• klarna
    Luotettavat maksutavat

    Klarna, verkkopankkimaksu & pankkikortit

  • Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksiin

    Ennen klo 18 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä

  • Rahat Takaisin-takuu

    Koskee valittuja tuotteita

Kuvaava kuva kategoriaan Kaksoisleuka

Kaksoisleuka

Eroon kaksoisleuasta

Eroon kaksoisleuasta luonnollisesti

Kaksoisleuka on monille kiusallisena koettu epäkohta omassa kehossa. Omaan peilikuvaan katsottaessa voi kasvojen alueella näkyvä ylimääräinen rasva tai roikkuva iho saada sinut tuntemaan itsesi epävarmaksi ja tämä saattaa korostua ihmisten seurassa. Useimmiten kaksoisleuasta eroon pääsemiseksi ei tiedetä oikeita luonnollisia keinoja, jolloin tilanteen hoitamiseksi saatetaan kääntyä kirurgin puoleen, mikä johtaa mahdollisesti kivuliaaseen ja huomattavan kalliiseen leikkaukseen, josta toipuminen ottaa aikansa. On kuitenkin hyvä muistaa, että tilanne ei ole täysin toivoton ja luonnonmukaisia keinoja pienentää kaksoisleukaa löytyy useita. Riittävällä veden juonnilla voidaan esimerkiksi päästä eroon kasvojen pöhötyksessä, joka saattaa korostaa leuan kokoa ja saada kaksoisleuan näyttämään suuremmalta.

Kaksoisleuan yleisimpiä syitä ovat ylipaino ja löysä, roikkuva iho, mutta siihen voi olla useita muitakin syitä. Kaksoisleuasta eroon pääsemiseksi tai kaksoisleukaa ennaltaehkäistäkseen on luonnonmukaisia keinoja ja joskus voidaan tarpeen mukaan käyttää erilaisia ihoa kiinteyttäviä ja kaksoisleuan näkyvyyttä vähentäviä luonnonmukaisia voiteita tai kasvonaamioita sekä lisäravinteita. Kokeile kuitenkin ensin omien elintapojesi ja ruokavalion muokkaamista, sekä liikunnan lisäämistä arkeen, koska näilläkin on suuri vaikutus kehon ylimääräisten kilojen kertymiseen tai ylimääräisen nesteen aiheuttamaan turvotukseen.

Kaksoisleuka voi tuntua ikävältä ja se saattaa tehdä sinusta hyvinkin tietoisen omasta ulkonäöstäsi ja se voi vaikuttaa itsetuntoosi. Kaksoisleuka on usein kehon alue, jota halutaan työstää ja parantaa mahdollisuuksien mukaan, koska kasvojen alueella sijaitseva liiallinen rasva tai löystynyt iho koetaan erittäin näkyväksi ongelmakohdaksi omassa kehossa. Päästäkseen eroon kaksoisleuasta, ei ole kuitenkaan välttämättä tarvetta turvautua kalliisiin ja kivuliaisiin leikkauksiin, vaan kaksoisleuan pienentäminen voi olla mahdollista myös ilman kirurgin veitsen alle asettumista. Luonnollisin keinoin on turvallista lähestyä kaksoisleukaan johtavien syiden korjaamista ja pienilläkin harjoituksilla ja oikeanlaisella ruokavaliolla sekä terveellisillä elämäntavoilla voidaan jo tehdä paljon halutessa pienentää kaksoisleuan ulkoista näkyvyyttä.

Mistä kaksoisleuka johtuu?

Kaksoisleuka aiheutuu rasvan kerääntyessä leuan alle. Kun kaulan alueella on joko liikaa rasvaa tai jos iho on menettänyt kimmoisuuttaan, voi tämä ylimääräinen rasva tai löystynyt iho ruveta roikkumaan ja aiheuttaa näennäisen mielikuvan niin sanotusti ylimääräisestä leuasta. Tämä voi olla tulosta painon heittelystä, sen noususta ja laskusta, ylipainosta tai ikääntymisestä. Emme useinkaan kiinnitä huomiota leuan tai kaulan alueeseen, kuin vasta tilanteessa jossa kaulan alueen iho rupeaa roikkumaan. Tästä syystä ennaltaehkäisy ei käy monenkaan mielessä, mutta pienillä päivittäisillä harjoitteilla voidaan myös kaksoisleuan syntymistä välttää. Useimmille kaksoisleuka onkin esteettinen ongelma, mutta se voi vaikuttaa myös itseluottamukseen vahingollisella tavalla. Kaksoisleukaa pienentääkseen on kuitenkin mahdollista säännöllisillä elintapojen muutoksilla löytää ratkaisuja luonnonmukaisesti, eikä tällöin ole tarvetta hoitaa ongelmakohtaa leikkauksella. Aineenvaihduntaan liittyvät ongelmat ja riskitekijät voivat olla kaksoisleuan taustalla ja siksi siihen on syytä kiinnittää huomiota myös terveydellisistä syistä. Tietenkin kaksoisleukaan johtavien syiden ollessa yksilölliset ja moninaiset, on aina henkilöstä kiinni, kuinka kaksoisleuan pienentymiseen voidaan vaikuttaa.

Useita syitä kaksoisleuan synnyn taustalla

On useita eri tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa kaksoisleuan eli rasvan liiallisen kertymän leuan alle. Näitä ovat muun muassa geenit, hormonit, veden kerääntyminen kehoon, ikääntyminen, kehon massa, ylipaino ja huono, yksitoikkoinen ruokavalio. Yleisimpiä syitä kaksoisleuan syntymiselle on ylipaino ja ikääntyminen, mutta kaksoisleukaa voi esiintyä myös nuorilla ja hoikilla ihmisillä, jolloin kyse voi olla esimerkiksi ihon vähentyneestä kimmoisuudesta tai nopeasta painon putoamisesta. Moniin syistä voi olla suoraviivaisia parannuskeinoja, kuten ruokavalion parantaminen ja monipuolistaminen tai päivittäisen liikunnan lisääminen pienentääksesi kaksoisleukaa. Useille syistä ei kuitenkaan ole yksiselitteistä ratkaisua ja ne voivat olla useiden tekijöiden summa. Monet aikuiset saattavat kokea ainoaksi keinokseen turvautua kivuliaisiin ja kalliisiin kirurgisiin leikkauksiin, mutta on kuitenkin olemassa lukuisia vaihtoehtoja parantaa leuan ja kaulan alueen ulkonäköä luonnollisesti, jolloin keinot ovat huomattavasti helpompia, ja mikä parasta halvempia kuin leikkaukset. Erilaisin tavoin voidaan niin kasvojen, kaulan ja leuan lihaksia vahvistavilla fyysisillä harjoitteilla kuin kaksoisleukaa pienentävillä tuotteilla päästä hyviin tuloksiin jopa kotona.

Kaksoisleuasta eroon luonnollisesti

Hieronta ja kaksoisleuka harjoitteet
Kasvojumppa ja hieronta
Kaksoisleuan poistaminen ei ole helppoa, mutta jotkut yksinkertaiset harjoitukset voivat auttaa vähentämään rasvan kertymistä leuan alle. Kasvojumppaa olisi hyvä tehdä päivittäin, jotta päästäisiin optimaalisiin tuloksiin. Myös ihon hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää kaksoisleuan estämiseksi ja erityisesti leuan, kaulan ja dekolteen huolellinen kosteuttaminen aivan kuten kasvojenkin kosteuttaminen ovat tärkeä osa päivittäistä kauneusrutiinia saaden kaksoisleuankin mahdollisesti kuriin. Myös leuan ja kaulan alueelle kohdistunut hieronta esimerkiksi voiteita levitettäessä tehostaa verenkiertoa, mikä voi vähentää ikääntymisestä johtuvia merkkejä kasvoissa. On tärkeä muistaa, että harjoitteita ja hierontaa tehdään säännöllisesti, koska parhaat tulokset vaativat pitkäjänteisyyttä.
Ihonhoito kasvipohjaiset öljyt
Kasviöljyt ihonhoidossa
Kasviöljyjen käyttäminen iholla tehostaa ihon kosteuttamista ja on hyvä hieroa kasvojen ja kaulan aluetta hellästi pyörivin liikkein, venyttäen ihoa mahdollisimman vähän. Vehnänalkioöljyä voidaan käyttää apuna ihon kiinteytyksessä, mikä usein on syynä leuan alisen ihon roikkumiseen ja kaksoisleuan muodostumiseen. Luonnontuotteena tunnettu vehnänalkioöljy sisältää paljon kosteuttavaa ja kiinteyttävää E-vitamiinia. Kasvojen ja kaulan aluetta tulisi hieroa sormenpäillä leuasta kohti dekolteeta ja toistaa tämä aina aamuin ja illoin. Saavutetut hyödyt voivat vaihdella henkilöstä riippuen mutta useimmiten on mahdollista saavuttaa kuitenkin konkreettisia tuloksia. Yhdistettynä muuten terveellisiin elintapoihin, oikeanlaisella ihonhoidon rutiinilla voidaan päästä näkyviin tuloksiin kaksoisleuan pienentämiseksi. Ihon uusiutumista tehostaa kuolleen ihosolukon puhdistaminen kasvojen ja kaulan iholta, tähän apuna voidaan käyttää esimerkiksi kerran viikossa tehtävää luonnonmukaista kuorintaa.
nestetasapaino - vesi
Nesteytyksestä huolehtiminen
Veden juominen, eli kehon kosteustasapainosta huolehtiminen on oleellinen osa ihon kiinteyden säilyttämiseksi. Veden juonti parantaa ihon hapettumista koko kehossa ja se vähentää myös kasvojen alueen turvotusta, joka yleensä saa leuan näyttämään suuremmalta. Vihreällä teellä ja vedellä saat kiihdytettyä aineenvaihduntaasi, mikä taas edistää näkyvän turvotuksen laskua. Mikäli kehoosi on kertynyt ylimääräistä nestettä, voidaan sitä vähentää muistamalla juoda vettä koko päivän ajan noin kahden tai kolmen litran verran. Veden juomisesta voi olla hyötyä myös painonhallinnassa, riittävän veden juonnin pitäessä nälkää loitolla ja auttaen täten vähentämään mahdollista napostelua. Kiinteyttääksesi kaulaasi on veden juonti oleellista ja olisikin hyvä juoda noin 6-8 lasia vettä päivässä, jotta ehkäiset puutteellisesta nesteytyksestä aiheutuvia ulkonäöllisiä haittoja.
Purukumi
Purukumi
Purukumin pureskeleminen harjoittaa leuan lihaksia kuin huomaamatta ja tätä voikin tehdä useasti päivässä. Ksylitoli-purukumin pureskeleminen aterioiden jälkeen tekee myös hyvää hampaille. Usein helppona koettu harjoite kaksoisleuan pienentämiseksi on monille luonnollinen osa suuhygieniasta huolehtimisessa mutta se toimii yhtä lailla vahvistaen leuan alueen lihaksistoa. Otathan huomioon, että purukumin on suositeltua olla sokeritonta, ja liiallisella ksylitoli-purukumin käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
 Hyvä ryhti
Hyvä ryhti
Ryhti saattaa olla yksi osatekijä kaksoisleuan esteettisessä puolessa ja se voi myös vaikuttaa kaksoisleuan näkyvyyteen. Liiallisen rasvan kertymät tai löystynyt iho korostuvat huonon ryhdin vaikutuksesta. Muistakin siis nostaa pääsi reilusti pystyyn ja oikaista selkäsi itsevarmasti. Voit tutustua ryhtiä parantaviin treeneihin ja keskittyä ryhtisi suoristamiseen. Kun suoristat selkäsi, vedät hartioita taaksepäin ja nostat pääsi pystyyn, saattaa kaksoisleukasikin näkyvyys jo pienentyä huomattavasti näin yksinkertaisella asennon korjauksella.
Ruokavalio painonhallinnassa
Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio
Mikäli kaksoisleukasi johtuu kehoon kertyneestä rasvasta, voi sitä ehkäistä parhaiten noudattamalla oikeanlaista ruokavaliota ja lisäämällä liikuntaa, jolloin ylimääräisiä kiloja karistamalla voidaan päästä näkyviin tuloksiin myös kaksoisleuan pienenemisen suhteen. Voit lähestyä painonhallintaa pienentämällä illallisesi kokoa, koska tämä on usein runsain ateriamme päivässä. Kuitupitoisten ruoka-aineiden, kuten hedelmien, vihanneksien, palkokasvien, täysjyvätuotteiden tai siementen ja pähkinöiden lisääminen omaan ruokavalioon voivat tuoda jo merkittäviä hyötyjä painonpudotuksessa. Lisäksi olisi hyvä pyrkiä välttämään rasvassa paistettuja ruokia, rasvaisia lihoja, sokereita, maitotuotteita tai leivonnaisia ja salaattia tulisi lisätä joka aterialle. Veden juominen noin puoli tuntia ennen ateriointia ja hidas syöminen voivat olla hyödyllisiä keinoja saada itsesi tuntemaan kylläisyyttä. Vältä ylimääräistä nestettä kehoon keräävää suolaista ruokaa, jolloin kaksoisleuka ei pääse korostumaan kasvojen ja kropan turvotuksen myötä. Nämä ohjeet yhdistettyinä riittävään liikuntaan ja itsellesi sopivaan painonhallintaohjelmaan voivat jo pienien muutosten myötä edistää sinua saavuttamaan terveellisemmät elämäntavat ja painon pudottamisen ulkonäölliset edut.

Samoin kuin laihdutettaessa, ei varsinaisia oikoteitä kaksoisleuan pienentämiseksi ole. Ahkeralla ja säännöllisellä työllä voit kuitenkin saada aikaan näkyviä muutoksia. Erityisen tärkeää on muuttaa omia elintapojaan, mikäli kaksoisleuan muodostumisen taustalla on lähinnä ylipaino, ja on syytä epäillä painon aiheuttavan terveydellisiä riskejä. Tällöin on parasta keskittyä ulkonäöllisten seikkojen sijaan korjaamaan painonhallinnallisia tekijöitä, kuten liikunnan ja ravinnon suhdetta sekä edistää hyvinvointia monipuolisen ruokavalion kautta. Mikäli kaksoisleukasi johtuu pääasiassa roikkuvasta ihosta, on hyvä lisätä ruokavalioon niin eläin- kuin kasvikunnan tuotteista saatavia proteiineja, jotka voivat edistää ihon uudistumista ja vahvistavat kudosta tehden ihosta kiinteämmän. Ihosi kuntoa ja elinvoimaisuutta voit lisätä myös syömällä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, jotka tarjoavat iholle sen tarvitsemia antioksidantteja.

Elintapojen terveellisyyteen panostaminen, kuten liikunnan ja yleisen aktiivisuuden lisääminen arkeen sekä ravinteikkaan ja monipuolisen ruoan syöminen ovat oivia keinoja parantaa omaa hyvinvointia, ja ne voivatkin tuoda näkyviä tuloksia kokonaisvaltaisesti niin kehollesi kuin kasvojesikin alueelle. Kaksoisleuan takana olevista syistä riippuen voidaan erilaisilla luonnollisilla täsmähoidoilla vaikuttaa leuan alueen ulkonäköön, mutta terveellinen ruokavalio, liikunnallisuus sekä riittävä veden juonti ja ihon kosteutus ovat kaikille sopivia toimia vähentää kaksoisleukaa. Myös päivittäisillä harjoitteilla ja kasvojumpalla saadaan pitkällä tähtäimellä vaikutettua kaksoisleuan pienenemiseen.

Kasvojumppaa ja harjoitteita

Kasvojen ja kaulan lihasten treenaaminen on helppoa jopa kotona. Ilmaisia keinoja pienentää kaksoisleukaa ovat muun muassa kaulan alueen lihasten vahvistaminen nopeilla päivittäisillä harjoitteilla. Huolehtimalla monipuolisesta ja tarpeellisia ravintoaineita sisältävästä ruokavaliosta voidaan päästä saavuttamaan maksimaaliset hyödyt kaksoisleuan torjumisessa. Kaksoisleuan ulkonäkö voi olla riippuvainen kaulan lihaksista, jolloin näiden vähäinen käyttö on päästänyt lihakset menettämään kimmoisuutensa. Tästä syystä lihaksien harjoittaminen yksinkertaisten harjoitusten myötä saattaa auttaa sinua saavuttamaan kaulan lihasten kimmoisuuden ja vähentää näkyvää kaksoisleukaa. Tämä vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä, ja näitä lihaksia tulisikin harjoittaa päivittäin parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Esimerkkejä kotona säännöllisesti tehtävistä helpoista ja yksinkertaisista harjoituksista, joilla voit kiinteyttää kasvojen ja kaulan lihaksia on monia. Tärkeintä on kuitenkin harjoitteiden tekeminen säännöllisesti, vaikka vain noin kymmenen minuutin ajan päivässä.

Tässä muutamia suositeltavia liikkeitä:

kaksoisleuka harjoitteet

Harjoitus 1
Päätä taaksepäin kallistamalla ja huulet yhteen puristamalla tunnet leuan alueen kiristyvän. Voit myös kokeilla siirtää alahuultasi ylähuulesi päälle ja pitää asentoa noin viiden sekunnin ajan. Vapauta hitaasti ja toista noin kymmenen kertaa. Muista hengittää!

Harjoitus 2
Hartioitasi liikuttamatta käännä päätä vasemmalle ja tunnet kuinka kaulalihaksesi kiristyvät. Voit pitää asentoa paikallaan taas muutaman sekunnin ajan ja palauttaa sitten pääsi hitaasti normaaliasentoon. Toista tämä harjoitus 15 kertaa vaihdellen puolelta toiselle.

Harjoitus 3
Voit kokeilla yhdistää harjoitukseesi myös tennis pallon, jolloin pidät sitä paikallaan rintaasi vasten ja painat palloa voimakkaasti. Toistaen tämän muutaman kerran voit tuntea kuinka leukalihaksesi ovat päässeet töihin.

Harjoitus 4
Kokeile sanoa noin minuutin ajan kirjaimet O ja I korostaen ääntämystä ja huuliesi liikettä. Näiden kahden kirjaimen toistaminen harjoittaa kaikkia kaulasi lihaksia, mikä vaikuttaa positiivisesti kaksoisleuan pienenemiseen.

Mitkään harjoitusten tuloksista eivät näy saman tien, joten muistathan olla itsellesi armollinen. Harjoituksia on myös monenlaisia, joten voit itse tutustua parhaimpiin sinulle sopiviin harjoituksiin, mutta pääpiirteittäin edellä mainittujen toistaminen voi jo tuoda suotuisia merkkejä kaksoisleuan pienenemisestä, kuhan muistat tehdä niitä päivittäin. Tärkeintä on huolehtia säännöllisestä harjoitteiden tekemisestä, hyvästä ihonhoidosta, oikeanlaisesta ruokavaliosta ja riittävästä veden saannista peiliin katsomisen sijaan. Kärsivällisyys ulkonäön muokkaamisessa ja pitkäjänteisyys kaulajumpan harrastamisessa ovatkin tässä tapauksessa suotavia ominaisuuksia. Tulosten tulisi alkaa näkyä noin kahden tai kolmen kuukauden jälkeen, mikäli harjoituksia on toistettu säännöllisesti päivittäin.

Onko olemassa tuotteita, jotka auttavat kasvojen kohotuksessa?

Luonnollinen apu kaksoisleukaan

Kaksoisleukaa pienentäviä tuotteita löytyy voiteista kasvomaskeihin, sekä ravintolisiin ja ne voivat saada kasvot näyttämään hoikemmilta ja tehdä ilmeestä nuorekkaamman jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen kiinteyttäen kasvon ja kaulan alueen ihoa. Nämä ovat tuotteita, jotka auttavat sinua vähentämään ei-halutun rasvan kertymistä kasvoihin ja kaulalle. On kuitenkin hyvä yhdistää tällaisten tehostajien käyttö myös aktiiviseen lihasten voimistamiseen ja päivittäisen kasvojumpan tekemiseen. Kotona käytettävät voiteet ja maskit on helppo lisätä kasvojen hoidon arkirutiineihin ja ne voivat auttaa sinua saavuttamaan uudelleen kasvojen kimmoisuuden ja näennäisesti pienentämään kaksoisleukaasi ja kertyneen rasvan määrää. Noudatettaessa terveellistä ruokavaliota ja huolehdittaessa riittävästä nesteytyksestä ja liikunnasta, voidaan tuotteilla saada tarvittavaa lisää kaksoisleuan pienentämisen tavoitteisiin.

Myytävät kaksoisleuan pienentämiseen käytettävät tuotteiden tulisi olla luonnonmukaisia ja oikeanlaisella sekä säännöllisellä käytöllä ne voivat auttaa sinua pienentämään kaksoisleukaasi huomattavasti miellyttävämmällä ja halvemmalla tavalla kuin kalliisiin leikkauksiin turvauduttaessa. Kaksoisleukaa pienentävien harjoitteiden ja terveellisten elämäntapojen vaikutusta ei kuitenkaan tule vähätellä. Kiinteämmän ja pienemmän leuan saavuttamiseksi löytyykin siis useita luonnonmukaisia keinoja, joiden avulla kalliita ja kivuliaita leikkauksia voidaan välttää. Tuotteiden käytön tulokset voivat vaihdella yksilöllisesti ja niitä tulisi aina käyttää yhdistettynä ravintoarvoiltaan tasapainoiseen ruokavalioon ja säännölliseen treenirutiiniin.

Mikäli kärsit kaksoisleuasta ja sen aiheuttamista itsetunto-ongelmista, on hyvä lähteä miettimään omia elämäntapoja ja ruokatottumuksia, ennen kirurgien puoleen kääntymistä. Voit esimerkiksi ottaa selvää erilaisista harjoituksista, joita voit tehdä kotona lisätäksesi kaulan alueen lihasten kimmoisuutta. Jos koet kaksoisleukasi häiritsevänä ja haluat siitä eroon, voit lähteä kartoittamaan sen syitä ja siihen johtaneita seikkoja. Onko ruokavaliossasi korjattavaa? Juotko riittävästi vettä päivän aikana? Liikutko tarpeeksi, tai onko lisäkiloja päässyt kertymään vuosien varrella? Pienillä ja arkisillakin muutoksilla voit päästä haluamiisi tuloksiin kaksoisleuan pienenemiseksi ja paremman hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

Kaksoisleuan pienentämistä avittavat tuotteet ja säännölliset harjoitukset kaulan lihasten treenaamiseksi, kertyneen rasvan vähentämiseksi ja ihon kimmoisuuden palauttamiseksi voivat parantaa huomattavasti myös itsetuntoasi saaden sinut tuntemaan itsesi kauniiksi ilman huomion kohdistumista epävarmuutta aiheuttaviin ongelmakohtiin. Jopa parannus ryhdissä voi jo tehdä huomattavan eron ulkonäköösi ja leuan alle kertyneen ylimääräisen rasvan tai roikkuvan ihon näkyvyydessä. Luonnonmukaisia keinoja tulisi aina suosia ensisijaisena keinona lähestyä ulkonäöllisiä epäkohtia, jotka saattavat vaikuttaa tuntemaasi epävarmuuteen ihmisten katseiden alla. Tästä syystä kaksoisleukaakin pienentääksesi voit keskittyä luonnollisiin tapoihin ehkäistä ja pienentää sitä ruokavalion ja elintapojen parantamisen avulla.

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.