Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

Voiko kotona tehty kahvikuorinta auttaa selluliittiin?

kahvikuorinta - ihonhoito

Itsetehdyllä kahvikuorinnalla voi todella vähentää selluliitin näkyvyyttä, mutta se ratkaisee ongelman vain väliaikaisesti. Kahvikuorinnat voivat siis vähentää selluliitin vaikutelmaa, mutta vaikutus on parhaimmillaankin hetkellistä. Hierova liike auttaa stimuloimaan verenkiertoa ja kofeiini kiristää ihoa tilapäisesti saaden sen näyttämään hieman sileämmältä. Kofeiinin lisäksi muilla ainesosilla, kuten vihreällä tai mustalla teellä voi olla samanlaisia vaikutuksia. Älä kuitenkaan ylläty kun ihosi palautuu lopulta normaaliksi. (Muista myös, että kahvinpurut voivat tukkia putkistosi, joten niitä ei tulisi käyttää suihkussa ellet pysty sulkemaan lattiakaivoasi ja estämään purujen valumista viemäristöön.)

Pitkäkestoisempiin tuloksiin saatat päästä yhdistämällä kofeiinituotteen retinoideja sisältävään tuotteeseen (tai etsimällä valmisteen, joka sisältää molempia), koska tutkimukset ovat osoittaneet että retinoidit voivat edistää ihon kollageenin tuotantoa. Tämä puolestaan voi kohentaa selluliitin ulkonäköä ja tehdä sen vähemmän näkyväksi. Valitse rasva, joka sisältää retinolia tai retinyl palmitiinia ja voit huomata eron noin 12 viikon käytön jälkeen.

On hyvä muistaa, että parhaimmatkaan kiinteyttävät voiteet eivät keskity ongelman ytimeen, eli ihon alle kertyneeseen rasvaan. Ulkonäöllisiä pieniä korjauksia ja parannuksia on mahdollista tehdä kuorinnoilla ja voiteilla, mutta pysyviä tuloksia et niillä saa aikaiseksi. Selluliittia syntyy kun kehon rasvaa työntyy kohti sidekudosta, joka pitää ihon kiinni lihaksissa. Tällöin syntyy selluliitista iholle tyypillinen epätasainen ja lommoinen ulkonäkö, joka useita häiritsee omassa kehossa aiheuttaen mahdollista epävarmuutta tiettyjen kehon osa-alueiden kohdalla. Vähentääksesi ratkaisevasti selluliittia ja pitääksesi sen poissa pysyvästi, on sinun kohdistettava energiasi ihon alle kertyneeseen rasvaan kuntoilemalla ja terveellisellä ruokavaliolla. (Hoikilla naisilla voi esiintyä selluliittia myös, mutta ylipaino saa selluliitin näkyvämmäksi - mitä enemmän rasvaa, sitä enemmän pullotusta sidekudoksissa.) Selluliitin pitkäaikaishoidoksi on olemassa myös kosmeettisia toimenpiteitä, mutta ne voivat maksaa satoja ja jopa tuhansia dollareita, puhumattakaan niiden mahdollisesta kivuliaisuudesta. Aktiivinen ja liikunnallinen elämäntapa sekä monipuolinen ruokavalio, ovatkin parhaita aseita taisteltaessa selluliittiä vastaan ja pyrkiessäsi pysyviin tuloksiin.

Selluliitti pahenee iän myötä

Hormonitoiminnalla on oma osansa selluliitin ilmenemisessä ja näkyvyydessä: Naisten ikääntyessä, heidän kehonsa tuottavat vähemmän estrogeenia — hormonia, joka pitää huolen veren sujuvasta virtaamisesta suonissa. Vähäisempi estrogeenin tuotanto voi siis johtaa kehon huonontuneeseen verenkiertoon, joka voi vaikuttaa myös uuden kollageenin tuotannon vähenemiseen ja vanhemman sidekudoksen hajoamiseen.

Lue myös nämä

Suositellut Tuotteet

Jaa