Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Guarana

Guaranan siemenet sisältävät lähes kaksinkertaisen määrän kofeiinia kahviin verrattuna, joten Guarana on täydellinen superfood heille, jotka tarvitsevat lisää energiaa päiviinsä. Guaranasta löytyy runsaasti aminohappoja, sekä muun muassa A, E ja B-vitamiineja, ja lisäksi se tehostaa kylläisyyden tunnetta. Näin painonhallinta onnistuu helpommin, sillä sinun on helpompi syödä vain todelliseen tarpeeseen. Guaranaa käytetään myös vahvistamaan vastustuskykyä, puhdistamaan kehoa kuona-aineista, sekä kiihdyttämään aineenvaihduntaa.

Guaranan suosio laihdutukseen suunnatuissa tuotteissa, kuten korvikkeissa ja lisäravinteissa, johtuu sen sisältämistä vitamiineista ja mineraaleista. Guarana sisältää esimerkiksi A-, E-, B1-, ja B3 -vitamiineja sekä mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia, rautaa, kaliumia ja fosforia. Nämä yhdessä tekevät guaranasta varsinaisen energiapommin, josta voi saada lisäpotkua sekä arjen normaaleista askareista, että vaativasta fyysisestä rasituksesta suoriutumiseen. Kofeiinin ja vitamiinien ansiosta sillä voi olla suotuisa vaikutus myös mieleen. Tutustu valikoimaamme ja tilaa omiin tarpeisiisi sopivat lisäravinteet jo tänään!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä on Guarana?

Guarana on 100 % luonnollinen tuote, jonka sisältämä korkea kofeiinipitoisuus voi auttaa karistamaan ylimääräisiä kiloja laihdutuksen yhteydessä. Se voi myös auttaa nopeuttamaan ja tehostamaan urheilun tuloksia ja estää välttämään tiettyjä sairauksia. Nimitys voikin olla jo jossain määrin tuttu, esimerkiksi energiajuomista ja urheilijoiden käyttämänä, mutta tämän tuotteen edut on tunnettu paljon energiajuomien kehittämistä aikaisemmin.

Vuonna 1669 Joao Felipe Bettendorfin johtama ryhmä tutkimusmatkailijoita lähtivät tutkimaan Amazonia. Matkallaan he tapasivat paikallisen heimon, joka oli fyysisesti silmiinpistävän hyvässä kunnossa. Heimo itse koki fyysisten etujen ja ominaisuuksien tulevan guarana-kasvin marjoista. Sukupolvien ajan he olivat sekoittaneet marjojen lihaa ja siemeniä yhteen juomaksi, jonka he uskoivat pitävän kuumeen, krampit ja muut kivut poissa.

Länsimaihin marjan käyttäminen ei kuitenkaan siirtynyt ennen 1700 – 1800 – lukuja. Kuitenkin tämän supermarjan löytymisen jälkeen sen monista ominaisuuksista ja tehokkuudesta on liikkunut paljon huhuja ja myyttejä. Guarana on muuttunut tuntemattomasta hedelmästä, jota sivistymättömät ja eristäytyneet heimot Amazonin viidakossa käyttivät perinteisissä resepteissä marjaksi, joka on yksi tärkeimmistä ainesosista useissa energiajuomissa ympäri maailmaa. Samaan aikaan kun pitaijan käyttö alkoi lisääntymään Etelä-Amerikassa, myös guarana alkoi valloittamaan mannerta ja pian siitä tuli tärkeä osa paikallista ruokavaliota, erityisesti pitkiin matkoihin varauduttaessa. Koska guarana kasvaa ainoastaan Brasiliassa, se tuo maalle valtavasti tuottoja, mikä onkin nostanut marjan arvostusta valtavasti, onhan sillä suuri merkitys maan taloudelliseen tilanteeseen. Marjan kotimaassa guarana on myös yleisimmin virvoitusjuomissa käytetty maku, toisin kuin muualla maailmassa, jossa cola on huomattavasti yleisempi.

Guarana-kasvin tieteellinen latinankielinen nimi on paullinia cupana tai paullinia sorbilis. Osa, joka marjoista käytetään, on sen marjoista eritetty uute. Sitä voidaan löytää lukuisista tutuista tuotteista, kuten esimerkiksi energiajuomista, purkasta sekä erilaisista pastilleista. Arvioiden mukaan noin 70 % kaikesta kasvatetusta guaranasta käytetään pelkästään energiajuomien valmistukseen. Loput käytetään muihin ruokiin ja herkkuihin, kosmetiikan tuotteisiin, lääkkeisiin ja ravinteisiin.

Se miksi guaranaa käytetään usein laihdutukseen suunnatuissa tuotteissa, kuten korvikkeissa ja lisäravinteissa, johtuu sen sisältämistä vitamiineista ja mineraaleista. Guarana sisältää esimerkiksi A – vitamiinia, E – vitamiinia, B1 – vitamiinia, B3 – vitamiinia ja mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia, rautaa, kaliumia ja fosforia. Nämä yhdessä tekevät guaranasta oikean energiapommin, joka antaa keholle lisäpotkua suoriutua sekä arjen normaaleista askareista, että myös vaativista fyysisistä suorituksista. Kofeiinin ja vitamiinien ansiosta sillä on suotuisa vaikutus myös mieleen ja sen avulla opiskelu sekä muistaminen voivat sujua vaivattomammin.

Mitä guarana tekee?

Guarana-jauhe on erittäin suosittua, koska se sisältää ainesosia, jotka voivat kohentaa henkilön libidoa. Toinen yksinkertainen syy guarana-marjan suosiolle on sen sisältämä kofeiini. Marjasta tehdyt pavut sisältävät 2.3 % - 7.8 % kofeiinia, mikä on korkeampi kuin esimerkiksi teessä tai kahvissa. Itse asiassa, sen sisältämä määrä kofeiinia on tuplaten se määrä, minkä arabialaiset kahvipavut sisältävät. Korkea kofeiinipitoisuus on myös syy siihen, miksi guarana-marjoista tehtyä uutetta käytetään niin monissa energiajuomassa.

Guaranaa sisältävistä energiajuomista on todistettu olevan hyötyä esimerkiksi urheilun aikana, koska ne voivat auttaa kasvattamaan lihasmassaa, lisäämään urheilijan kestävyyttä ja ennaltaehkäisemään sekä hidastamaan urheilun jälkeistä väsymystä. Lisäksi energiajuomat auttavat kehoa kuluttamaan enemmän rasvaa yön aikana, eli jopa nukkuessa voidaan polttaa aikaisempaa enemmän kaloreita ja näin vauhdittaa painonpudotusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että urheilun aloittaminen on helpompaa, koska on runsaasti energiaa ja urheilusuoritus helpottuu, koska keho ei väsy yhtä nopeasti. Urheilusuorituksen jälkeen energiaa voi olla jäljellä aiempaa enemmän, koska guarana vapauttaa energiaa tasaisella tahdilla ja pitkäkestoisesti koko päivän ajan.

Guaranan vaikutus terveyteen

Useat ammattilaiset ja tutkijat uskovat, että guaranauute sisältää korkean kofeiinipitoisuuden lisäksi muitakin tärkeitä ominaisuuksia. Muut edut saavat usein vähemmän huomiota osakseen, sillä kofeiini on antanut tälle marjalle sen yleisimmän käyttötarkoituksen, eli energian lisäämisen. Guaranalla voi kuitenkin olla esimerkiksi parantava vaikutus ripuliin ja se voi antaa suojaa malariaa vastaan. Sen lisäksi sitä pidetään hyvänä keinona hillitä ruokahalua. Guaranan muita hyötyjä voit tarkastella alla olevasta listasta:

 • Antioksidantit: On tieteellisesti todistettu, että guarana-marjoilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Jopa pienissä määrissä se voi lisätä antioksidanttientsyymien tuotantoa kehossa. Se voi myös laskea oksidatiivista stressiä sekä lisätä antioksidanttien määrää varsinkin sydämessä ja munuaisissa.
 • Voi vähentää syöpäsolujen tuotantoa: Guarana-marjat sisältävät ainesosia, joilla voi olla suojaava ja ennaltaehkäisevä vaikutus syöpäsoluja kohtaan. Hiirillä tehdyt kokeet ovat osoittaneet, että nämä ravinteikkaat marjat voivat rajoittaa maksasyövän esiintymistä ja samalla rajoittaa syöpäsolujen leviämistä huomattavasti. Tässä tutkimuksessa huomattiin myös marjan ennaltaehkäiseviä vaikutuksia DNA-soluihin, jotka voivat olla vastuussa syöpäsolujen syntymisestä. Samanlainen koe hiirillä osoitti, että guaranauute voi vähentää syöpäsolujen tuotantoa sekä kasvattaa niiden syöpäsolujen määrää, jotka keho voi tuhota. Tämän avulla voidaan tietenkin laskea kasvainten määrää.
 • Antimikrobiset peptidit – parempi immuniteetti: Sen lisäksi että guarana-marjat voivat vaikuttaa syöpään ja kehon antioksidanttien tuotantoon, sillä voi olla myös positiivinen vaikutus kehon bakteeritasoon. Guaranauute voi sisältää antibakteerisia ominaisuuksia ja näin toimia lääkkeenä bakteerien aiheuttamia tauteja vastaan – tehostamalla immuunijärjestelmän toimintaa ja tekemällä siitä huomattavasti vahvemman.
 • Parempi keskittyminen ja henkinen tarkkaavaisuus: Kuten useimmat ihmiset jo tietävät, kofeiini voi pitää henkilön hereillä tietyn ajanjakson verran. Guarana pystyy kuitenkin tekemään enemmänkin. Kokeet ovat osoittaneet, että guaranauute voi johtaa parempaan keskittymiskykyyn ja kehittyneempään kykyyn huomioida yksityiskohtia. Tämä vaikutus voidaan saavuttaa nauttimalla ainoastaan 75mg guaranaa ja tämän kokoinen annos auttaa vaikutuksia kestämään koko päivän. Lisäksi testeissä on havaittu huomattavaa kehitystä esimerkiksi muistin, huomiointikyvyn ja mielialan suhteen. On kuitenkin hyvä huomioida, että ainoastaan guarana-kasvin kofeiinipitoisuuden taso ei ole ratkaiseva, eikä yksin luo näitä vaikutuksia. Tähän vaikuttaa monet muutkin elementit, kuten flavonoidit. Sen takia samanlaista keskittymiseen ja tarkkaavaisuuteen vaikuttavaa lopputulosta ei voida saada ainoastaan nauttimalla kofeiinia jostain toisesta lähteestä, kuten kahvista. Guarana kannattaa siis ottaa osaksi ruokavaliota, jos keskittyminen on päivittäin tärkeää ja varsinkin, jos edessä on esimerkiksi kokeita tai tärkeitä tapahtumia, joissa keskittymisen täytyy olla huipussaan ja esimerkiksi asioiden muistaminen on ensiluokkaisen tärkeää.
 • Metaboliset oireyhtymät: Tämä termi kattaa ison joukon kehon normaalin toiminnan häiriöitä ja aineenvaihdunnan virheitä. Aineenvaihduntaan liittyviä ongelmia nimitetään joskus elämäntapa taudeiksi ja ne vaikuttavat useimmiten hyvin ylipainoisiin henkilöihin. Oireita ovat esimerkiksi korkea kolesteroli, insuliiniresistenssi ja korkea verenpaine. Käyttämällä guaranauutetta, voidaan mahdollisesti vähentää sairauden ilmestymisen mahdollisuutta, mikä todettiin brasilialaisille miehille tehdyssä kokeessa. Ne kokeeseen osallistuneet henkilöt, jotka nauttivat guaranaa nestemäisessä muodossa, kärsivät ongelmista huomattavasti vähemmän, verrattuna niihin henkilöihin, joiden ruokavalioon marja ei kuulunut. On myös osoitettu, että tuote voi mahdollisesti työskennellä yhdessä muiden kolesteroliin vaikuttavien tekijöiden kanssa, kontrolloidakseen tyypin 2. diabetesta. Jos siis kärsit erilaisista metabolisista ongelmista, guarana voi tuoda helpotusta oireisiin ja auttaa hillitsemään taudin aiheuttamia vaikutuksia.

Guaranan käyttö laihdutuksessa

Erilaisten testien ja kokeiden avulla on selvitetty, että guaranalla on ollut positiivinen vaikutus rottien ylimääräisen rasvan polttamisessa. Jos guarana vaikuttaa rotilla, voiko se vaikuttaa myös ihmisillä samalla tavalla ja auttaa rasvan polttamisessa? Tähän kysymykseen lähti vastaamaan ryhmä tutkijoita, jotka ottivat kokeeseen mukaan 67 aikuista ylipainoista henkilöä. Kokeeseen osallistuneet henkilöt jaettiin kahteen eri ryhmään. Ensimmäisen ryhmän henkilöt ottivat 40 mg guaranaa ja 12 mg ma huangia. Toiselle ryhmälle ei annettu näitä aineita ollenkaan, vaan he saivat ainoastaan plasebo-tuotetta, eli lumelääkettä. Tutkimus kesti kokonaisuudessaan kahdeksan viikkoa ja näiden aikana ryhmien tulokset vaihtelivat suuresti. Se ryhmä, jotka käyttivät guaranaa ja ma huangia tutkimuksen aikana, laihtuivat keskimäärin noin 4 kg. Toinen ryhmä, eli se jossa käytettiin lumelääkettä, puolestaan laihtui ainoastaan 0.8 kg, eli ei edes yhtä kiloa. Samanlainen ilmiö voitiin todeta myös rasvaprosentin suhteen, sillä ensimmäisen ryhmän rasvaprosentti laski keskimäärin yhteensä noin 2.1 %. Toisen ryhmän vastaava tulos oli ainoastaan 0.2%.

Koska yhdellä tutkimuksella ei voida vielä saada varmoja tuloksia, päätettiin sama testi tehdä uudestaan. Tulokset olivat kuitenkin hyvin samanlaisia: se ryhmä jolle annettiin oikeaa guaranauutetta tai pillereitä, laihtui keskimäärin noin 5.1 kg. Lumelääkettä käyttänyt ryhmä puolestaan laihdutti ainoastaan 0.3 kg. Tämä koe kesti ainoastaan viisi viikkoa, eli tällä kertaa guaranan käyttäjät ehtivät laihduttamaan vielä enemmän, lyhyemmässä ajassa. Jotta testien tuloksista voitaisiin olla täysin varmoja, jatkettiin uusien kokeiden tekemistä edelleen. Tällä kertaa testi oli huomattavasti lyhyempi, ainoastaan 24 tuntia. Kokeeseen otettiin 14 henkilöä ja jokaiselle annettiin guaranaa kolme kertaa. Tässä ajassa huomattiin energian saannissa 750 kj nousu ja se perustui ainoastaan kofeiinipohjaiselle guarana-ravinnolle. On siis todistettu, että guarana-jauhe ja guarana-kapselit voivat auttaa esimerkiksi painonpudotuksessa ja antaa energiaa urheiluun.

Luonnollinen ja turvallinen

Koska kaikki WeightWorldin guaranatuotteet ovat 100 % luonnollisia, ei niillä ole tunnettuja sivuvaikutuksia. Guaranauutetta on hyödynnetty jo vuosikausien ajan. On kuitenkin huomioitava, että koska guarana sisältää runsaasti kofeiinia, ei sitä tule nauttia liikaa. Liiallinen kofeiinin nauttiminen voi vaikuttaa terveyteen ja kehoon haitallisesti. Lisäksi tulee varmistua siitä, ettei käytön aloittamista harkitseva henkilö kärsi mistään alla mainituista terveydellisistä ongelmista, sillä guaranan käytöllä voi olla näissä tapauksissa haitallisia seurauksia:

 • Herkkä sydän – ja verisuonisto
 • Munuaissairaus
 • Kilpirauhasen liikatoimintaa
 • Ahdistus - tai paniikkikohtauksia
 • Sydämen rytmihäiriöitä
 • Imettävät henkilöt
 • Krooninen päänsärky
 • Mielenterveysongelmia

Tätä asiaa on luonnollisesti testattu tuotteiden osalta, erityisesti koskien niiden ainesosien vaikutusta. Testeissä käytettiin 2000 mg jokaista kiloa kohti päivässä, eikä missään kohtaa huomattu guaranan sisältävän myrkyllisiä tai haitallisia seurauksia. Guaranan annostus pitää kuitenkin miettiä etukäteen ja tässä tulee ottaa huomioon, että annostus voi vaihdella suuresti sen suhteen, kuka tuotetta käyttää, mihin tuotetta käytetään ja kuinka kauan tuotetta käytetään. Esimerkiksi terapeuttisena menetelmänä suositellaan käytettäväksi noin 200 – 3 000 mg päivää kohden.

Tutkimuksissa on havaittu, että jopa 2 – 3 mg / kg käytöllä voidaan saada aikaan positiivisia vaikutuksia kehon ja mielen toimintaan, eli vaihtelua löytyy paljon. Jos guaranalla on tarkoitus hoitaa lyhyessä ajassa ja lyhytkestoisesti väsymystä, uupumusta ja päänsärkyä, voidaan käyttää 1 600 – 2 000 mg päivää kohden. Raskaana olevat ovat kuitenkin poikkeuksellisena ryhmänä, joiden ei tulisi nauttia guaranaa ilman lääkärin suositusta. Mikäli oma lääkäri on suositellut aineen käyttöä, ei sitä tule nauttia yli 300 mg päivää kohden. Koskaan, missään tapauksessa, guarana-uutteita ja -tuotteita ei tulisi käyttää yli 3 grammaa päivässä.

Mistä hankkia guarana-lisäravinne?

Guaranaa on saatavilla esimerkiksi jauheena ja pillereinä. Tämän lisäksi sitä käytetään raaka-aineena erilaisissa juomissa. Näin päivittäinen guarana-annostus on mahdollista saada monilla eri tavoilla. WeightWorld tarjoaa valikoiman guaranatuotteita, jotka antavat sinulle tarvittavan määrän energiaa ja hyviä ravintoaineita.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.