Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Viisi keinoa treenin jälkeiseen palautumiseen

Kuten varmasti tiedät, kuntoilu on yksi parhaista keinoista, joka auttaa painonhallinnassa, hyvässä kunnossa pysymisessä ja fitness-tavoitteiden saavuttamisessa. Lisäksi se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi ja onnellisemmaksi. Liikkuminen ei kuitenkaan ole pelkkää auringonpaistetta ja sateenkaaria, kuten tubettajat saattavat antaa ymmärtää. Treenaaminen saattaa aiheuttaa jäykkyyttä ja kipua. Onneksi on olemassa keinoja, joiden avulla voit hallita intensiivisen session seurauksia ja helpottaa nopeaa toipumista. Tässä on muutamia tapoja, joiden avulla voit palautua treenistä.

Venyttele
1. Venyttele

Koulusi liikunnanopettaja laittoi sinut mitä luultavammin venyttelemään jokaisen tunnin jälkeen, etkä varmaankaan nähnyt siinä mitään järkeä. Todellisuudessa siinä on paljonkin järkeä, sillä lihasten venyttäminen auttaa lievittämään niiden kireyttä. Tämä ei vain vähennä treenin jälkeisten vammojen, kuten repeämien ja nyrjähdysten riskiä, vaan myös rentouttaa lihasta ja voi jopa kiihdyttää sen kasvua.

Korvaa energia
2. Korvaa energia

Tärkein asia, jonka menetät ihmisarvosi lisäksi salilla tai ulkona hikoillessasi, on energiasi. Treenin jälkeinen aika tulisikin käyttää menettämiesi hiilarien korvaamiseen. Tämä antaa kropallesi polttoainetta sen toimintojen suorittamiseen ja valmistaa sinua seuraavaa treeniä varten… toivottavasti ei kuitenkaan vähään aikaan.

Muista proteiini
3. Muista proteiini

Tässä sinun tulee löytää sisäinen kehonrakentajasi. Treenin aikana lihaskudokset repeävät ja palautumisprosessi sisältää niiden jälleenrakentamisen. Materiaali, jota kehosi käyttää tämän rakentavan työn tekemiseen, on proteiini. Tämä tarkoittaa, että proteiini on tärkeä makroravintoaine, joka tulisi sisällyttää ruokavalioosi - joko ravintolisänä, liha- ja maitotuotteina tai vegaanien suosimina papuina ja palkokasveina.

Liiku lisää!
4. Liiku lisää!

Ei, emme suinkaan kannata sellaista tilannetta, jossa liu’ut penkkipunneruslaitteen alle sellaisena aamuna, kun motoriset taitosi eivät kykene edes paidan napitukseen. Tarkoitamme lähinnä sitä, että treenaaminen on kuin mikä tahansa ulkoinen ärsyke, jolle kehosi altistat ja lopulta se tottuu siihen. Kun olet treenannut säännöllisesti pidemmän aikaa huomaat, että lihaksiasi ei särje enää yhtä paljon. Jos lihakset kuitenkin tuntuvat aroilta, voit aloittaa helpoilla, kotona tehtävillä liikkeillä, ennen kuin lähdet kokeilemaan salille.

Lepää hyvin
5. Lepää hyvin

Tärkeintä on levätä kuntoilun jälkeen. Suuri runoilija Thomas Decker sanoi kerran, että uni on kuin kultainen ketju, joka sitoo terveyden ja kehomme yhteen. Nukkuessasi kehosi suorittaa palautumista edistäviä toimintoja ja auttaa sinua pääsemään kuntosalikäynnin aiheuttamista kivuista eroon.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa