Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Moringa

Moringa tarjoaa päivittäisen annoksen tärkeitä vitamiineja, hivenaineita, antioksidantteja sekä aminohappoja - ja vieläpä täysin luonnollisella tavalla. Moringan uskotaan voivan parantaa keskittymiskykyä ja tehostaa ruoansulatuksen toimintaa. Lisäksi sitä käytetään lisäämään energiaa sekä tukemaan normaalia verensokeritasoa. Tämä superfood on hyvä valinta, joka soveltuu erityisesti heille, jotka kärsivät väsymyksestä, iho-ongelmista, hiustenlähdöstä, hauraista kynsistä, tai lihas- ja nivelsäryistä.

Painonpudottajille moringa tarjoaa ilouutisia: se sisältää erittäin vähän rasvaa, eikä siitä löydy lainkaan kolesterolille haitallisia aineita. Sen sijaan moringa tarjoaa runsain mitoin terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Lista Moringan hyödyistä on suoraan sanoen hämmästyttävä, sillä siitä uskotaan voivan olla apua mitä moninaisimpiin vaivoihin. Tutustu tuotevalikoimaamme, ja tee tilaus jo tänään!

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä on Moringa?

Moringa on alunperin Intiasta kotoisin oleva, arvostettu monien terveyshyötyjen kasvi. Moringaa viljellään laajasti trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla koko Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Paksu ja vaalea runko, josta lähtee tummia, hauraita oksia ja vihreät soikeanmuotoiset lehdet kuvaavat Moringa Oleifera puun ulkonäköä loistavasti. Moringa-puun kaikki osat ovat syötäviä, ja sen lehdillä, kukilla, juurilla ja siemenillä on kaikilla lukuisia tunnettuja terveydelle suotuisia ominaisuuksia.

Miksi Moringa tunnetaan ihmekasvina?

Kuin siunauksena painonpudottajille, Moringa sisältää erittäin vähän rasvaa, eikä se sisällä lainkaan kolesterolille haitallisia aineita, mutta mitä se sisältää, niin runsaasti terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Lista Moringan terveyshyödyistä on hämmästyttävä, sillä siitä voi olla apua muun muassa moniin ihosairauksiin, päänsärkyyn, haavaumiin, kasvaimiin, diabetekseen sekä malariaan.

Jos olet onnekas ja asut moringan kasvualueella trooppisella ilmastovyöhykkeellä, voit hyödyntää super-moringan lehtiä tuoreiden yrttien tapaan salaateissa tai keittojen raaka-aineena. Voit myös syödä moringan siemeniä ja palkoja aivan kuten vihreitä papuja. Jopa kasvin kukat ja silmut ovat syötäviä esimerkiksi herkullisen teen muodossa. Moringaa voidaan käyttää myös öljyn valmistukseen, ruoanlaittoon sekä lääketeollisuuden ja kauneudenhoitotuotteiden ainesosana. Mikäli asut kaukana Moringan luonnolliselta kasvualueelta, voit saada moringan lukuisat hyödyt kätevästi esimerkiksi kapseli- tai jauhemuodossa.

Moringan ravintosisältö

Moringa sisältää superfoodeille ominaiseen tapaan hämmästyttävän runsaasti hyvinvoinnille suotuisia ravintoaineita:

  • Runsaasti ravintokuitua
  • Hyvä kasviproteiinin lähde
  • Runsaasti A, C ja K-vitamiineja
  • B-vitamiineista erityisesti riboflaviinia (B2) tiamiinia (B1) ja niasiinia (B3)
  • Korkea pitoisuus magnesiumia ja rautaa
  • Lisäksi kalsiumia, kaliumia, sinkkiä ja fosforia

Moringan terveyshyödyt

Tätä monikäyttöistä yrttikasvia käytetään ruoanlaitossa, lisäravinteena sekä lääketieteellisessä käytössä ympäri maailmaa. Moringalla onkin lukuisia terveydelle suotuisia vaikutuksia, joista alla esiteltynä muutamia. Jos et vielä ole vaikuttunut Moringan ominaisuuksista, alta löydät muutamia syitä, miksi tämä ihmeellinen superfood kannattaa lisätä osaksi ruokavaliota:

Hyvinvoiva ja hehkuva iho
Runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja sisältävä moringa voi tukea solujen kasvua ja uudistumista. Siemenistä uutettua öljyä on käytetty iho-ongelmien hoidossa ja kosmetiikassa jo vuosia.
Alentaa verenpainetta
Moringan tunnetaan edistävän verenpaineen normaalia tasoa. Sen sisältämä A-vitamiini tukee punasolujen normaalia tuotantoa ja rauta tukee hemoglobiinia ja täten veren hapen kuljetusta.
Vahvistaa vastustuskykyä
Kasvin lehtien etanoliuutteet auttavat stimuloimaan kehon immuunijärjestelmää ja pitämään sinut terveenä.
Vähentää uupumusta ja väsymystä
Sisältää runsaasti A-vitamiinia ja rautaa, joiden tiedetään vähentävän uupumusta ja väsymystä.
Nostaa energiatasoja
Tämä superfood sisältää runsaasti tärkeitä ravintoaineita, kuten B6-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, riboflaviinia (B2) tiamiinia (B1) ja niasiinia (B3), jotka voivat edistää energian tuottoa sekä aineenvaihdunnan toimintaa.
Ikääntymisen merkkejä vastaan
Moringauutteen kosteuttava ja puhdistava vaikutus voi auttaa neutraloimaan epäpuhtauksien vaikutuksia, ehkäisemään ryppyjen muodostumista ja taistelemaan ennenaikaista ikääntymistä vastaan.

Näiden lisäksi Moringa voi suojata erilaisilta verkkokalvojen vaurioilta ja edistää näön pysymistä normaalina. Sanotaan, että moringan sisältämät A-vitamiini ja riboflaviini (B2) voivat auttaa ehkäisemään verkkokalvon verisuonien laajentumista sekä ylläpitämää näiden hyvinvointia. Kasvin korkea B-vitamiinipitoisuus tukee ruoansulatuksen normaalia toimintaa ja edistää ruoka-aineiden tehokasta muuntamista energiaksi, eikä varastoitavaksi rasvaksi. Moringa sisältää myös esimerkiksi kaikki hiusten hyvinvoinnille tärkeät ja välttämättömät ravintoaineet. Tämä superfood toimii arvokkaana hoitona päänahalle ja voi auttaa vahvistamaan hiusten juuria ja edistää hiusten kasvua. Kasvin korkea B-vitamiinipitoisuus tukee ruoansulatuksen normaalia toimintaa ja edistää ruoka-aineiden tehokasta muuntamista energiaksi, eikä varastoitavaksi rasvaksi.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.