Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Vihreä kahvi - Tietoa ja vastaukset 5 usein kysyttyyn kysymykseen

Vihreä kahvi on ainutlaatuinen raaka-aine, joka tunnetaan sen lukuisista kehoa hyödyttävistä ominaisuuksista. Vaikka monet rakastavat tätä superfoodia, olemme huomanneet että vähintään yhtä monet ihmiset eivät tiedä siitä juuri mitään. Tutustu vihreään kahviin ja sen hyötyihin tässä artikkelissa, johon olemme pakanneet runsaasti tietoa sekä vastaukset 5 usein kysyttyyn kysymykseen.

Mielenkiintoisia faktoja vihreistä kahvipavuista

Koska vihreä kahvi on niin uskomaton superruoka, kannattaa sinun tutustua siihen hieman. Mitä ovat vihreät kahvipavut, mistä niitä saadaan ja mitkä ovat niiden hyödyt - lue tästä mielenkiintoiset faktat:

 • Vihreä kahvi valmistetaan paahtamattomista kahvipavuista
 • Vihreän kahvin tärkein aktiivinen ainesosa on klorogeenihappo
 • Vihreä kahvi sisältää vähemmän kofeiinia kuin tavallinen paahdettu kahvi
 • Vihreistä kahvipavuista löytyy runsaasti hyödyllisiä antioksidantteja
 • Suosituin vihreän kahvin käyttömuoto on ravintolisä
 • 3 tärkeintä vihreän kahvin vientimaata ovat Brasilia, Kolumbia ja Etiopia
 • Vihreä kahvi voi auttaa laihdutuksessa ja tukea aineenvaihduntaa
 • Vihreä kahvi voi tasapainottaa veren sokeritasoja
 • Vihreä kahvi voi ehkäistä kolesterolia
 • Voit käyttää vihreitä kahvipapuja juomien valmistukseen

5 usein kysyttyä kysymystä vihreästä kahvista

Keskustelu vihreästä kahvista sisältää usein rutkasti kysymyksiä, sillä moni haluaa tietää lisää tästä superfoodista. Kuinka tiedät mikä vihreä kahvi -ravintolisä on paras juuri sinulle? Tässä vastaamme viiteen yleisimpään kysymykseen vihreä kahvipapu -uutteesta.

 1. Mitä on vihreä kahvi?

  Vihreä kahvi on tehokas superruoka, ja kahvipapujen paahtamaton olomuoto. Kahvipavut ovat kypsyttyään vihreitä, ja muuttuvat ruskeiksi paahtamisen aikana. Paahtaminen lisää kahvipapujen kofeiinipitoisuutta, mutta aikaansaa muiden ravinteiden, ja erityisesti aktiivisen ainesosan klorogeenihapon, menetystä. Tästä syystä vihreät kahvipavut ovat erinomainen vaihtoehto heille, jotka etsivät lisäpotkua terveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Vaikka paahdetulla kahvillakin on omat hyötynsä, sanotaan vihreän kahvin olevan huomattavasti terveellisempää.

 2. Toimiiko vihreä kahvi laihdutukseen ja millä tavalla?

  Vihreä kahvi ja laihdutus yhdistetään monesti toisiinsa, ja sitä käytetäänkin usein painonpudotuksen vauhdittamiseksi. Vihreiden kahvipapujen sisältämä klorogeenihappo on yhdiste, joka voi edistää laihtumista aineenvaihduntaa kiihdyttämällä. Näin keho polttaa ruoasta saamansa glukoosin energiaksi, eikä varastoi sitä rasvaksi. Lisäksi klorogeenihapon on sanottu tehostavan varastorasvaa polttavan adiponektiini-hormonin toimintaa. Myös vihreiden kahvipapujen sisältämä kofeiini osallistuu painonpudotukseen tarjoamalla sinulle treenaamiseen ja liikkumiseen tarvittavaa lisäenergiaa.

 3. Mitkä ovat vihreän kahvin hyödyt?

  Vihreä kahvi on ansainnut asemansa superfoodien joukossa sen tarjoamien ravinteiden ja terveyshyötyjen ansiosta. Vihreän kahvin terveyshyötyjä ovat muun muassa:

  • Painonpudotus
  • Aineenvaihdunnan kiihdyttäminen
  • Kolesterolitasojen madaltaminen
  • Veren sokeritasojen tasapainottaminen
  • Sydämen terveyden tukeminen
  • Kehon suojelu sisältäpäin
  • Anti age -ominaisuudet
  • Luonnollisen lisäenergian tarjoaminen
  • Keskittymiskyvyn ja mielialan parantaminen
 4. Mitä tutkimukset kertovat vihreästä kahvista?

  Eräs satunnainen kontrolloitu tutkimus keskittyi tarkkailemaan 30 ylipainoista ihmistä yli 12 viikon ajan (1). Tutkimukseen osallistujat jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä käytti tavallista pikakahvia, ja toinen puolestaan 200 mg vihreää kahvipapu -uutetta sisältävää pikakahvia. Osanottajat eivät muuttaneet ruokavalio- tai liikuntatottumuksiaan tutkimuksen aikana, ja 12 viikon jälkeen todettiin seuraavat tulokset: vihreää kahviuutetta käyttänyt ryhmä pudotti painostaan 5.4 kg, ja kehon rasvaprosentti pieneni 3.6%. Tavallista pikakahvia käyttänyt ryhmä laihtui sen sijaan vain 1.7 kg, ja pienensi rasvaprosenttiaan 0.7%.

 5. Onko vihreä kahvi turvallista ja onko sillä sivuvaikutuksia?

  Koska vihreää kahvia sisältävät ravintolisät ovat luonnollisia ja vihreistä kahvipavuista valmistettuja, ei niillä ole tunnettuja tai ilmoitettuja sivuvaikutuksia. Vihreän kahvin, kuten tavallisenkin kahvin sisältämä kofeiini voi aiheuttaa pahoinvoinnin, päänsäryn, lisääntyneen sydämen lyöntitiheyden, unettomuuden ja vatsanväänteiden kaltaisia oireita.

  Vihreää kahvia ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Sopivaa ravintolisää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen luonnonmukaisuuteen ja siihen, ettei se sisällä keinotekoisia kemikaaleja. Valitse ravintolisä aina luotettavalta valmistajalta.

Tiivistetysti

Nyt tiedät hieman lisää vihreästä kahvista ja sen terveysvaikutuksista. Vihreä kahvi on hyvä lisä ruokavalioosi silloin kun tahdot pudottaa painoa, sillä sen laihdutusta edistäviä vaikutuksia on tutkittu lukuisia kertoja. Lisäksi vihreistä kahvipavuista saatu uute tarjoaa paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tukevat hyvinvointia luonnollisella tavalla.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18035001

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa