Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Voiko korsetilla tai waist trainerillä muokata vyötäröä?

Miksi ihmiset käyttävät korsettia?

Onnellinen nainen waist trainer päällä sängyssä

Korsetit ovat tulleet jäädäkseen, ja ne ovat edelleen yhtä ajankohtaisia kuin jo satoja vuosia sitten kun korsettiin pukeutuminen vakiintui etenkin naisten keskuudessa. Korseteista tuskin koskaan tulee yhtä suosittuja ja arkipäiväisiä kuin esimerkiksi viktoriaanisen ajan Englannissa, mutta korsetti näkyy edelleen sekä arki että juhlapukeutumisessa, ja sillä on paljon symbolista sekä esteettistä arvoa. Tänä päivänä yleisesti ajatellaan, että naiset käyttävät korsettia seksuaalisuutensa korostamisen välineenä, tavoittelevat muutosta kropan muotoon tai käyttävät sitä kehon rakenteen muotoilemiseen terveydelle haitallisella tavalla, mutta tämä tulkinta on usein väärä ja kaukana niistä todellisista syistä, miksi ihmiset käyttävät korsettia. Korsettia käyttävät naiset kokevat korsetin pikemminkin voimaantumisen välineenä, eivätkä ajattele sen olevan millään tavalla naisia alentavaa tai sortavaa pukeutumista. Myös jotkut miehistä valitsevat käyttää korsettia. Korsettia käyttävien syyt ovat yhtä monimuotoiset kuin niitä käyttävät ihmisetkin ovat. Jotkin asiat ovat kuitenkin samoja sukupuoleen katsomatta, mutta harva käyttää korsettia kuitenkaan vain yhden syyn takia. Alhaalla listaamme syitä sille, miksi ihmiset valitsevat käyttää korsettia sekä arkipukeutumisessaan että muissa erityisemmissä tilanteissa.

Korsetti voi auttaa päivittäisessä pukeutumisessa

Korsetti on erityisen tärkeä osa aluspukeutumista ja peruspilari, jonka päälle muu pukeutuminen ja vaatekerrat on helppo rakentaa. Korsetteja myydäänkin usein osana alusvaatteita, joko rintaliivien korvikkeena tai keskivartaloa muotoilevana vaatteena. Naisten ei enää tänä päivänä tarvitse käyttää vain mekkoja tai hameita arkipukeutumisessaan, mutta ne henkilöt jotka edelleen valitsevat aktiivisesti käyttää mekkoja – etenkin vintage mallisia – voivat hyötyä korsetista, jolloin mekot ja hameet näyttävät usein paremmalta (korsetit ja matalavyötäröiset farkut tuskin koskaan tulevat olemaan paras vaateyhdistelmä). Miehille korsetti käy aluspukeutumisesta etenkin pukujen ja muuten virallisen pukeutumisen alle. Korsetti voi korostaa muun muassa olkapäitä pienentämällä keskivartaloa sekä auttaa pukua ja kauluspaitaa istumaan paremmin.

Hyvin istuva korsetti saa vaatteet istumaan paremmin päälle

Waist trainer tukee vartaloa, kuten vatsarutistus

Alusvaatteet tukevat kroppaa yhtä lailla kuin päällysvaatteetkin. Korsetti voi auttaa esimerkiksi selän oikean asennon löytämisessä sekä tukea ryhtiä, etenkin sellaisilla ihmisillä, jotka viettävät päivät töidensä puolesta istuma-asennossa, tai jotka kärsivät muuten kroonisista selkäkivuista. Korsetin tehokkuus riippuu sen rakenteesta, sen muodosta sekä laadusta, mutta on hyvä pitää mielessä, että korsetti ei korvaa muun muassa lääketieteellistä selkätukea ilman lääkärin konsultointia eikä sitä siten esimerkiksi kannata käyttää sellaisten vaivojen kuin skolioosin korjaamiseen ilman lääkärin apua. Hyvin tehty ja selän muotoon yksilöllisesti suunniteltu korsetti on tukevampi ja mukavampi kuin tyypilliset asustekorsetit, ja jotkut korsetit ovat jopa niin laadukkaita, että voit tosiaan keskustella lääkärisi tai fysioterapeuttisi kanssa toimisivatko ne juuri sinun henkilökohtaisiin selkäongelmiisi. Isorintaiset naiset pitävät korsettia usein mukavampana ja tukevampana alusvaatteena kuin pelkkiä rintaliivejä, sillä korsetti tukee rintoja tehokkaammin ja tasaa painavan rintavarustuksen painopistettä muualle kuin vain olkaimien kautta ylävartaloon. Ylitaipuvista nivelistä kärsivät ovat myös löytäneet korsetista apua vaivoihinsa, sillä korsetti tukee keskivartalon kautta myös kropan muiden raajojen toimintaa. Mitä enemmän olet kiinnostunut tukemaan kroppasi eri alueita, sitä enemmän suosittelemme investoimaan laadukkaaseen korsettiin joka tukee sinun vartaloasi ja saa olosi tuntumaan upealta.

Miten korsetti muokkaa vyötäröä?

Vyötärön muokkaaminen riippuu monesta eri tekijästä ja on harvoin yksiselitteinen. Joillekin vyötärön muokkaamisen tarkoituksena on muistuttaa kroppaa siitä, millainen se oli ennen, esimerkiksi raskautta tai painonnousua edeltävinä aikoina. Sen jälkeen, kun naisen kohdussa on kasvanut lapsi ja synnytys on tapahtunut, ovat keskivartalolihakset kokeneet jo kovia ja osa rintakehän luista siirtynyt ja muokkaantunut prosessissa. Ilman korsettia vyötäröä ja rintakehää voi olla vaikea muokata takaisin raskautta edeltävän kropan mittoihin. Jopa ilman raskautta jotkut naiset haluavat saavuttaa tiimalasivyötärön puhtaasti esteettisistä syistä. Vyötärön muokkaaminen voi olla osa henkilökohtaista esteettistä kehitystä sekä toimia fyysisenä haasteena, joka kiinnostaa monia.

Tekevätkö korsetit oloni paremmaksi?

Hymyilevä itsevarma nainen juhlamekossa

Niille, jotka kärsivät ahdistuksesta, korsetista voi löytyä yllättävääkin apua. Klaustrofobisille ihmisille korsetti toimii sekä henkisenä että emotionaalisena tukena ja voi auttaa hallitsemaan esimerkiksi paniikkihäiriöitä sekä yleistä ahdistuneisuutta. Korsetti pitää kehoasi fyysisessä otteessa ja tuessa ja tunne voi olla erittäin rauhoittava ja auttaa sinua hallitsemaan mieltäsi. Hyvin istuva ja juuri sinulle suunniteltu korsetti toimii ikään kuin koko päivän kestävänä halauksena ja sillä on todettu olevan mieltä rauhoittavia vaikutuksia. Korsetin rakennetta ja painoa voi verrata vanhan ajan haarniskaan: se tuo itsevarmuutta ja suojelee sinua. Päivittäinen korsetin sitominen päälle käy myös joillekin ihmisille rituaalista ja auttaa siten mielenhallinnassa ja tehostaa keskittymistä. Korsetin painevaikutus on hieman sama, kuin unta tehostava painopeitto saa aikaan.

Toki monesti korsettia käytetään myös seksuaalisuuden korostamisessa tai se on osa ns. makuuhuonepukeutumista. Suurin osa korsetin käyttäjistä omistaa useamman kuin yhden korsetin, sillä korsetin käyttötarkoitukset ja tilaisuudet voivat vaihdella huomattavasti. Seksikkäämpikin korsetti toimii itseluottamuksen kohottajana aivan kuten päivittäinen ja arkinenkin korsetti ja voi tuoda itsevarmuutta parisuhteen molemmille osapuolille. Korsetin puristavan voiman on todettu myös olevan fyysisesti stimuloiva sen käyttäjälle mutta toimia visuaalisesti nautittavana elementtinä kohteen katsojalle.

Korseteilla on paljon merkitystä myös erinäisten seksuaalisten fantasioiden ja fetissien toteutuksessa. Päivittäinen korsetin käyttö on toki elämäntapavalinta, mutta osa myös seksuaalista kanssakäymistä: nahkakorsetti kuuluu vahvasti roolileikkeihin tai alistamis sekä alistettuna olemisen fantasioihin niin miehillä kuin naisilla. Osa korseteista on sidottu kiinni erinäisillä nauhoilla tai pitseillä, mutta haarniskan kaltaisia metallilukollisiakin korsetteja sekä nyörikorsetteja löytyy myös paljon markkinoilta. Lateksista valmistetut ns. fitness Waist Trainer korsetit ovat saavuttaneet paljon suosiota fitness piireissä. Fetissikorsetit ja erityiskorsetit ovat yleensä vain tietyn käyttötarkoituksen vaatteita, mutta niiden avulla pääsee kokeilemaan ja nauttimaan muustakin kuin vain päivittäisestä alusvaate tarkoitukseen suunnitellusta korsetista.

Kuuluvatko korsetit vain johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen?

Iloinen nainen juhla-asussa

Korsetin käyttö (tai korsetin kaltaisen vaatetuksen käyttö) voi olla osa henkilön persoonallista pukeutumista tai kuulua osaan erilaisista alakulttuureista. Etenkin gootti ja punk –kulttuureihin kuuluu edelleen vahvasti korsettipukeutuminen (aivan kuten raitasukatkin) ja ne tuskin menevät muodista koskaan, vaikka sen tyylit ja värit voivatkin muuttua. Myös erinäiset historialliset pukeutujat sekä roolipelit käyttävät korsettia asuissaan riippuen tyylilajista tai aikakaudesta. Korsetti kuuluu myös vahvasti burleskikulttuuriin sekä esityksessä että päivittäisessä elämässä lavan ulkopuolella.

Jopa niille, jotka eivät koskaan käytä korsettia, tai eivät käytä sitä päivittäin voi korsetti silti kuulua osaksi erityistä tapahtumaa tai hetkeä myös arjen keskellä. Tällaisia hetkiä voivat olla muun muassa häät, mutta muotoilevaa vyötärökorsettia voit helposti käyttää myös muissa juhlissa riippuen pukeutumisesta sekä etiketistä.

Lopulta on kuitenkin selvää, että osa ihmisistä käyttää korsettia yksinkertaisesti sen takia että he arvostavat tätä usein käsintehtyä alusvaatetta kuin uniikkia taideteosta. Jopa kirjailematon ja koristeeton korsetti tekee tehtävänsä vartalon muokkaajana kaarien ja oikein ommeltujen korsettiluiden avulla. Korsetin perusrakenne mahdollistaa myös kantajan oman luovuuden, sillä korsettia on helppo koristella omannäköisekseen lisäämällä siihen nyörejä ja värejä mielensä mukaan. Tämä mahdollistaa individualistisemman lähestymisen muuten kenties tylsäänkin vaatekappaleeseen. Voit siis itse valita monipuolisesta korsetista millaisen haluat, ja mikä soveltuu parhaiten juuri sinun tarpeisiisi ja tilanteeseen.

Jaa