesterolia sekä tehostaa ruoansulatusta

Painonhallinnan tukemisen lisäksi Konjakilla on myös muita terveyttä edistäviä vaikutuksia. Vatsalaukun täyttämisen lisäksi Konjak esimerkiksi tukee normaalia kolesterolitasoa sekä ruoansulatuksen toimintaa. Koska glukomannaani on ravintokuitu, sillä on luonnollisesti tehostava vaikutus ruoansulatuksen toimintaan, mikä osaltaan myös helpottaa painonpudotusta. Runsaskuituinen ruokavalio on terveellinen, koska kuidut tukevat vatsan nopeaa toimintaa sekä ehkäisevät ruoansulatusjärjestelmän ongelmia, kuten turvotusta. Lisäksi Konjak voi ehkäistä ja hoitaa ummetusta. Konjakia kutsutaan japanin kielessä myös perinteisillä lempinimillä “i no houki” eli “vatsaluuta” sekä “onaka no sunaoroshi” eli “suoliston hiekanpoistaja”. Vaikka ihmiset eivät ennen vanhaan tienneet, miten glukomannaani tarkkaan ottaen toimii, he ymmärsivät sen voimakkaat suotuisat vaikutukset suoliston toimintaan. Nämä lempinimet antavat hyvän käsityksen siitä, millaisiin tarkoituksiin Konjak-juurta on perinteisesti käytetty, ja pitävät myös paikkansa!

Konjak myös ravitsee suoliston hyviä bakteereja sekä tehostaa butyraatti-nimisen rasvahapon tuotantoa. Butyraatin on tutkimuksissa osoitettu suojelevan suoliston terveyttä ja ehkäisevän rasvan kertymistä elimistöön. Hyvien suolistobakteerien ruokkiminen on myös tärkeää, koska ne edistävät ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Tutkimuksissa on myös saatu näyttöä siitä, että ihmisen suolistobakteereilla on yhteys siihen, onko hän lihava vai ei. Konjak-valmiste voi edistää hyvien suolistobakteerien esiintymistä, mikä voi omalla painollaan helpottaa normaalipainoon pääsemistä ja sen ylläpitämistä.

Konjakilla on todettu kolesterolitasoja laskeva vaikutus. Tutkimuksen mukaan glukomannaani vähentää kokonaiskolesterolin sekä LDL- eli “pahan kolesterolin” määrää veressä, mutta sillä ei ole vaikutusta HDL- eli “hyvään kolesteroliin”. Näin ollen Konjakia voidaan suositella myös heille, jotka kärsivät korkeasta kolesterolista. Konjak-juuri voi tuoda luonnollisen helpotuksen ilman sivuvaikutuksia! Kolesterolitasojen lisäksi Konjak laskee tutkimusten mukaan myös glukoosin sekä triglyseridien eli rasvahappoketjujen määrää veressä. Näin sen vaikutukset kokonaisterveyteen ovat moninkertaiset.

Koska Konjak auttaa säätelemään verensokeritasoja, siitä voi myös olla apua diabeteksen hallinnassa. Glucomannan-kuitu voi olla hyödyllinen verensokeritasojen alentamisessa. Tämä perustuu sen laajenemiseen vatsassa. Koska vatsaan syntyvä Glucomannan-geeli hidastaa vatsan tyhjenemistä, sokeri imeytyy hitaammin, jolloin verensokeritaso laskee. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen aterioiden jälkeen, jolloin verensokeri usein kohoaa nopeasti “piikkeinä” - Glucomannan-kuitu voi ehkäistä näiden glukoosipiikkien esiintymistä ja auttaa sen sijaan sokeria vapautumaan pidemmällä aikavälillä, jolloin tuloksena on tasaisempi ja pitkäkestoisempi verensokeritason nousu. Eräässä tutkimuksessa diabeetikot käyttivät Konjak-valmistetta 65 päivän ajan. Tutkimus osoitti, että Glucomannan vähensi selvästi hyperglykemian riskiä tasoittamalla veren glukoosipitoisuutta. Glucomannan ei korvaa kroonisen sairauden asianmukaista hoitoa, mutta siitä voi olla diabeetikoille hyötyä osana tasapainoista ruokavaliota.

Myös muille kuin diabeetikoille voi olla paljon hyötyä Konjakin verensokeria tasaavasta ominaisuudesta. Hiilihydraatit aiheuttavat kaikilla ihmisillä verensokeripiikkejä, joita taas seuraa verensokerin “romahdus” ja voimakas naposteluhimo. Verensokerin romahduksen jälkeen on erityisen hankalaa pysyä erossa makeista ja epäterveellisistä välipaloista. Kun täydennät hiilihydraattipitoisia aterioita Konjak-valmisteella, glukoosi vapautuu aterian jälkeen vereen hitaammin, jolloin voit välttyä makeanhimolta. Näin Konjak-laihdutusvalmiste tukee säännöllistä ruokailurytmiä ja auttaa sinua siirtymään jatkuvasta napostelusta kohti tasapainoisempia aterioita.

Miten käytän Glukomannaania?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että laihduttamista tukee parhaiten 3 gramman päiväannos Glucomannan-kuitua. Yleensä Konjak-kapselit otetaan 1 gramman kerta-annoksina kolmesti päivässä - tällöin Konjak-laihdutusvalmisteen vaikutus on tehokkain. Ajoitus on tärkeä, koska Konjakin ruokahalua hillitsevä teho perustuu sen laajenemiseen vatsassa. Jos otat esimerkiksi koko päivän Konjak-kapselit illalla ennen nukkumaanmenoa, ei valmisteen teho ole paras mahdollinen. Ihanteellisesti käytettynä Konjak vaikuttaa kehossa pitkäkestoisesti ennen aterioita ja niiden jälkeen. Kun otat Konjak-kapselin noin puoli tuntia ennen ateriaa, se täyttää vatsaa ja auttaa sinua tyydyttämään ruokahalusi pienemmällä annoskoolla. Ruokailun jälkeen Konjak puolestaan hidastaa glukoosin vapautumista, jolloin vältyt verensokeripiikiltä ja sen jälkeisen “romahduksen” aiheuttamalta naposteluhimolta.

Kun haluat käyttää glucomannaania, aloita ensin pienemmästä annoksesta ja katso, miten kehosi reagoi. Glukomannan-kuidulla ei ole varsinaisesti sivuvaikutuksia, mutta jos suolistosi terveys on heikko, sen sisältämä kuitu saattaa aiheuttaa aluksi vatsavaivoja. Tällöin kannattaa ensin totutella Konjakiin pienemmällä annoksella ja suurentaa asteittain annosta yleisesti suositeltuun 3 gramman päiväannokseen.

Muista aina juoda runsaasti vettä glukomannaani-valmisteen kanssa. Konjak on voimakkaan vesiliukoinen eikä vaikuta tehokkaasti ilman vettä. Lisäksi Konjak-kapselit eivät välttämättä kulkeudu sulavasti vatsalaukkuun, jos niitä ei niellä nesteen kera - koska ne ovat luonnostaan niin viskoottisia, on erittäin tärkeää juoda runsaasti vettä niiden kyytipojaksi. Kuivana niellyt Konjak-kapselit saattavat pahimmassa tapauksessa juuttua kurkkuun. Kunhan otat kapselien kanssa vesilasillisen tai kaksi, tätä vaaraa ei ole. On kuitenkin hyvä tietää, että veden juominen on erittäin oleellista glukomannaanin käytön yhteydessä!

Kun haluat kokeilla Konjakia, sitä on saatavilla monissa eri muodoissa. Etenkin Japanissa Konjakista valmistetaan kaikenlaisia elintarvikkeita, joiden saatavuus ulkomailla voi tosin olla heikkoa. Yleisin glukomannaanipohjainen elintarvike ovat Konjak-nuudelit eli shirataki-nuudelit. Shirataki-nuudelit ovat sitkeitä ja pahanhajuisia: ne tulee keittää ja sen jälkeen paistaa kuivalla pannulla ennen käyttöä, jotta niiden haju neutralisoituu ja koostumus muuttuu miellyttävämmäksi. Nuudelien lisäksi on saatavilla muun muassa Konjak-hyytelöä sekä jauhetta, jota voidaan käyttää smoothieiden ja leivonnaisten sakeutusaineena. Etenkin vegaaneille Konjak-jauhe voi olla kätevä liivatteen korvike. Glukomannaanista valmistettu jauhe ei maistu juuri miltään ja se sakeuttaa nesteet tehokkaasti.

Yleisin ja helppokäyttöinen Konjak-valmiste länsimaissa on kuitenkin Glucomannan-laihdutusvalmiste. Sen käyttö on mutkatonta, kunhan muistaa nyrkkisäännön, että Konjak-kapselit pitää aina nauttia veden kanssa.

Onko Glukomannaania turvallista käyttää?

Glukomannaani on täysin luonnollinen ravintokuitu, ja Konjak-juuri on ollut yleisesti käytetty elintarvike jo vuosisatoja. Konjak ei ole lääkeaine eikä sillä ole varsinaisia sivuvaikutuksia. Sitä voidaan siis yleisesti ottaen pitää täysin turvallisena. Jos ruoansulatus toimii heikosti kun Konjak-valmisteen käyttö aloitetaan, se voi etenkin aluksi aiheuttaa lieviä vatsaongelmia kuten ilmavaivoja. Tämä on kuitenkin harvinaista ja on vain merkki siitä, että vatsa sopeutuu ravintokuidun korkeampaan määrään ruokavaliossa. Runsaskuituisella ruokavaliolla on monia suotuisia vaikutuksia suolen toimintaan ja hyviin suolistobakteereihin.

On yksi merkittävä seikka, joka kannattaa ottaa huomioon Glukomannaani-valmisteita käytettäessä. On tärkeää nauttia Konjakia aina runsaan vesimäärän kera, koska muuten sen teho heikkenee. Lisäksi vesi saa kapselit kulkemaan vatsaan paremmin. Koska Konjak-kuitu on sitkeää ja imee itseensä nesteitä, se saattaa jopa juuttua kurkkuun ja aiheuttaa terveydelle vaaran, jos sitä ei aina nautita nesteen kanssa. Glucomannan-kuitu on turvallinen luontaistuote, jota on käytetty vuosisatojen ajan - on kuitenkin hyvä tietää, että veden juominen sen käytön yhteydessä on erittäin tärkeää, jotta tuote imeytyy kehoosi parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos haluat aloittaa Konjak-laihdutusvalmisteen käyttämisen ja käytät samalla muuta säännöllistä lääkitystä, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Konjak voi heikentää muiden lääkeaineiden imeytymistä, erityisesti jos otat Glucomannan-valmistetta vähän ennen muiden lääkkeiden käyttöä. Vaikka käyttäisit muita lääkkeitä, voit todennäköisesti silti hyötyä Konjak-valmisteesta, mutta asia on hyvä varmistaa ennen käyttöä ja selvittää, mihin kellonaikaan Konjak sekä muut lääkkeet kannattaa ottaa. Glucomannan-kuitu voi heikentää esimerkiksi tiettyjen diabeteslääkkeiden imeytymistä - mutta vain, jos tabletit otetaan samaan aikaan. Imeytymisen heikkeneminen voidaan ehkäistä ottamalla muut lääkkeet tuntia ennen Glucomannan-kapseleiden ottamista jälkeen tai vaihtoehtoisesti 4 tuntia Konjak-laihdutusvalmisteen ottamisen jälkeen. Varmista lääkäriltäsi, mikä on sopiva aikataulu Konjakin turvallisen käytön varmistamiseksi.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.