Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Toimiiko raskausarpien kuorinta?

Noin 80% ihmisillä on venymäarpia tai raskausarpia, ja yli 50% naisista ilmenee arpia raskauden aikana. Onko tähän yleiseen ongelmaan olemassa helppoa ratkaisua? Markkinoilta löytyy runsas valikoima raskausarpien poistoon tarkoitettuja voiteita, tuotteita ja toimenpiteitä - mutta toimiiko raskausarpien kuorinta? Otimme tästä selvää!

Mitä ovat raskausarvet ja mistä ne johtuvat?

Raskausarvet, toiselta nimeltään venymäarvet tai striae, ovat iholla esiintyviä pitkiä, kapeita ja erisävyisiä arpia. Ne aiheutuvat ihon nopean venymisen seurauksena, ja niiden yleisimpiä aiheuttajia ovat nopea lihominen, raskaus ja puberteetti. Raskausarpia esiintyy erityisesti naisilla, mutta ongelma on yleinen myös miesten kohdalla.

Kuinka kuorinta voi auttaa?

Ihon kuorinta on luonnollinen keino auttaa vähentämään raskausarpien näkyvyyttä. Kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja tehostaa elastiinin ja kollageenin tuotantoa, minkä seurauksena säännöllinen ihon kuorinta voi ehkäistä raskausarpien näkyvyyttä sekä ajan myötä tehdä niistä huomaamattomampia.

Kuorinta voi olla hyvä keino myös muiden raskausarpien hoitoon tarkoitettujen tuotteiden kuten voiteiden ja öljyjen kanssa. Kun ihon pinta on puhdas kuolleista ihosoluista, pääsee voide tai öljy syvemmälle ihoon. Tämä voi johtaa tehokkaampiin tuloksiin, ja saada raskausarvet huomaamattomammiksi nopeammin.

Vinkkejä raskausarpien kuorintaan

Ensinnäkin valitse käyttöön luonnollinen kuorintatuote, ja vältä runsaasti kemikaaleja sisältäviä tuotteita. Luonnolliset kuorinta-aineet ovat hellävaraisia iholle, eivätkä ne aiheuta ihoärsytystä tai punoitusta. Lisäksi niiden sisältämät raaka-aineet tarjoavat iholle muita hyötyjä. Luonnollisen vartalonkuorinta-aineen parhaat ainesosat ovat kahvi, kaura ja kookosöljy. Kahvi tukee verenkierron lisäämistä hoidettavalla alueella ja hoitaa näin raskausarpia sisältäpäin, kaura on hellävarainen ja ravinteikas kuorinta-aine, ja kookosöljy kosteuttaa sekä ravitsee ihoa syvältä.

Toisekseen muista valita mieto ja omalle ihotyypillesi sopiva kuorinta-aine. Erilaiset vartalonkuorinnat ovat joko hellävaraisempia tai rakeisempia, ja vaikka tarvitset hieman rakeisuutta et varmasti tahdo aiheuttaa raskausarpien näkyvyyttä korostavaa ihoärsytystä! Erityisesti herkkäihoisen kannattaa valita sopiva tuote huolella.

Voitko kuoria ihoa raskaana ollessasi?

Tottahan toki! Jos käytät luonnollista ja iholle hellävaraista sekä mietoa kuorintatuotetta, voit jatkaa raskausarpien kuorintaa läpi odotusajan. Koska raskaus aiheuttaa venymäarpia kannattaa sinun valita hellävarainen kuorinta, joka tukee ihon terveyttä ja auttaa ehkäisemään raskausarpien ilmenemistä.

Tiivistetysti

Ihon kuorinta on loistava tapa, jonka avulla voit auttaa vähentämään raskausarpien näkyvyyttä sekä miehen että naisen kehossa. Kun tahdot tehdä ihon kuorinnan raskausarpiin valitse tarkoitukseen mieto luonnontuote, sillä ihoärsytys tuo raskausarvet esiin entistä selvemmin.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa