ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN

Kollageeni

Bovine vai Marine kollageeni? Lopullinen oppaasi kollageeniin - täydellinen ikääntymistä estävä lisäaine

Uusi trendi ihonhoidossa ja ikääntymisen estämisessä on kollageeni-lisä. Olet luultavasti nähnyt lukemattomien monien yritysten markkinoivan kollageenia sosiaalisessa mediassa. Niitä on erilaisia kuten Marine (merellinen) kollageeni, bovine (nauta) -kollageenista ja vegaaninen kollageeni. Ehkä olet törmännyt myös hydrolysoituun kollageeniin tai kollageenipeptideihin, jotka auttavat saamaan kauniimman ihon ja pitää huolta nivelten terveydestä.

Kaikki tämä voi tuntua ylivoimaiselta ja itse asiassa lannistaa monia kokeilemasta kollageeni -lisäravinteita, vaikka he voisivatkin oikeasti hyötyä siitä. Siksi annamme sinulle tämän artikkelin lopullisena oppaana kollageeniin, kun on kyse siitä, mitkä tuotteet sinun pitäisi valita. Sillä on merkitystä, minkä kollageenin valitset, koska eri kollageeni-tyypeillä on erilaisia ??etuja.

Mitä on kollageeni?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä koskee myös kollageenia. Mutta onneksi eri kollageeneilla on samat ominaisuudet kirjoitusasusta riippumatta. Lyhyesti sanottuna kollageeni on yksi kehon tärkeimmistä rakennuspalikoista, se muodostaa jopa 33 % kaikista kehon proteiineista. Kollageeni on elimistösi luonnollisesti muodostama proteiini, joka on välttämätön perusta muun muassa jänteille, verisuonille, luille ja lihaksille.

Uusin trendi on, että kollageeni yhdistetään nuorekkaaseen ja kauniiseen ihoon, eikä se itse asiassa ole turhaa. Koska proteiinilla on suuri vaikutus myös ulkonäköön, sillä kollageeni auttaa ylläpitämään ihoa korvaamalla kuolleita ihosoluja ja pitämään ihon terveenä, kiinteämpänä ja elastisempana.

Kollageeni on tärkeä proteiini iholle, nivelille, jänteille ja verisuonille , luuranko ja paljon muuta, ja se on tärkeä anti-aging näkökulmasta.

Miksi menetät kollageenia?

Kollageenin luonnollinen muodostuminen vähenee iän myötä, mikä on yksi syy siihen, miksi ryppyjä syntyy vanhetessaan. Hyvä peukalosääntö on, että elimistö alkaa kuluttaa enemmän kollageenia kuin se pystyy tuottamaan, kun olet noin 30-vuotias. Tietysti on useita tekijöitä, jotka aiheuttavat ryppyjä, hienoja juonteita ja sitä, että iho alkaa roikkua hieman enemmän kuin ennen. Tämä johtuu yleensä kollageenin menetyksestä.

Vaikka ryppyjen syntyminen ja hieman vanhemmalta alkaminen on tietysti täysin normaali iän merkki, kaikki eivät ole yhtä iloisia iän hiipimisestä. Se on myös yksi syy siihen, miksi kollageenilisät, kollageenivoiteet ja muut kollageenia sisältävät ihonhoitotuotteet ovat monille suomalaisille välttämättömiä.

Kehon vähentynyt kollageenin tuotanto ei vaikuta pelkästään ihoosi. Koska kollageenia on myös rustossa, mikä lyhyesti sanottuna on "liima", joka auttaa pitämään muun kehon koossa. Nivelten ja jänteiden optimaalinen toiminta riippuu rustosta.

Onko ylimääräisen kollageenin lisäämisestä kehoon mitään hyötyä?

Ylimääräisen kollageenin toimittamisesta kehollesi voi olla useita etuja joko ruokavalion tai lisäravinteiden kautta. Päivittäinen kollageenilisä voi todella edistää ihosi kimmoisuutta, lisätä ihon tiheyttä. Mikä muun muassa voi auttaa vähentämään normaaleja ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä, juonteita ja vastaavia.

Muista kuluttaa runsaasti proteiinia, omega-3-rasvahappoja, A-vitamiinia, antioksidantteja ja C-vitamiinia, sillä se voi auttaa lisäämään luonnollista kollageenin tuotantoasi ruokavaliosi kautta. Toisin sanoen, sinun pitäisi syödä sellaisia ????ruokia kuin:

  • Kananmunat
  • Isolehtiset
  • vihannekset
  • Pavut
  • Marjat
  • Appelsiini

Kuitenkin voi olla vaikeaa ajatella kehon kollageenitasoa paikallisessa ruokakaupassa kävellessä, jolloin voi olla helpompi ottaa vain yksi lisäosa päivittäin. Lajikkeita on monia, voit ostaa kollageenijuoman, vegaanisen kollageenijauheen tai tavallisia kollageenikapseleita. Eri kollaageenien eroja käsitellään myöhemmin.

Oikealla ruokavaliolla voit syödä enemmän kollageenia. Vaihtoehtoisesti voit ottaa päivittäisen ravintolisän.

Onko olemassa erilaisia ??kollageenityyppejä?

Kollageenilisää valittaessa on myös tärkeää ottaa huomioon itse lisäaineen sisältämän kollageenin tyyppi.

Kollageeni voidaan jakaa 29 eri alaryhmään, joita keho itse tuottaa. 80-90 % kaikesta kehon kollageenista on tyyppiä 1, 2 ja 3. Kaikki kollageenin muodot auttavat ylläpitämään ihoa, jänteitä ja luita. Riippuen tilanteestasi, erityyppiset kollageenit sopivat paremmin kuin muut. Näin saat yleiskatsauksen tavallisimmista kollageenityypeistä, mitä lisäravinteet sisältävät ja niiden edut:

Kollageeni tyyppi 1:

Kollageeni tyyppi 1 on epäilemättä kollageenityyppi, jota on eniten kehossa ja se auttaa luiden, verisuonten, sarveiskalvojen, jänteiden ja muun sidekudoksen muodostumisen yhteydessä. Se ei vain auta vähentämään ryppyjä ja juonteita, vaan se voi myös edistää ihosi kimmoisuutta. Yksi parhaista tyypin 1 kollageenin lähteistä on merikollageeni, ja tässä Pure Marine Collagen on todella hyvä vaihtoehto.

Kollageeni tyyppi 2:

Kollageeni tyyppi 2 auttaa hoitamaan rustoa, niveliä ja luita. Siksi voi olla hyödyllistä ottaa tyypin 2 kollageenia sisältävä lisäravinne, jos nivelesi alkavat halkeilla, jäykistyvät tai sattuvat. Sitten tyypin 2 kollageeni auttaa ravitsemaan tärkeitä sidekudoksia kehossasi.

Kollageenityyppi 3:

Tyyppi 1 ja tyyppi 3 ovat rakenteeltaan hyvin samankaltaisia, ja ne ovat tärkeä proteiini, joka huolehtii elimistösi ja ihostasi. Tämän tyyppinen kollageeni on tärkeä hyvin toimivien lihasten, elinten ja verisuonten kannalta, mutta se edistää myös sydämen toimintaa. Hyvä tyypin 3 kollageenin lähde on nauta-kollageeni, jota saa meidän herkullisesta suklaamakuisesta kollageenijauheesta, joka sisältää sekä tyypin 1 että 2 kollageenia.

Meri-, karja- vai vegaaninen kollageeni?

Koska markkinoilla on monia erilaisia ??kollageeni-lisäaineita, voi olla vaikea valita. Pitäisikö sen olla meri-, karja- vai vegaanista kollageenia? Valikoima on laaja ja se voi olla hyvin hämmentävää, varsinkin jos sinulla ei ole paljon tietoa kollageenista etukäteen.

Lyhyesti sanottuna suurin ero vegaanin, karjan ja meren kollageenin välillä on se, että meren kollageeni valmistetaan kaloista, karjan kollageeni on valmistettu naudasta ja vegaaninen kollageeni on ainutlaatuinen ravintoainekoostumus, joka auttaa lisäämään kollageenin tuotantoa luonnollisesti ja eettisesti.

Se, mitä sinun tulisi valita, riippuu yksilöllisistä tarpeistasi, jotka perustuvat sinun ja kehosi tarvitseman kollageenin tyyppiin. Vegaaninen kollageeni ei sisällä tietyntyyppistä kollageenia, mutta se auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa. Sisältää runsaasti erityisesti C-vitamiinia, hyaluronihappoa, resveratrolia ja sinkkiä. Mikä on hyvä vaihtoehto vegaaneille, jotka haluavat välttää eläinperäisiä tuotteita.

Meren kollageeni sisältää yleensä hydrolysoitua kollageenityyppiä 1 ja 3. Tämäntyyppiset kollageenit ovat ihanteellisia ihon, luiden, jänteiden ja verisuonten hoitamiseen. Vaikka pähkinälähteestä, kuten suklaamakuista kollageenijauhetta, peräisin oleva kollageeni sisältää yleensä kolme tärkeintä kollageenityyppiä eli 1, 2 ja 3, ja on siksi monipuolisempi kollageenilisäaine hoitamaan ihoa, niveliä ja luita.

Pitäisikö valita kollageenijauhe, kollageenipillerit vai nestemäinen kollageeni? Se riippuu vain mieltymyksistäsi.

Kollageenijauhetta, shotteja vai kollageenikapseleita?

Nyt kun olet selvittänyt, minkä tyyppinen kollageeni sopii sinun tarpeisiisi. Viimeinen asia, joka sinun on tehtävä, on päättää, mikä hurskas kollageeni on sinulle paras. Koska markkinoilla on monia erilaisia ??kollageeni-lisäaineita.

Tärkeintä tässä on, että valitset jokapäiväiseen elämääsi sopivan ravintolisän. Jos sinulla on esimerkiksi vaikeuksia niellä pillereitä, voit harkita kollageenijauheen tai juomien ostamisen. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin yleensä hieman kalliimpia kuin tavalliset kollageenikapselit, mutta niiden avulla voit olla luovempi saannin suhteen. Voit esimerkiksi lisätä suklaamakuista kollageenijauhetta smoothieihisi, pirtelöihisi tai kaurapuuroihisi joka aamu. Kyllä, ainoastaan mielikuvitus asettaa rajat sille, miten käyttää kollageenijauhetta.

Lue myös nämä