WeightWorld Logo

Palvelemme arkipäivisin klo 10.30am to 12.30pm

Rasvaprosentin vaikutus kaksoisleukaan

Jos olet kyllästynyt pyöreisiin poskiisi sekä epämiellyttävään kaksoisleukaan ja haluaisit tietää kuinka etenkin kasvoissa näkyvää ylipainoa ja turvotusta voit vähentää nopeasti, tämä artikkeli on tarkoitettu juuri sinulle.

Miksi juuri minun kasvoni turvottavat?

Vaikka saatatkin olla normaalipainoinen, urheilullinen ja sinulla on lihaksia, näet silti kaksoisleuan lähes jokaisessa sinusta otetussa valokuvassa. Kuinka tämä on mahdollista? Ja mitä asialle voi tehdä, miten pääsen eroon kaksoisleuasta?

Meillä on sekä hyviä että huonoja uutisia.

Mikään määrä kasvojen lihaksia treenaavista sarjoista, kaksoisleuan taputteluista tai venyttelyliikkeistä ei todellisuudessa hoikenna piirteitäsi ja valitettavasti mitään taikakeinoa nopeisiin tuloksiin ei ole olemassa, mutta meillä on myös hyviä uutisia.

Kasvojen rasvakerroksia voi kuitenkin pienentää ja se on helpompaa kuin luulitkaan! Piirteitäsi et valitettavasti voi muuttaa, joten unohda viihdekulttuurista tutut terävät leuat tai korkeat poskipäät, niitä on tarjolla vain harvoille, mutta jos todella tunnet, että leukasi roikkuu ja poskesi ovat liian pyöreät, sinulla on mahdollisuus kohottaa kasvojen ja kaulan ulkonäköä ja saavuttaa siten myös itsevarmempi ja parempi olo. Alla kerromme sinulle, miksi joidenkin kasvot näyttävät turvonneemmilta, vaikka kroppa olisikin muuten kunnossa ja miten sinäkin voit saavuttaa hoikemmat ja teräväpiirteisemmät kasvot.

Miksi liikarasva näkyy juuri minun kasvoissani eikä muiden?

Kasvojen rasvakerrokseen saattaa olla kaksi syytä.

  • Rasvaprosenttisi on liian korkea.
  • Kasvosi rakenne sekä geeniperimäsi tekevät piirteistäsi pyöreämmät kuin muilla.

Ensimmäinen syy on ilmiselvä. Suurin osa kehosi rasvasta varastoituu juurikin ihokerroksen alle ja jakaantuu tasaisesti tai epätasaisesti kaikkialle kehoosi. Rasva jakaantuu myös sellaisiin kehon osiin, joita emme heti ajattelisi, kuten esimerkiksi kasvoihin sormiin ja jalkoihin.

Suurimmalla osalla meistä kasvojen luut eivät ole luonnostaan kovin teräviä, minkä vuoksi emme tarvitse kuin vähän rasvakerrosta ihomme alle ja piirteemme peittyvät heti nopeasti. Tästä syystä kasvojen rasvakerros on usein viimeisimpiä kehostamme häviäviä rasvoja, minkä vuoksi rasvaprosenttia on hyvä saada selkeästi pienemmäksi jo ennen kuin saavutetaan näkyviä muutoksia.

Erityisesti miesten olisi hyvä pudottaa kehon rasvaprosentti n. 10%, jos he haluavat nähdä selkeitä muutoksia myös kasvojen pyöreydessä tai piirteissä ja naisten taas n. 20% kehon rasvaprosenttiin nähdäkseen samoja muutoksia. Alhainen rasvaprosentti muokkaa kehoasi ja sen lihaksia varmasti, mutta ennen kuin laihduttaminen pääsee kiinteytysvaiheeseen ja rasvaprosenttisi on kohdallaan, on vaikea sanoa, kuinka paljon dieetti vaikuttaa kasvojesi rasvakerrokseen ja turvotukseen.

Olet varmasti huomannut, että jotkut ihmiset, vaikka ovatkin paljon sinua pyöreämpiä kroppansa puolesta, omaavat juuri sellaiset kasvot kuin sinäkin haluaisit. Tai jopa toisinpäin. monilla sinua hoikemmilla voikin yhtäkkiä olla pyöreämmät kasvot. Anatomialla ja geeneillä on paljonkin vaikutusta siihen, miltä kasvomme näyttävät, ja miten rasva varastoituu eri puolelle kehoa.

Kropan ja kasvojen rakenteet riippuvat geeneistä

Kaikkien kasvot ovat erilaisia. Joillakin meistä on teräviä piirteitä, kuten korkeat poskipäät, terävät ja vahvat leuat yms. ja toisilla piirteet taas ovat paljon vähemmän näkyviä ja pehmeitä. Kasvot, jotka muodostuvat näkyvistä piirteistä näyttävät kuitenkin luonnostaan solakammilta kuin pyöreät kasvot ja vaikka voimmekin pienentää kasvojemme rasvakerrosta elämäntapamuutoksilla jonkin verran, luustoa ei kuitenkaan mikään määrä ruokavaliomuutoksia tai liikuntaa valitettavasti muokkaa.

Mitä kaikki tämä sitten tarkoittaa?

Sinun ei kannata uhrata liikaa ajatuksia sille, miltä kasvosi tietyissä tilanteessa näyttävät, jos elämäntapasi ovat muuten kohdallaan. Joillakin ihmisillä vain on pyöreämmät kasvot kuin toisilla ja kehon luonnollinen rasvaprosentti on toisia korkeampi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö missään tapauksessa voisi kiristää kasvojesi piirteitä laihduttamalla ja usein etenkin rasvaprosentin alentaminen tuo kasvojen pehmeämmätkin piirteet paremmin esiin.

Kaksoisleukaa voit harjoittaa niin että tehostat leuan sekä kasvojen lihaksia erinäisillä harjoituksilla. Myös kasvojen ihon hyvinvointi on tärkeää ja siitä kannattaa pitää huolta, sillä kimmoisa ja hehkuva iho saa kasvosikin näyttämään paremmilta. Painon pudottaminen tuo usein tuloksia myös kasvojen hoikistumisessa ja tärkeintä kiinteyttämisprosessissa onkin kärsivällisyys. Kaksoisleuka ei kuitenkaan vaivaa vain ylipainoisia ihmisiä vaan joskus vaiva vain on geneettinen. Kumpi tahansa onkin sinun ongelmasi, kaksoisleualle kohdistetut harjoitukset voivat auttaa sinua kiinteyttämään kasvojasi ja saamaan olosi tuntumaan paremmalta ja kasvosi näyttämään nuorekkaammilta sekä terveemmiltä pidempään.

Lue myös nämä

Jaa