Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Raskausarvet

Raskausarvet eli venymäjuovat ovat pitkiä ja ohuita juovia, joita voi näkyä iholla yksitellen tai isompina muodostumina. Raskausarvet johtuvat ihon pintakerrokseen kohdistuneista vaurioista, joita voi syntyä ihon venyessä esimerkiksi raskauden, lihomisen tai laihtumisen yhteydessä. Arpia ilmestyy yleisimmin vatsan, lanteiden, pakaroiden, reisien tai rintojen alueille. Nämä arvet ovat täysin vaarattomia, mutta ne voivat sen sijaan olla huomattavan näkyviä, mitä pidetäänkin raskausarpien haitallisimpana ominaisuutena. Moni arkailee esimerkiksi hihattomien paitojen tai paljastavien mekkojen käyttämistä juuri näkyvien arpien vuoksi, puhumattakaan uimapuvusta ja rannalla kävelystä.

Raskausarvet ovat erittäin yleisiä: useimpien tutkimusten mukaan jopa 90 prosentilla naisista on raskausarpia jossain vaiheessa elämäänsä, ja jopa 40 prosentilla miehistä niitä löytyy myös. WeightWorldiltä löydät valikoiman tuotteita, jotka hoitavat erilaisista syistä syntyneitä raskausarpia, tai auttavat niiden ennaltaehkäisyssä.

Lue Lisää

Kaikki tuoteryhmän tuotteet

Mitä raskausarvet ovat?

Raskausarvet ovat pitkiä, ohuita viivoja ja juovia, jotka voivat olla yksittäisinä arpina ihossa, tai ne voivat muodostaa isompia verkostoja, muokaten koko ihon ulkonäköä. Nämä harmilliset arvet ovat täysin vaarattomia, mutta ne voivat aiheuttaa jonkin verran ärsytystä, mikä voi johtaa tulehtumiseen, mikäli alueelle raavitaan avohaavoja. Lisäksi raskausarvet voivat olla huomattavan näkyviä ja tätä pidetäänkin arpien huonoimpana ja haitallisimpana ominaisuutena. Niiden takia esimerkiksi hihattomien paitojen, tai paljastavien juhlapukujen käyttäminen voi tuntua epämukavalta, puhumattakaan uimapuvusta ja rannalla kävelystä. Koska raskausarvet vaikuttavat fyysiseen ulkokuoreen, useimmat ihmiset haluavat niistä eroon. Raskausarvet ovatkin hyvin yleisiä ja useimpien tutkimusten mukaan jopa 90 % naisista on raskausarpia jossain vaiheessa elämäänsä ja jopa 40 % miehistä niitä löytyy myöskin. Raskausarpia on siis lähes kaikilla, varsinkin naisilla, eikä ongelman kanssa tarvitse painia yksin. Miten raskausarvista sitten voi oikein päästä eroon?

Raskausarvet syntyvät kun ihossa olevat joustavat solut tuhoutuvat. Tämä puolestaan voi johtua niiden liian suuresta venytyksestä, jolloin niiden kyky palautua tuhoutuu. Kun ihosolut hajoavat, ihon kimmoisuus ja joustavuus loppuu, jolloin alkaa syntyä raskausarviksi kutsuttua arpikudosta. Kun raskausarvet ilmaantuvat näkyville ensimmäistä kertaa, ne voivat olla erityisen huomiota herättäviä, mikä aiheuttaa monille päänvaivaa ja jopa heikentää itsetuntoa. Kuten jo mainittu, raskausarvet ovat kuitenkin täysin normaali ilmiö, josta useimmat meistä kärsivät elämänsä aikana. Lisäksi mitä pidempään raskausarvet ovat olleet, sitä enemmän ne haalistuvat. Kuitenkin vain harvoin ne katoavat kehosta kokonaan, mikäli avuksi ei oteta erilaisia apuvälineitä. Jos haluat päästä eroon ikävistä näkyvistä raskausarvista, voit kääntyä WeightWorldin puoleen, sillä meiltä voit löytää valikoiman laadukkaita ja luonnollisia tuotteita raskausarpien häivyttämiseen, jolloin pääset nauttimaan arvettomasta ja sileästä ihosta.

Jokaisen henkilön iho koostuu kolmesta kerroksesta. Ensimmäistä, eli ulointa kerrosta kutsutaan epidermiksi ja toista, eli keskimmäistä kerrosta kutsutaan pelkästään dermiksi. Kolmas kerron on puolestaan nimeltään hypodermis ja se on kaikista syvimmällä. Raskausarvet syntyvät toiseen ihokerrokseen, eli dermikseen, kun ihoa yhdistävät siteet ja solukot venytetään liian pitkälle, jolloin ne vaurioituvat ja katkeavat. Tässä vaiheessa joustavat solukot tuhoutuvat, eikä iho pysty kompensoimaan muutosta, mistä seuraa automaattisesti pysyviä arpia, eli raskausarpia. Raskausarvista voi olla haastava päästä eroon, mutta tähän on kuitenkin olemassa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, joista varmasti löytyy itselle sopivin. Haastavinta on hoitaa sitä arpikudosta, joka on muodostunut dermiskeen, eli ihon toiseen kerrokseen, mutta hoitamalla pelkästään epidermiksessä olevia vaurioita, voidaan muuttaa raskausarvet vähemmän näkyviksi ja tehdä ihosta taas uudennäköinen. Ainut mitä sinun tarvitsee tehdä, on valita juuri itselle sopiva tuote ja katsoa, kuinka muutokset alkavat tapahtua.

Useimmiten raskausarpia ilmaantuu alueille, joissa on paljon ihonalaista rasvaa. Näihin alueisiin lukeutuu esimerkiksi reidet, vatsa, pakarat ja rinnat, eli alueet, joille useimmilla naisilla kertyy rasvaa. Kun iho venyy liikaa, syntyy raskausarpia. Raskausarpien syntymistä pidetään yleensä nopean lihomisen tai laihtumisen seurauksena, vaikkakin niitä voi tulla myös muista syistä. Yleisin syy raskausarpien syntymiselle on ylipainoisuus, kehon korkea rasvaprosentti ja nopeasti lisääntynyt ihonalainen rasvakerros. Tämä voi johtua esimerkiksi murrosiän aiheuttamista muutoksista tai raskaudesta. Lisäksi on myös yleistä, että kehonrakentajilla on raskausarpia, sillä yhtä lailla lihasten kasvaessa liian nopeasti ja venyttäessä ihoa liikaa, se hajoaa ja syntyy arpia, jotka näkyvät iholla. Sen takia apua raskausarpiin ei etsi ainoastaan raskaana olevat, vaan ihmisiä kaikista ikä ja kokoluokista.

Kun raskausarpia ilmestyy on niiden hoitaminen hyvä aloittaa pikimmiten, sillä esimerkiksi painonnousun tai pituuskasvun aiheuttamia raskausarpia päästään hoitamaan tehokkaimmin silloin, kun ne ovat juuri syntyneet. Tässä vaiheessa raskausarvet ovat usein punaisia, tai jopa violettiin häivähtäviä ja voivat vetää puoleensa paljon huomiota, varsinkin jos ne ovat kovin suuria. Mitä kauemmin raskausarvet ovat olleet, sitä huomaamattomammiksi ne muuttuvat, mutta eivät silti välttämättä poistu itsestään koskaan. Mitä nopeammin arpien hoito aloitetaan, sitä nopeammin ja tehokkaammin tuloksia voidaan saada.

Mistä raskausarpien syntyminen johtuu?

Perinteisin tapa raskausarpien muodostumiselle on raskaus. Tällöin arvet johtuvat siitä, että vatsa kasvaa nopeammin, kuin mitä iho pystyy joustamaan ihosoluja tuhoamatta. Koska osa ihosoluista tuhoutuu venymisen yhteydessä, se ei välttämättä palaudu entiselleen vaikka raskaus ja ihoon kohdistuva venytys olisi jo ohitse. Raskauden aikana keho käy myös lävitse valtavia hormonaalisia muutoksia, jotka yhtä lailla aiheuttavat raskausarpien syntymistä.

Toinen yleinen syy raskausarpien syntymiselle on jatkuva laihduttaminen ja lihominen, eli niin kutsuttu jojoilu. Painon vaihtelu, varsinkin huomattavissa määrin, vaikuttaa ihon kykyyn palautua ja kestää venytystä, minkä takia onkin tärkeää välttää jojoilua ja pyrkiä kestäviin elämäntapoihin.

Raskausarpia voi ilmestyä myös esimerkiksi perinnöllisistä syistä, jolloin arpien syntymisen ehkäiseminen on haastavampaa. Joissain tapauksessa myös erilaiset lääkkeet tai sairaudet voivat aiheuttaa raskausarpien syntymistä, varsinkin jos ne vaikuttavat ihon laatuun ja rakenteeseen. Raskausarpia voidaan kuitenkin hoitaa, oli muodostumisen syy mikä tahansa.

Kuinka päästä eroon raskausarvista?

Raskausarpien hoitamiseksi voidaan käyttää erilaisia keinoja, mutta paras vaihtoehto on ehdottomasta raskausarpien ennaltaehkäisy. Aina ei kuitenkaan ole yhtä selvää syytä, minkä vuoksi raskausarvet syntyvät. Tällöin voi olla vaikeaa ennakoida ja estää niiden syntymistä. Joskus on kuitenkin selvää, että raskausarpia tulee syntymään tietyn tapahtuman seurauksena ja tällöin arvet voidaan hoitaa jo ennen niiden ilmestymistä. Yksi tällaisista tapahtumista on, kun suunnitellaan raskautta. Jo ennen kuin lapsi on tuloillaan, voidaan aloittaa ennaltaehkäisevä hoito raskausarpien varalle, jolloin niiden ilmeneminen on epätodennäköisempää. Näihin ennaltaehkäiseviin toimiin kuuluu esimerkiksi säännöllinen kuorinta, kotitekoiset kuorinta tuotteet, urheileminen ja tietenkin hieronta.

Kuorinta

Säännöllinen kuorinta, eli ihon kuolleen solukerroksen poistaminen kuorinnan avulla sekä verenkierron stimulointi on hyödyllinen keino heille, jotka haluavat hoitaa, ennaltaehkäistä ja jopa poistaa raskausarpia. Hyvä vartalokuorinta on tällöin korvaamaton, sillä se auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ja kuivuneen ihon jättäen ihon pehmeäksi, sileäksi ja terveen näköiseksi. Kuorimalla ihoa säännöllisin väliajoin, voidaan edistää solujen uusiutumista, joka puolestaan mahdollistaa raskausarpien häipymisen mahdollisimman nopeasti.

Liikunta
Liikunta

Lihasten harjoittaminen ja rasittaminen, erityisesti niillä alueilla, joihin helposti ilmaantuu raskausarpia, voi auttaa vähentämään arpien näkyvyyttä ja esiintymistä iholla. Tämä johtuu siitä, että harjoittelun seurauksena lihakset kiristyvät ja kiinteytyvät, jolloin myös iho tulee kiristymään, eikä raskausarpia havaita yhtä helposti. Joten osa raskausarpien ennaltaehkäisystä ja hoidosta voi olla pelkästään terveellisten elämäntapojen valitseminen ja liikunnan lisääminen arkeen.

Hieronta
Hieronta

Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia rentouttavasta hieronnasta ja samalla edistää raskausarpien häipymistä! Säännöllinen hieronta auttaa rentoutumaan, mutta myös edistää ihon luonnollista palautumista, auttaa eliminoimaan myrkkyjä ja vaikuttaa myös raskausarpien sekä selluliitin näkyvyyteen iholla. Parhaiden tulosten aikaansaamiseksi ihoa kannattaa hieroa hyvälaatuisella manteliöljyllä, sillä tämä sisältää runsaasti E – vitamiinia. E-vitamiini tukee ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa ja sen käyttäminen on turvallista myös raskauden aikana.

Kosteuttavat voiteet
Kosteuttavat voiteet

On tärkeää pitää iho terveenä ja kosteutettuna, jotta uusien raskausarpien muodostumista voidaan ehkäistä. Varmista siis, että kaapistasi löytyy laadukasta kosteusvoidetta! Löytääksesi parhaan kosteusvoiteen, esimerkiksi oliiviöljy, aloe vera ja vehnänalkioöljy ovat mainioita ainesosia, joita etsiä tuotteesta. Jos mietit kuinka poistaa näkyviä raskausarpia, kosteuttava voide, joka sisältää E – vitamiinia, voi olla tehokas apu ongelmaan. E – vitamiini auttaa ihoa palautumaan ja tehostaa kollageenin tuotantoa, auttaen myös ihon laadun parantumista ja sen joustavuutta.

Aurinko
Aurinko

Nykyaikana suosituksena ei useinkaan ole auringonotto, sillä ilman aurinkosuojaa auringossa makaaminen voi olla haitallista sekä iholle että terveydelle. Aurinko pystyy kuitenkin vaikuttamaan raskausarpiin, sillä se voi tehdä niistä haaleampia ja vähemmän näkyviä, samalla kun saat kauniin rusketuksen. Maltillinen ja turvallinen auringonotto, sopivan aurinkosuojan kanssa voi siis olla hyväksi raskausarville

Löydä itsellesi paras raskausarpia ehkäisevä tuote

Tähän mennessä on saatu kattavasti tietoa siitä, miten raskausarvet syntyvät, miten niiden syntymistä voidaan ennaltaehkäistä ja kuinka jo syntyneistä raskausarvista voidaan päästä eroon, monilla eri keinoilla. Täytyy vielä muistaa, että raskausarpien poistamista voidaan vauhdittaa erilaisilla luonnonmukaisilla tuotteilla! WeightWorld tuotteet raskausarpien hoitoon ovat tutkittuja ja täysin luonnollisia. Sinä päätät kuinka haluat arpia hoitaa ja mikä tuotteista tuntuu omaan käyttöösi parhaalta vaihtoehdolta! Lisäksi meiltä saat paljon vinkkejä siihen, miten hoitaa raskausarpia ja mitä erilaisia hoitokeinoja voit kokeilla. Mikäli sinulla on vielä kysyttävää raskausarvista, tai vaikka tuotteiden tilaamisesta, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka palvelee sinua ilolla ja ammattitaidolla!

* Hoitotulokset voivat vaihdella yksilöllisesti.